Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Murat Yıldırım Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Murat Yıldırım Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Murat Yıldırım, 13 Nisan 1979 tarihinde Konya’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve sunucu.

Adı: Murat Yıldırım
Doğum Tarihi: 13 Nisan 1979
Doğum Yeri: Konya
Boyu: 1.82 m.
Kilosu:  72 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Hayat Yıldırım
Babası: Mehmet Salih Yıldırım
Eşi: İman Elbani
Çocuğu: Yok
Instagram: https://www.instagram.com/mrtyldrm/

Murat Yıldırım Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi ve babası aslen Mardinli, Arap ve Kürt kökenli. Babası Türkçe öğretmeni, annesi ev hanımı. Babasının öğretmenlik görevi nedeniyle Konya’da doğdu. Londra’da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016’da ikinci evliliğini yaptı. Çiftin çocuğu yok.

Çocukluk yılları: Çocukluğu Konya’da Şemsi Tebrizi Mahallesi’nde geçti.   ilkokul 5’e kadar köyde büyüdü. “Köyde öğretmen çocuğu olmak enteresandır. Başbakan çocuğu gibisindir. Senin yanında şaka yapılmaz, her şey konuşulmaz. Çünkü öğretmen çok önemlidir, inşallah şimdi de önemlidir. Derdim ki ‘Arkadaşlar ben sizin arkadaşınızım, babama söylemeyeceğim’. Hep diğer çocuklar gibi olmak isterdim. Farklı yerlerde oturmak çocukluğumdan alışkın olduğum bir şey, lise yıllarım da Adana’da geçti. Sonra da İstanbul. İlk önce acı çekiyorsun ama kazandırdığı da çok şey oluyor. Üniversitedeyken sayım memurluğu yapmıştım. Hayatımın en büyük deneyimiydi. Bir kapıdan çıkıyorsunuz karşı kapı 4 adım bile değil ve bambaşka bir dünya. Herkesin âleminin nasıl farklı olduğunu anlıyorsunuz. Yeni insan tanımayı ve yeni yerlere gitmeyi çok seviyorum.”

Eğitim hayatı: Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Tiyatro ve müziğe ilgi duyduğu için, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları’na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Ayrılsak da Beraberiz’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Bütün Çocuklarım’ dizisinde canlandırdığı ‘Mesut’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Hayattaki en büyük sınavının iyi niyeti olduğunu ifade ediyor. Bütün güzel ve kötü şeylerin iyi niyetini yönetmesiyle ilintili olduğunu düşünüyor. “Yönetemediğim çok zaman oldu ve hayatımın en büyük acılarını o zamanlarda yaşadım.  Buna izin veren ben oldum, hep savaştım ama hep iyi niyetim kazandı.

Sette nasıl birisi? Tüm işlerimde yapabileceğinin en iyisini yapıyor. Ancak ‘Dizi hangi gün yayınlanır?’, ‘Reytingi ne olur?’ gibi konuları da düşünmeyi sevmiyor. “Çünkü benim elimde değil. Yapmam gerekeni yapıyorum sonrasına karışmıyorum.”

Mutluluk kaynağı: Hayatta edindiği dostları en büyük mutluluk kaynağı. “Hayatta en yakın arkadaşım, Adana’dan bir doktor abimdir. Aynı zamanda sosyolog. Çok sevdiğim bir arkadaşım, abim, dostum, canım ciğerimdir. Gerçek sevgiyi, gerçek dostluğu bana öğreten kişidir. Hâlâ sık sık görüşür, uzun uzun sohbetler ederiz. Hayatımda hep abiler olmuştur. Kendimden büyük insanlarla oturup laflamayı sevmişimdir. Çünkü öğrenci olmak hayatta güzeldir.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan/ Organize İşler

Aşka bakışı: Eşime ilk gün ki gibi aşığım. Hayattaki en büyük armağan Imane. Onunla hayatımın en mutlu günlerini geçiriyorum. İyi niyetimin en büyük armağanı olarak verildi bana. Kendime yaptığım en büyüm iyilik İmane’ı sevmek. İmane ise kaderin bana yaptığı en büyük iyilik. Bütün iyi niyetlerimden kaybettiklerimin kazancı.”

Hayata bakışı: Hayata pozitif bakmaya çalışıyor, Olaylara iyi niyetli ve güzel düşüncelerle yaklaşmaya çaba sarf ediyor. “Hatasız insan olmaz. Hata yapacak şekilde yaratıldığımız ortada. İsteklerimiz var, aklımız var. Bence hayatta her şey mükemmeldir. Hayata pozitif bakan insanlarla bir arada olmayı, hayata umutlu bakmayı seviyorum. Neticede hayatın güzel olduğunu unutmamaya çalışıyorum.”

