Ana sayfa Dizi Haberleri Muhteşem Yüzyıl Kösem’de Ekin Koç ne kadar da iyiydi!

Muhteşem Yüzyıl Kösem’de Ekin Koç ne kadar da iyiydi!

tarafından ker_def

kosem1
Muhteşem Yüzyıl bir anlamda Külkedisi masalı
DEFNE AKMAN
Güzel, zengin, güçlü ve bol vukuatlı insanların hikâyeleri daha ilginçtir. Muhteşem Yüzyıl Kösem, güçlü oyuncu kadrosu, kostümleri, mücevherleri, dekoru, müziği, efektleri ve tüm parçalarıyla yine iddialı ve görkemli.

Muhteşem Yüzyıl Kösem’i diğer tarihi dizilerden ayıran belki de en önemli özelliği Hürrem Sultan’dan başlayarak, Nurbanu, Safiye ve kadın saltanatının zirveye ulaştığı Kösem ile ilerleyen Kadınlar Saltanatını anlatmayı seçmesi.
Çocukluğumuzdan itibaren prensler, prensesler, krallar ve kraliçelerle dolu masallar dinleyerek, filmler izleyerek büyürüz. Tüm çocuklar kendilerini özel, kıymetli ve çok önemli hissetmek ister. Bu yüzden hayallerimizin en derininde ve bilinçaltımızda kral/kraliçe arketipi yer alır. Böylesine bir şaşaa gördüğümüzde gözümüzü alamamak da şaşırtıcı olmamalı.
Bir anlamda izlediğimiz Külkedisi masalı sayılabilir. Bir tüccarın kızı olan Kefolonyalı Anastasia’nın Osmanlı sarayına gelmesi, yaşadığı değişim, dünya hükümdarının karısı ve sultan olmasını izleyeceğiz çünkü.