Ana sayfa Sosyal Medya Moda olan Baby Shower partilerinden sonra, Demet Evgar’dan bebeği için çok özel kutlama!

Moda olan Baby Shower partilerinden sonra, Demet Evgar’dan bebeği için çok özel kutlama!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türkiye’de pek çok kişinin son dönemde kimi ülkelerde gelenekleşen bir akımı alıp uyguladığı Baby Shower partileri adeta moda oldu! Ünlü, ünsüz pek çok kişi, bebekleri doğmadan önce verdikleri küçük parti ile dostlarını ağırlıyor, hediyeleri kabul ediyor, bebeğinin gelişini önden kutluyor.

Sosyal medyada da sık sık görmeye alıştığımız, biraz şaşalı, renkli, kimi zaman abartılı süslemeler, kıyafetlerle kutlama davetlerine Demet Evgar’dan çok başka bir yorum geldi!

Ünlü Oyuncu, Mart ayında, 6 yıldır birlikte olduğu iş insanı sevgilisi Levent Babataş ile evlenmişti. Evgar’ın hamile olduğu da düğün fotoğrafları ve sonrasında dostlarının da paylaşımıyla anlaşılmıştı. Kız bebek bekledikleri öğrenilen çift, yakın zamanda bebeklerini kucaklarına alacak olmanın heyecanını yaşıyorlar.

Demet Evgar, bir kaç ay sonra doğacak olan kızının isminin Mavi olduğunu da önceden duyurmuştu. Mavi gelmeden önce Demet Evgar, sevdiği dostları, yakınları ile Anneler Günü’nde evinin bahçesinde ‘anneliğe geçiş kutlaması’ yaptı.

Moda olan Baby Shower partilerinden sonra, Demet Evgar'dan bebeği için çok özel kutlama! 8

Ünlü isimlerin Batı’dan alıntılanan baby shower partilerinden sonra Demet Evgar’ın Doğu felsefesi ve geleneklerini de içine alan bu kutlaması, bambaşka ritüeli ile adeta yeni bir çığır açacak gibi duruyor! Özellikle Amerika’da doğan ve Avrupa ülkelerinde de yaygınlaşan baby shower modasına, Hint geleneklerinden alıntı Evgar’ın kutlaması güzel bir alternatif oluşturdu.

Bu ritüelde, anne adayı ile birlikte bir çember oluşturarak yere oturan kadınlar, ellerinde çiçekler, dillerinde dualarla; dünyaya gelecek olan bebeği neşe içinde çağırdılar. Arkadaşları Demet Evgar’a kendi elleriyle özel olarak hazırladıkları hediyeleri sundular. Hazır bir ürün almak yerine, emekleriyle ürettiklerini Mavi bebek için hazırlayan arkadaşlarının bu hediyeleri de yine kutlamanın anlamını büyüten bir ritüel…

Bu özel kutlamanın ardından Demet Evgar bu anları instagram hesabından yayınladı. Oyuncu, videoya not olarak da şunları yazdı: “Analığı, yaratımı; Mavi ile kızkardeşlerimle, şarkılarla, dualarla, masallarla, danslarla onurlandırdığımız günümüz kutlu olsun.”

Aşağıda bu güzel anlara ait görüntüleri izleyebilirsiniz…

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Demet Evgar (@temedragve)’in paylaştığı bir gönderi

Oyuncu paylaşımına, “Analığı, yaratımı; Mavi ile kız kardeşlerimle, şarkılarla, dualarla, masallarla, danslarla onurlandırdığımız günümüz kutlu olsuunnn” yazdı.

Demet Evgar’ın son yılların modası baby shower yerine, anneliği ve doğurganlığı onurlandıran kadim bir Anadolu geleneğini tercih etmesi dikkat çekti.

Moda olan Baby Shower partilerinden sonra, Demet Evgar'dan bebeği için çok özel kutlama! 9

Oyuncunun, ritüele katılan kadın arkadaşları bebek için güzel temennilerini dile getirdi. Demet Evgar renkli aksesuvarlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Demet Evgar kilimlerde de bulunan ‘kalp’ ve ‘eli belinde’ motiflerini kınayla göbeğine çizdirdi.

Çok yakında kızını kucağına alacak olan Demet Evgar kızına hem en sevdiği şiir olan, hem de gözlerinin rengi olan ‘Mavi’ adını vereceğini açıklamıştı.