Murat Yıldırım Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu, insanı, içine yolculuğa çıkaran, duygularını tekrar tekrar hatırlatan, geçmişiyle bağlantı kurduğu bir meslek olarak tanımlıyor. Ancak bazen mutsuz olduğu, başka şeyler yapmak istediği zamanlar oldu. “İlk başlarda mesleğimin oyunculuk olup olmadığını içimde tartıyordum. ‘Karakterimle uyuşuyor mu?’ gibi sorularım oluyordu. Hatırladığım kadarıyla ‘Asi’ döneminde kendi içimde hallettim. Yaptığım işi çok seviyorum. Eğer yaptığınız şey için birileri ‘Güzel yapıyorsun’ diyorsa sadece teşekkür etmek en güzeli. Kendini övmek de gereksiz. Denk gelip kendimi izlediğimde, o sahneyi seviyorsam bunu oluşturan şartlara teşekkür ediyorum. Sanatçının yaptığı sanatı överseniz sanatını daha iyi icra eder. Sonuçta içimde bu sanatı yapma arzum var. Kendimi çok büyütmeden bazen ‘İyi oynamışım’ diyorum. Ancak elbette bazen de eleştiriyorum. Beraber çalışacağım yapımcı ve oyuncuya birlikte çalışmak istediğimi açık yüreklilikle söylerim. İnsan içindekini söylemeli. Karşındakinin ne düşüneceği artık ona kalmış, sizden çıkmıştır. Oyuncu kendisi olmadığı için oynadığı karaktere biraz daha objektif, daha acımasız, gerçekçi yaklaşabilir. Gönlünü oraya verir. Çünkü insanı, içine yolculuğa çıkaran bir meslek.”

Kariyer planı: Proje seçiminde tecrübeleriyle beraber kalbinin sesini de dinliyor. Bugüne kadar sevmediği hiçbir senaryoda rol almadı. “Fikir alışverişi yapmayı sevdiğim bir dostum var. Fakat her şey bir yere kadar tabii. Bilmediğiniz kısmı var hayatın, o da sonraki çalışmaları kapsıyor. Oluşabilecek problemleri de yönetebilen iyi bir menajere sahibim.”

Gelecek Hayali: Bugüne kadar arzu ettiği hayallerine. Ama her zaman yeni hedefleri var. “Hedef belirlemeden olmaz. İlk hedefim mutlu olmak. İyi bir eş, iyi bir baba ve iyi bir insan olmak. İşimle ilgili hedefler koymam kendime. Her zaman kısa vadeli hedeflerim olur ki daha büyük hedeflere ulaşabileyim. Şimdiki hedefim yurtdışında da ülkemi gururla temsil edebileceğim bir projede yer almak.”

Oyuncu olmasaydı ne olurdu? Mühendislik okudu ancak oyuncu olmasaydı doktor olurdu. “Annem haklıymış, ben de ilerleyen yaşlarda anladım ki doktorluk benim fıtratıma yakın bir meslek. Belki bu yaşımda, öğrendiğim şeylerden sonra işadamı olabilirdim. Oyunculuk aklımda olan bir meslek değildi ama çok sevdim ve o aşkla devam ettim. Hayatta şunu biliyorum ki, ne iş yaparsam yapayım onu iyi yapmak ve keyif almak isterim. Çünkü insanın işi, ömrünün büyük bir kısmını kapsıyor. İnsanın üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok, yeter ki istesin. O zaman tüm kapılar açılır.”

Hobisi: Bir arkadaşı ile birlikte yazı yazıyor. “Arkadaşım roman ve senaryo da yazdı. Onunla birlikte üretiyoruz. İleride bir şeyler olabilir. Şu an bundan keyif alıyoruz.”

Murat Yıldırım Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Formunu nasıl koruyor? Diyet yapmıyor ama sağlıklı besleniyor, spor da yapıyor. “Diyet biraz daha zayıflamak için oluyor. Biri tedavi edici, diğeri korunma amaçlı tıp. Ben biraz korunma amaçlıyı tercih ediyorum. Karbonhidrat, şeker ve tuzu hayatımdan tamamen çıkardım. Ekmek ve pilavı da hiç yemiyorum. Et, protein, sebze yiyorum. Şeker içerikli sebzelerden, havuçtan uzak duruyorum. Tatlıyı çok nadir yiyorum. Spor yapıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

1999 Ayrılsak da Beraberiz

2003 Hayat Bilgisi

2003-Ölümsüz Aşk /Sedat

2004 -Bütün Çocuklarım /Mesut

2004- Büyük Yalan/Okan

2006/2007 -Fırtına /Ali

2007/2009 -Asi / Demir Doğan

2009 -Ey Aşk Nerdesin /Polis (Konuk Oyuncu)

2010/2011 -Aşk ve Ceza /Savaş Baldar

2010- Arka Sokaklar

2012-Suskunlar / Ecevit -Şerif

2016-Gecenin Kraliçesi/Kartal Sakallıoğlu

2020- Ramo /Ramo

SİNEMA FİLMLERİ

2005 -Organize İşler

2006-Araf / Cenk

2009 -Güz Sancısı /Behçet

2014 -Kırımlı /Sadık Turan

2015 -Kocan Kadar Konuş /Sinan

2016 -Kocan Kadar Konuş: Diriliş /Sinan

2017-Sonsuz Aşk /Can

2017 -Ayla /Üsteğmen Mesut

2017 -İlk Öpücük / Hakan

2018- Scorpion/ Yassin

2020- Dumlupınar: Vatan Sağolsun

TİYATRO OYUNLARI  

Kimsesizler

Salaklar Sofrası / Cheval

SUNUCULUK YAPTIĞI YAPIMLAR

2017/2019-Kim Milyoner Olmak İster? / Yarışma Programı Uluslararası

ÖDÜLLERİ

2012- Giuseppe Sciacce Ödülleri/Sinema ve Tiyatro Kategorisi

2016- Murex D’or/ En İyi Yabancı Erkek Oyuncu

2016- MGD Altın Objektif Ödülleri/ En İyi Erkek Sinema Oyuncusu

2019-9. Lyon Festiculture Etkinliği/ En Sevilen Erkek Oyuncu