Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi ve sinema sektörüne yeni ışık! Ufuk Bayraktar’ın attığı adım, Disney Plus’tan sonra çok konuşulur!

Dizi ve sinema sektörüne yeni ışık! Ufuk Bayraktar’ın attığı adım, Disney Plus’tan sonra çok konuşulur!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de dijital platformlar arasında en çok abone sayısına sahip olan Netflix’in ardından Disney Plus’ın ülkeye gelişi büyük heyecan yaşattı. Pek çok ünlü oyuncu, yapımcı, yönetmen, senaristi bünyesine toplayan Disney Plus, abonelik fiyatlarını da Netflix’ten aşağıda tutarak şimdiden pek çok kişinin dikkatini çekmeyi başardı.

Hızlı bir giriş ile Türkiye piyasasını sarsan Disney Plus’ın 14 Haziran’da Türkiye ile birlikte tam 42 ülkede yayını başlayacak. Tarih yaklaşırken heyecan da artıyor. Dizilerde görmeye alıştığımız pek çok ünlü oyuncuyu bünyesine toplayan dijital platform için diziler, sinema filmleri arka arkaya çekilmeye başlandı.

Dizi ve sinema sektörüne yeni ışık! Ufuk Bayraktar'ın attığı adım, Disney Plus'tan sonra çok konuşulur! 9

Sinema-dizi sektörü için büyük bir değişim yaşatan Disney Plus’ın atılımları sonrası meraklı bir bekleyişle birlikte heyecanlı bir süreç de yaşanmakta. Dizi ve sinema film üretim merkezi olarak Türkiye’yi merkezi haline getiren platform için yapımcılar ve oyuncular ile birlikte sektörde yer alanlar açısından yeni bir dönem açıldı.

Ancak Netflix ve Disney Plus’ın ardından, dünyanın önde gelen ünlü iki dijital platformu HBO ve Amazon Prime Video’nun da girişimleri olduğu kulislerde konuşulmaya başlandı. Son olarak oyuncu Ufuk Bayraktar’ın, uzun süredir üzerine titrediği projesinin yayıncısı olarak Amazon Prime Video’yu seçmesi, çok dikkat çeken bir gelişme oldu…

Bayraktar, adeta kendisini adadığı Dayı isimli sinema filminin Amazon Prime’da yayınlanacağı ile ilgili gündeme gelen konu sonrası, sektör için bambaşka bir yolun açılımı yaşanacağı tahmin ediliyor!

Dizi ve sinema sektörüne yeni ışık! Ufuk Bayraktar'ın attığı adım, Disney Plus'tan sonra çok konuşulur! 10

Disney Plus ve Netflix’ten sonra bir güçlü dijital platform Amazon Prime Video ile de yeni anlaşmaların bu açılım sonrası arka arkaya gelme ihtimali yüksek. Ufuk Bayraktar’ın, son dönemin öne çıkan iki platformunun ardından Amazon Prime’ı tercih etmiş olması, yeni yönelimleri de beraberinde getirebilir…

Önümüzdeki günlerde HBO ve Amazon Prime Video’nun ismini, Netfilix ve Disney Plus ile birlikte daha çok duymaya başlayacağımız tahmin ediliyor.

Ufuk Bayraktar’ın uzun uğraşlarla ortaya çıkardığı ve sinemalarda 465 bin kişi tarafından izlenen Dayı filmi beklenen 1 milyon izlenmenin altında kalmıştı. Pandemi koşullarında ancak bu kadar izleyici toplayan film için Bayraktar, Amazon Prime ile yapılan bu anlaşma sonrasında yeni bir gelir kaynağı bulmuş oldu. Böylece filmin ikinci versiyonu için de sermaye sağlamayı başardı.

Dizi ve sinema sektörüne yeni ışık! Ufuk Bayraktar'ın attığı adım, Disney Plus'tan sonra çok konuşulur! 11

Gizem Karaca, Ahmet Varlı, Beste Bereket ve Turgut Tunçalp’ın da kadrosunda yer aldığı Dayı filmi 13 Mayıs’ta Amazon Prime Video’nun ilk Türk içeriği olarak izleyicilerle buluşacak. Platformun ataklarına devam edeceği, Yavuz Bingöl’ün başrolünde yer aldığı Akif isimli sinema filmini de satın alması ile ortaya çıktı.

Akif filmi, Mehmet Akif Ersoy’u anlatan bir yapım ve Yavuz Bingöl de İstiklal Marşı’nın yazarı olan bu tarihi kişiliği canlandırıyor. Akif filmi de sinema sevenler tarafından heyecanla beklenen bir yapım konumunda.