Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Mehmetçik Kutül Amare dizisinin Elizabeth’i Gamze Özçelik, kalbinin güzelliğini sergiliyor

Mehmetçik Kutül Amare dizisinin Elizabeth’i Gamze Özçelik, kalbinin güzelliğini sergiliyor

tarafından ker_def
26 Ağustos 1982 İstanbul doğumlu olan Gamze Özçelik, Maltepe Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Bilgi Üniversitesi’nde okudu.

2000 yılında ekrana gelen Eyvah Kızım Büyüdü isimli dizide Ebru karakteriyle başladığı kariyerinde 18 yılda 23 projede yer aldı.

Tatlı Hayat dizisinde Pelin, Savcının Karısı dizisinde Melda oldu…

Ancak asıl çıkışını 2006 yılında başlayan Arka Sokaklar dizisinde Zeynep olarak yaptı. Bu rolü tam 8 yıl sürdüren oyuncu, daha sonraki dizilerinde umduğunu bulamadı.

2013 yılında rol aldığı Fatih dizisinin kısa sürede ekrana veda etmesinden sonra dizilere adeta küstü. 5 yıl ekranda yer almayan Gamze Özçelik, 2018 yılında Mehmetçik Kutül Amare dizisindeki Elizabeth karakteriyle yeniden ekrana dönüş yaptı.

Sosyal projelerle gündeme gelen Özçelik, farklı kimliğini bu alanda yansıtmaya devam ediyor.

Afrikalı çocuklar için seferber olan Gamze Özçelik yeni projesinde 4 köyü daha su, gıda ve elektriğe kavuşturacak.

Mehmetçik Kutül Amare dizisinin Elizabeth'i Gamze Özçelik, kalbinin güzelliğini sergiliyor 7

Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre oyuncu Gamze Özçelik kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği aracılığıyla Afrika’daki yoksul ailelere yardım eli uzatmayı sürdürüyor.

Bugüne kadar ülkemizdeki mültecilerin yanı sıra Afrika’daki yardıma muhtaç insanlar için çabalayan Özçelik yine boş durmadı.

Açlıkla mücadele eden Sudan’daki ailelere gıda ve kıyafet yardımı yapıp evlerini yenileyen ünlü oyuncu, derneğiyle birlikte 4 adet ‘umut köyü’ daha kurmak için kolları sıvadı. Özçelik, ‘Su, ışık ve gıdasız köy kalmasın’ sloganıyla başlattığı kampanya için önümüzdeki günlerde soluğu Afrika’da alacak.