Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Melisa Döngel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Melisa Döngel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Melisa Döngel, 25 Ekim 1999 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Melisa Döngel
Doğum Tarihi: 25 Ekim 1999
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.76 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Yeşil
Instagram: https://www.instagram.com/melisadongel

Melisa Döngel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Eğitim hayatı: Eğitimini Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi’nde tamamladı. Daha sonra Hilal Saral’ın kamera önü eğitimine katıldı.

Oyunculuk macerası nasıl başladı? İçinde bir yerde oyuncu olma isteği hep vardı, sonra temel oyunculuk eğitimi almaya başladı. “Bu süreçte psikolojik olarak da rahatlama ve arınma yaşadığımı fark ettim. Bana çok iyi geldi. Ardından oyunculuk bir tutku haline geldi benim için. Farklı karakterlere bürünüp, herkesin yaşayabileceği, belki kendim de yaşadığım sorunların psikolojik etkilerini içimdeki benzer duygular sayesinde yansıtmayı seviyorum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2014 yılında ‘Elif’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hangimiz Sevmedik’ dizisinde canlandırdığı ‘Sevtap’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Pozitif, neşeli, eğlenceli, vicdanlı. “Hayata karşı isyankar değilim. Hayatı her şeyiyle kabullenip yaşamayı seviyorum bu da benim enerjik ve güler yüzlü olmamı sağlıyor sanırım.”

Kişisel gelişim: Oyunculuğun yanı sıra kendini geliştirmek için eğitim sürecine devam etmeyi planlıyor. “Bir yandan da sınavlara hazırlanıp psikoloji okumak istiyorum. Önümdeki senelerde kendimi farklı konularda geliştireceğim.”

Sosyal: Evde yalnız başına kalmayı sevmiyor. Boş vakitlerinde, arkadaşları ve sevdikleriyle dışarda vakit geçirmeyi seviyor.”

Düşünce yapısı: Yer aldığı yapımların hepsinde sektörde önemli yerlere gelmiş ve kendini kanıtlamış, başarılı isimlerle çalıştı ve her birinden çok şey öğrendi. Öğrendiği en önemli akış açısı ise ‘Hiçbir zaman oldum demeyeceksin’ şeklinde. “Çünkü insan bir arayış içindedir ve insanın öğrenme yeteneği çok açık ve kuvvetlidir. Kişi, her daim yeni şeylere açık olmalıdır. Bu durum beni nasıl büyütür, bana ne katar diye düşünmek gerekir. Öğrenmek, her zaman ön planda olmalıdır. İkili ilişki konusunda kendime güveniyorum çünkü ben insanları çok seviyorum. İnsanlarla iletişim kurmayı çok seviyorum. Sohbet etmeyi, onlardan fikir almayı, fikirlerine saygı gösterip hayata geçirmeye yardım etmeyi çok severim. O yüzden ikili ilişkiler çok önemlidir diye düşünüyorum. Bu şekilde güçlü ilişkiler oluşturmanın temel taşı da saygı benim gözümde. Saygı olmadığı zaman hiçbir şeyin önemi kalmıyor.”

Sette nasıl birisi? Sette iletişimin en önemli unsur olduğunu düşünüyor. “Set ekibi, oyuncu ekibi, ışık ekibi, kamera arkası ekip arasındaki iletişime çok değer veriyorum. Benim için hep özel bir yeri olacak olan ‘Bizim Hikaye’ ekibi sonrasında ‘Sen Çal Kapımı’ setinde de bu önemli iletişim uyumunu yakaladığıma çok seviniyorum. Oyuncu arkadaşlarım ve set ekibim ile uyumum çok iyi. İnsanlar çok tatlı ve herkes çok çalışkan. Projenin iyi yerlere gelmesi için uğraşıyoruz hepimiz. Böyle değerli ve çalışkan insanlardan öğreneceklerim var. Set ekibim ve oyuncu arkadaşlarımla çalıştığım için çok mutluyum.”

