Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin Hollywood starı Ghassan Massoud proje ile ilgili övgü dolu konuştu!

Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin Hollywood starı Ghassan Massoud proje ile ilgili övgü dolu konuştu!

tarafından ker_def

TRT’nin yeni dizisi “Mehmed: Fetihler Sultanı”nda Ebu Eyyûb el-Ensarî karakterini canlandıran dünyaca ünlü yıldız Ghassan Massoud, dizinin yayın gününde hayranlarına bir video mesaj gönderdi. Mesajında, bu büyük ve önemli proje için TRT’yi tebrik eden Massoud, dizide yer almasını harika bir fırsat olarak değerlendirdi.

TRT 1’in heyecanla beklenen yeni dizisi “Mehmed: Fetihler Sultanı” için geri sayım devam ederken projenin önemli isimlerinden Ghassan Massoud, Ebu Eyyûb el-Ensarî karakterine hayat verecek olmanın heyecanını bir video mesajla paylaştı.

Kingdom of Heaven (Cennetin Krallığı) ve Pirates of the Caribbean (Karayip Korsanları) gibi dünyaca bilinen büyük prodüksiyonlu sinema filmlerinde önemli roller üstlenen Ghassan Massoud mesajında, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisine imza attığı için TRT’yi tebrik etti, hayranlarına sıcak mesajlar verdi.

İşte Ghassan Massoud’un açıklaması: “Bu özel gecede yanınızda olmayı umuyordum ama maalesef Suriye dışında yoğun bir program yürüttüğüm için programım bana engel oldu, bunun için çok üzgünüm.

Şunu söylemeliyim, hakikaten Peygamber Efendimiz (SAV)’in Konstantiniyye’nin fethini müjdesini taşıyan büyük sahabe Ebu Eyyûb el-Ensari’nin karakterini canlandırmak harika ve özel bir şeydi.

Sanat hayatımda televizyonda ya da sinemada canlandırdığım birçok İslami karakter var, bunlardan belki de en öne çıkanı ilk Raşidin halifesi Ebubekir es-Sıddik karakteri ve Hollywood’da canlandırdığım ve Batı toplumu ve genel olarak dünyada büyük etkisi olan Selahaddin El-Eyyubi karakteridir.

Şimdi de Ebu Eyyûb El-Ensari karakterini canlandırmaktan onur duydum ve bunun arzu edilen etkiyi ve iyiliği bulacağını tüm kalbimle umuyorum.

Bu vesileyle, güçlü bir hükümdar ve lider olarak yeni bir çağ açan büyük sultan Fatih Sultan Mehmet Han’ı konu alan bir dizi yapmanın muhteşem bir başarı olduğunu ve İslam milletinin tarihi boyunca büyük liderlere mutlaka sahip çıkmamız gerektiğini söylemek istiyorum.

Bu dev projeden dolayı TRT 1 kanalı yetkililerini ve Miray Yapımı tebrik ediyorum. Harika bir fırsattı ve inşallah en kısa zamanda buluşmamızı tüm kalbimle diliyorum.

İyi Akşamlar Türkiye.”

Ghassan Massoud kimdir?

Suriyeli oyuncu Ghassan Massoud, 2005 yılında çekilen Cennetin Krallığı isimli filmde Müslüman orduların kumandanı Selahaddin Eyyubi olarak rol alması onun oyunculuk kariyeri için kilometre taşlarından biri olmuştur.

2006 yılında Türk yapımı Kurtlar Vadisi Irak isimli filmde, 2007 yılında da Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu isimli Amerikan yapımı filmde rol almıştır. Çalışmalarını halen “Damascus Music and Drama School” ve “High İnstitution of Theatrical Arts” adlı platformlarda sürdürmektedir. Ghassan Massoud ayrıca Hz. Ömer dizisinde Hz. Ebu Bekir rolünü oynamıştır.

27 Şubat 2024 tarihinde TRT 1’de ekran yolculuğuna başlayan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinde ise Ebu Eyyûb el-Ensarî rolünü canlandırmıştır.