Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Netflix’te parlayan Kulüp dizisi objektif ve kaygılardan arınmış bakışın eseri!

Netflix’te parlayan Kulüp dizisi objektif ve kaygılardan arınmış bakışın eseri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in en çok seyredilen içeriklerinden birisi haline gelen 8 bölümlük Kulüp dizisi, büyük emeklerle ortaya çıktı. Özgün bir hikaye olmasının yanı sıra güçlü prodüksiyon da bu dönem dizisinin etkili çıkış yapmasını sağladı. Bir bölümün maliyetinin 650 bin dolar olması, Türkiye adına çok ciddi bir prodüksiyon masrafı… Ancak yurt dışındaki ilgiyi ve uluslararası açıdan bakıldığında gayet uygun bir fiyata çekilmiş iyi bir dizi anlamı çıkıyor.

Kulüp dizisinin ikinci sezonu da çekilecek ve bu müjdeyi alan hayranlar heyecanla hikayenin nasıl devam edeceğini bekliyor. Gökçe Bahadır, Salih Bademci, Metin Akdülger, Asude Kalebek ve Metin Akdülger’in başrollerinde yer aldığı dizinin bu kadar çok beğenilmesinin altında yatan bazı nedenler var.

Türkiye için zor yılların ve geriye dönüp de yeniden değerlendirilmesi gereken, gayri müslüm vatandaşların yaşadığı sıkıntıları ortaya çıkartan Kulüp dizisi gönülleri de yaraladı… O dönemin anlatımında objektiflik noktasında Kulüp dizisinin iyi bir sınav verdiğini düşünen Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, şu yorumuyla dikkat çekiyor:

“Tarihin aynası olmaya yeltenen dönem içeriklerini yaratmak zor iştir. Zira hem anlatılan dönemin gerçek olaylarını objektif biçimde dillendirmek hem de o olayların yarattığı duygusal yansımaları doğallıkla aktarmak kaygılardan arınmış gelişimci bakış açısı gerektirir. ‘Kulüp’ bunu büyük ölçüde başaranlardan!”

Netflix'te parlayan Kulüp dizisi objektif ve kaygılardan arınmış bakışın eseri! 7

Siyasal gelişmeler, kültürel sonuçlar bir yana Kulüp dizisi prodüksiyon başarısı ve hikaye anlatımındaki gücüyle de öne çıkıyor… Mekanların gerçekçiliği gayet başarılı şekilde yansıtılmış durumda. Karakterlerin hikayedeki konumlanmaları ile aksesuarlardan, kostümlere kadar 1950’li yılların Türkiye gerçekleri dizide gayet başarılı şekilde kullanılmış.

Tüm bunlar Kulüp dizisinin orijinal bir hikaye olarak çok beğenilmesini sağladı. Anibal Güleroğlu, dizinin yurt dışından aldığı övgülere de değinerek şu yorumda bulundu:

” Tarihe yaklaşımıyla farkını ortaya koyan ‘Kulüp’, The Hollywood Reporter’ın uluslararası dizi listesine girerek sektörümüzün gelişimci çizgideki ilerleyişinin ne denli isabetli olduğunu perçinledi.”