Ana sayfa Dizi Haberleri Miray Daner ve Boran Kuzum’dan çok özel açıklamalar… “Oynadığımız duyguların esiri değiliz!”

Miray Daner ve Boran Kuzum’dan çok özel açıklamalar… “Oynadığımız duyguların esiri değiliz!”

tarafından zk zk
Kanal D’de yayınlanan Vatanım Sensin dizisinin HiLeon’u Miray Daner ve Boran Kuzum, Hürriyet’ten Hakan Gence’nin sorularını yanıtladılar.

Hakan GENCE / HÜRRİYET

Bu aşka tüm dünya şahit oldu!

Miray Daner ve Boran Kuzum, ‘Vatanım Sensin’ dizisinin ‘Hilal’ ile ‘Leon’u… Bazı haftalar, 1 milyonun üzerinde sosyal paylaşım alıyorlar. En son uluslararası ‘E! Entertainment’ sitesi onları bütün dünyada ‘yılın çifti’ ilan etti.

E! Entertainment’ın düzenlediği ‘Ekranın en iyi çifti’ yarışmasında ‘Arrow’ dizisi oyuncularını geride bıraktınız.

BORAN KUZUM: ‘Vatanım Sensin’in globalleştiğini biliyorduk. Oralardan da örgütlenenler oldu. Türk hayranlar zaten yoğun bir ilgi gösteriyor. Sadece bu oylama değil, bunun dışında da çok ilginç şeyler yapıyorlar.

* Mesela?

BORAN KUZUM: Doğum günü hediyesi olarak Afrika’da adıma bir su kuyusu açtırdılar.

MİRAY DANER: Benim adıma da Çocuk Esirgeme Kurumu’nda bir oyun odası yaptırdılar.

* Nedir ekrandaki onlarca çift arasında sizi ayırıp bu kadar çekici kılan?

MİRAY DANER: Sevmenin gücünü anlattığımız için bu kadar çok kişiye dokunabildik. Benim canlandırdığım karakter vatanına bağlı bir Türk kızı ve bir Yunan teğmene âşık oluyor. Tamamen insani yönlerinden kaynaklı, saf bir sevgi besliyor. Acının ve sevginin dili, her yerde aynı.

BORAN KUZUM: Hepimizin etiketleri var, kendi tercihimiz ya da kendi tercihimiz olmayan. Artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki herkes birbirini bunlara göre değerlendirip sevip sevmeyeceğine karar verir hale geldi. Aslında biz hikâyenin başlarında birbirlerini etiketlerine göre değerlendiren insanlarken, insani tarafları ortaya çıkaran iki karaktere dönüştük. Sonra da birbirlerini sevmeye başladılar. Bu da çok güçlü ve hepimizin ihtiyacı olan bir şey.

* Sizce aşkta dil, din, ırk ayrımı olur mu?

BORAN KUZUM: Aşkın; dil, din, ırk gibi kriterleri olmaz. Bu kriterleri göz önünde bulunduran varsa hissettiği aşk değil, çok başka bir şeydir.

* Peki sık sık magazin gündemine geldiği gibi sizin aranızda bir aşk var mı?

BORAN KUZUM: Çok iyi arkadaşlarız.

* Dizideki ilk öpüştüğünüz sahnenin izlenme sayısı YouTube’da 4 milyonu geçmiş. İzleyiciyi bu kadar etkileyen sahnede siz bir şey hissetmediniz mi?

BORAN KUZUM: Oynadığımız duyguların esiri olsak, bir katil canlandırdığımız zaman da insan öldürme dürtüsü duymamız lazım.