Ana sayfa Sosyal Medya Okan Bayülgen’in yeni projesinde sürpriz bir isim var!..

Okan Bayülgen’in yeni projesinde sürpriz bir isim var!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Usta oyuncu Selçuk Yöntem ile yer aldığı Amadeus oyunundan ayrılan Okan Bayülgen, tiyatroseverlerin karşısına başka bir projeyle çıkmaya hazırlanıyor.

Okan Bayülgen, Shakespeare’in ünlü trajedisinden hareketle yazıp yönettiği ‘Richard’ ile ilk kez İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahne alacak.

Okan Bayülgen yeni projesinin afişini instagram hesabından yayınladı. Projenin sürpriz ismi ise oyuncunun kızı İstanbul Bayülgen oldu.

Bayülgen’e sahnede 13 yaşındaki kızı İstanbul’un da eşlik edeceği öğrenildi.  Bayülgen, oyununun afişinde kızının ismine de yer verdi. İstanbul, ünlü şovmenin 2008–2014 yılları arasında evlilik yaşadığı reklamcı Şirin Ediger ile birlikteliğinden dünyaya geldi.

Okan Bayülgen'in yeni projesinde sürpriz bir isim var!.. 7

Okan Bayülgen, Shakespeare’in ünlü trajedisinden hareketle yazıp yönettiği Richard ile 17 Kasım’da İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahne alacak.

Okan Bayülgen’in de Richard karakterini canlandıracağı oyun, farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getiren Kabare Dada tarafından hayata geçiriliyor. Seyircileri ise sürprizlerle dolu ve heyecanlı, unutulmayacak bir deneyim bekliyor.

Oyunun konusu şöyle; 2012 yılında İngiltere kralı III. Richard’ın kemikleri bir otoparkta bulunur. İskeletin adli tıp uzmanlarınca araştırılıp, kanıtlanması uzun bir zaman alacaktır. Tam o sıralarda küçük bir tiyatro topluluğu ise Shakespeare’in en önemli eserlerinden III. Richard oyununun provalarını yapmaktadır. Olaylar, polis tarafından aranan birinin tiyatroya sığınması ile rayından çıkar. Kendini Richard olarak tanıtan ve varolan düzene, sanatın mevcut kurumsal, etik ve hiyerarşik yapısına karşı olan bu adam, önce III. Richard rolünü, daha sonra da yönetmen koltuğunu ele geçirir. Bir yandan hoşgörülü ve demokrat sanatçıların desteğini alırken, diğer yandan tiyatronun çatısından insanların özel hayatlarına kadar her şeyi yıkarak sahneye alışılagelmemiş bir prodüksiyon koyacaktır.