Ana sayfa Dizi Haberleri Birinci belli 2. kim? Kerem Bürsin’in düşüşü, Engin Öztürk’ün önlenemez yükselişi! Sosyal medyadan çarpıcı sonuçlar!

Birinci belli 2. kim? Kerem Bürsin’in düşüşü, Engin Öztürk’ün önlenemez yükselişi! Sosyal medyadan çarpıcı sonuçlar!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ekranlardaki dizileriyle gündemden düşmeyen oyuncuların, sosyal medya etkileşimleri üzerinden ilginç sonuçların ortaya çıktığı tablolar dikkat çekiyor. Televizyondaki yapımların aldığı reytinglere göre değer kazanmasıyla birlikte, sosyal medyada da ünlü isimlere gelen ileti sayılarının ölçülerek yapıldığı tablolar, diziler üzerinde de dolaylı bir etki yapıyor.

Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan sosyal medya kullanımıyla birlikte, bazı medya takip firmaları da ileti sayılarına göre kimi tablolar oluşturuyor. Bunlardan bir tanesi de ‘en çok konuşulan’ başlığı altında şekilleniyor. Kadın ve erkek oyuncular için ayrı tablolar oluşuyor.

Aynı tablo diziler için de geçerli. Günlük, haftalık ve aylık olarak yapılabilen bu tablolarda diziler için de ayrı bir kategori oluşturulmakta. Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme birimi olan Dijilup’ın son iki haftalık raporunda en çok konuşulan erkek oyuncu sıralamasında dikkat çeken gelişmeler var!

Uzunca bir süredir zirvenin sahibi değişmedi! Sefirin Kızı dizisinde Sancar karakterini oynayan Engin Akyürek, diğer meslektaşlarına tahtını devretmemekte kararlı! Akyürek’e gelen ileti sayılarına göre en yakın rakibine ciddi fark atıyor!

28 Ocak’ta yayınlanan bir haftalık ölçümleme sonucu ortaya çıkan sıralama aşağıdaki gibi. Akyürek’in ardından ikinci sırayı Sen Çal Kapımı dizisinde oynayan Kerem Bürsin almış. Baraj dizisinde oynayan Feyyaz Duman ise onu takip ediyor ve 3. sırada. İlk 3 böyle sıralanırken, bir sonraki hafta listeye hızlı bir düşüş ve hızlı bir yükseliş hakim oluyor adeta!

Birinci belli 2. kim? Kerem Bürsin'in düşüşü, Engin Öztürk'ün önlenemez yükselişi! Sosyal medyadan çarpıcı sonuçlar! 8

Aşağıdaki tablo, 4 Şubat’ta yayınlandı. Buna göre bir haftada en çok ileti alan kişi yine değişmiyor; Engin Akyürek! 2. sırada ise hızlı bir yükselişle gelen Engin Öztürk var. Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin yeni sezonunda Barış karakteriyle diziye girdi. Oyuncunun bir önceki hafta 5. sırada ve 73 bin 300 ileti aldığı görülürken, bir sonraki hafta resmen katlayarak geldiği ve 176 bin 700 ileti ile 2. sıraya oturduğu görülüyor!

Kerem Bürsin ise bu yükselişten nasibini almış! 3. sırada Feyyaz Duman yerini korurken Kerem Bürsin ise 4. sıraya gerilemiş durumda! Aslında aldığı ileti sayıları iki hafta arayla birbirine yakın. 155 bin civarında. Ancak rakipleri daha fazla alınca, yerini kaptırmış!

Yeni haftada durum nasıl olur bilinmez ama Engin Akyürek, aylardır zirveyi kimseye bırakmadı! İkincilikteki Engin Akyürek’in ileti sayısını da 2’ye katlamış durumda. Yani geçmesi zor görünüyor. O nedenle haftalardır olduğu gibi bu durum için, Hülya Avşar’ın meşhur lafı “Birinci belli, ikinci kim?” sorusunu sormak pek de yanlış olmaz…

Bakalım haftaya sıralama nasıl olacak? İşte geçtiğimiz haftanın sıralaması…

Birinci belli 2. kim? Kerem Bürsin'in düşüşü, Engin Öztürk'ün önlenemez yükselişi! Sosyal medyadan çarpıcı sonuçlar! 9