Ana sayfa Dizi Haberleri O nasıl sıçramak? Sen Çal Kapımı ve Sefirin Kızı’na gümbür gümbür gelen rakip diziden şaşırtan çıkış!

O nasıl sıçramak? Sen Çal Kapımı ve Sefirin Kızı’na gümbür gümbür gelen rakip diziden şaşırtan çıkış!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay –  Kanalların göz bebeği diziler, ekranda her hafta kıyasıya bir rekabet içinde. Zorlu yarışta pek çok dizi daha bir kaç bölümde finale giderken, bazı diziler ise bir kaç sezon boyunca devam edebiliyor. Ünlü oyuncuların yer alması da kimi zaman dizileri finalden kurtaramıyor. Son derece kaygan bir zemin üzerinde ve canhıraş bir durum söz konusu aslında.

Büyük emeklerle çekilen diziler, sosyal medyanın da gündeminden düşmüyor. Ekrandaki varlıklarında sosyal medyanın etkisi de büyük! İzleyicinin yaptıkları yorumlar, gönderdikleri iletiler, dizilere olan ilgiyi ayakta tutarken, farkındalığı da sağlıyor.

Fakat bazen durum tam tersi de olabiliyor! Örneğin sezonun en yüksek reytinglerini alan TRT1’deki Masumlar Apartmanı dizisi, gelen iletilere göre oluşturulan ilk 10 sıralamasına bile giremiyor! Ancak reytingde pek çok diziyi solluyor.

İstisnalar olsa da dizilerin bilinirliği açısından sosyal medyadaki etkileşim önemli. İzleyenlerden gelen olumlu-olumsuz pek çok ileti günlük, haftalık, aylık olarak ölçümlenerek kategorize ediliyor. Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi olan Dijilup’da yer alan son iki haftalık duruma bir göz atalım…

1 Şubat’ta yayınlanan tablo aşağıda. Bir haftalık gelen ileti  sayılarına göre diziler sıralanmış. 391 bin ileti ile, aylardır birinciliği kimseye bırakmayan Sen Çal Kapımı dizisi var ilk sırada. Dizinin reytingleri çok yüksek olmasa da sosyal medyada müthiş bir destek var.

2.sırada ise Sefirin Kızı dizisi yer alıyor. Neslihan Atagül’ün gidişinin ardından Tuba Büyüküstün diziye dahil olmuştu. Bu durum nasıl etkilecek, önümüzdeki haftalarda daha net ortaya çıkacak. Ancak listedeki en ilginç durum Doğduğun Ev Kaderindir dizisi ile ilgili. Zira dizi 215  bin ileti ile 3. sırada ve Sefirin Kızı’nı zorluyor! Her an geçebilecek gibi.

İlginç olan ise Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin sıralamasındaki ani değişim! Zira dizi, bir hafta önceki ölçümlemede 10. sıradaydı!

O nasıl sıçramak? Sen Çal Kapımı ve Sefirin Kızı'na gümbür gümbür gelen rakip diziden şaşırtan çıkış! 17

İşte 25 Ocak’ta yayınlanan tablo! Birinci sırada Sen Çal Kapımı dizisi var hala. Doğduğun Ev Kaderindir ise 10. sırada. İleti sayısı ise 17 bin 700. Son derece ilginç bir sıçrayış yaparak ileti sayısını defalarca kez katlayan bir sayı ile 3. sıraya yerleşmiş durumda!

Önümüzdeki haftalarda durum ne olur göreceğiz ancak hayli ilginç bir sıçrama olmuş tabloya bakılınca! Sefirin Kızı’nın da en yakın rakibi olmuş durumda! Bakalım haftaya durum nasıl şekillenecek?

Bu arada Baraj dizisinin de 2.likten 4.lüğe gerilediği ve Ramo’nun da 7.likten 5.liğe geldiği dikkat çekiyor. Önceki hafta listede olan Son Yaz, Arka Sokaklar ve Gönül Dağı ilk 10’dan çıkarken, Alev Alev, Çukur ve Mucize Doktor onların yerini almış durumda. Show TV’nin Arıza dizisi ise 6.lıktan 8.liğe gerilemiş…

Bakalım haftaya neler olacak tabloda?

O nasıl sıçramak? Sen Çal Kapımı ve Sefirin Kızı'na gümbür gümbür gelen rakip diziden şaşırtan çıkış! 18