Hayata bakışı:  Anda yaşamayı tercih ediyor. Ne geleceği düşünüyor ne de geçmişe takılıyor anın tadını çıkarıyor bunun da hayatına getirisinin daha çok olduğunu düşünüyor. Genelde hayata neşeli ve pozitif bakmaya çalışırım. Hayal kırıklığı yaşadığımda ya da üzüldüğüm anlarda bile enerjim düşük olsa da bunu, kendim dahil, etrafımdaki insanlara yansıtmamaya çalışıyorum. O an üzüldüğüm şey ne olursa olsun, olumsuz ne yaşandıysa kendimi olumsuz ruh haline çekmek yerine ‘Evet şu an olumsuz bir şey gerçekleşti ama ben bunu pozitif bir hale getirebilirim, bu güç ve enerji bende var’ diyerek en az şekilde kendimi üzmeye çalışarak olaydan sıyrılıyorum. Hayat üzülmek için çok kısa. Üzülüp kahrolmak yerine zamanımı kendimi mutlu etmeye çalışarak geçiriyorum. Herkes bu yolu denemeli bence. Bu zamana kadar aldığım her karar cesaretimin sonucuydu. Sonuçları da her zaman iyi olmadı ama kötü sonuçları ben iyiye çekmeye veya onları iyi görmeye çalıştım. İnsanlar karar alırken, iki seçenek arasında kaldığında ‘canının istediğini’ seçerken, cesurca bir hareket yapmış olur aslında. Hepimiz farkında olmadan yapıyoruz bunu ve bu kararın arkasında durmamız gerekir. Asıl cesaret de bu zaten. Kendimize saygımızı da bu şekilde, aldığımız kararların yerindeliği ile sağlayabiliriz. En büyük destekçimiz, yine kendimiz olmalıyız.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun hayatının sonuna kadar eğitim alması gereken bir iş olduğunu düşünüyor. “Nefesinin yettiği yere kadar kendini geliştirip eğitmen gereken bir sektör. Hiçbir zaman ‘Ben oldum’ dememen gerekiyor. Her anında kendini daha çok geliştirmeye adaman lazım ve bu herkes için bu şekildedir. Kendimi geliştirmek adına yapmam gerekenler, izlemek, okumak, bilgi sahibi olmak. Bunlar iyi bir oyuncu olmak için bana artı değerler katar. Ayrıca deneyerek, çözerek öğrenmek ve sürekli kendini eğitime adamak gerek.”

Gelecek Hayali: Tiyatro ile alakalı çok özel ve çok önemli bir hayali var ama bunu zamanı geldiğinde sevenleriyle paylaşmak istiyor.

Kaygıları: Hayvanlara ve kadınlara uygulanan şiddet konusunda çok hassas.  “Hayvanlara ve kadınlara çok değer veriyorum, kadınlar diye ayırmamın sebebi bu dünyada maalesef ki kadın-erkek eşitliğine inanmayan ve kadınları hor gören, bu konuda kendini eğitmeyen ve bilinç sahibi olmayan o kadar çok erkek var ki. Her zaman gelişmeye ve yardıma ihtiyacı olan tarafta olmayı tercih ederim ve bu bağlamda bir sosyal sorumluluk projesinde yer almayı çok isterim.”

Rol modeli: Oyunculuğunu beğendiği ve kendine örnek aldığı isim Neslihan Atagül. “Neslihan Atagül’ü küçük yaşımdan beri çok seviyorum ve bana göre çok başka bir oyuncu. Örnek aldığım bir isim varsa o da kendisidir.”

Melisa Döngel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Genç oyuncu adaylarına neler önerir? “Herhangi birine bir şey önermek benim haddime değil ancak beni sevip, takip eden ve örnek alanlar, düşüncelerime saygı duyan ve önemseyenler var ise onlara her zaman hayallerinin peşinden gitmelerini söylemek isterim. ‘Olmaz’ demeyin ve çalışmaya devam edin. Evrene iyi enerji ve iyi niyet gönderdikten sonra olmayacak hiçbir şey yok diye düşünüyorum. Her şey kişide başlıyor. Yalnızca içinizdeki benliği olumlu ve iyi tutun, buna göre yaşamaya çalışın. Çalışmaktan, öğrenmekten ve kendimizi geliştirmekten başka çaremiz yok.”

Modayı takip eder mi? Dolabının vazgeçilmez parçaları, içinde kendisini rahat hissettiği sportif kıyafetler. “Rahat biri olduğum için, kıyafetlerde de bu ön planda benim için. Ancak sevmem dediğim bir tarz yok. Her tarzda giyinir, onu kendime göre uyarlar ve en iyi şekilde taşımaya çalışırım.”

Formunu nasıl koruyor?  Çalışma temposunun yoğun olduğu zamanlarda beslenmesine ve sporuna çok dikkat edemiyor ancak fırsat buldukça yapıyor. “Her gün 1000 tane ip atlamak çok iyi bir egzersiz oluyor. Abur-cubur çok fazla yemem, sağlıklı atıştırmalıklar, yeterli su içmek en önemli beslenme alışkanlıklarımın başında geliyor diyebilirim.”

En sevdiği 3 kitap: Rüzgar Gibi Geçti, Secret ve Varolmanın Gücü

Takip ettiği diziler: La Casa De Papel ve Vikings

TELEVİZYON DİZİLERİ

2014 – Elif / Süreyya

2015- Ne Münasebet

2016- Arka Sokaklar / Nil

2016- Hangimiz Sevmedik / Sevtap

2017- Fazilet Hanım ve Kızları

2018/2019-Bizim Hikaye /  Deniz Çelik

2019 – Aşk Ağlatır / Cemre Balaban

2020 -Sen Çal Kapımı /Ceren Başar