Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Onur Bay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Onur Bay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Onur Bay, 19 Mart 1996 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Onur Bay
Doğum Tarihi: 19 Mart 1996
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.80 m.
Kilosu:  70 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/onurrbay/

Onur Bay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Aslen Orduludur,  İstanbul’da doğdu büyüdü.   

Eğitim hayatı: İstanbul Kültür Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: ‘Arka Sokaklar’ dizisiyle hayatının akışı değişti. 9 yaşında başladığı dizide 15 yıl boyunca rol aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2005 yılında, ‘Köpek’ dizisinde canlandırdığı ‘Orhan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Arka Sokaklar’ dizisinde canlandırdığı ‘Tekin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: ‘Arka Sokaklar’ dizisinde canlandırdığı karakterin tam tersi özelliklere sahip olduğunu söylüyor. “Dizideki karakterim; zıpır ve yaramaz. Bizim bu şekilde çok fazla sahnemiz oldu. O yüzden insanların kafasında bu çocuk çok haylazdır gibi bir düşünce olabilir. Ama lise ve üniversitedeyken hiç sıramdan kalkmazdım. Çünkü ben biraz daha sakinliği seviyorum.”

Unutamadığı set anısı: Çok fazla set anısı var ancak unutamadıklarından bir tanesi bir kapkaç sahnesi; “O kadar çok anımız var ki. Her sete gittiğimiz zaman gülmekten yerlere yatıyoruz. Bir tane kapkaç sahnemiz vardı. Dizideki Metin ağabeyim ile durakta otobüs bekliyoruz. Bir tane teyze var ve kapkaççı gelip onun çantasını çalıyor. Kayda girdik sahne çekiliyor. Etraftakiler olayı gerçek sandılar ve çocuğu darp ettiler. Birisi çelme taktı, birisi yerde tekme attı. Setten ekipler geldi ve sahne çekiyoruz diye açıkladılar. Böyle bir anımız var.”

Sosyal:  Hayatında çok insan yok. Az insan öz insan durumunu seviyor. “Hayatımda bu şekilde yol alıyorum, o yüzden hayatımda sorumsuzluğu ile beni çok rahatsız edecek çok insan yok. Ben hiç çapkın değilim. Asosyal değil sosyalimdir ama belirli arkadaş gruplarım vardır. Onların dışında çok fazla kişiyi hayatıma alamam ve kolay da insan çıkaramam.”

Aşka bakışı: Aşk beni çok heyecanlandıran bir şey. Ben, sevmeyi de çok severim. Bir insanı sevmeyi ve ona değer vermeyi çok severim. Gerçek anlamda bir insanı hayatıma almam kolay değil. Aldıktan sonra ondan vazgeçmem kolay değil. Ancak kolay olmadığı halde bunu yapmak zorunda kaldığım anlar oldu. Bu aşama çok zor benim için. Birkaç durumda elde edebileceğim bir sonuç değil. Artık çok yoruldum ve olmuyorsa olmasın demişimdir. Bir süreden sonra artık kendime bakmaya başlıyorum. Ne kadar kötü bir şey yaşamış olursam olayım bir andan sonra çok güzel bir şey yaşadım, benim içimde çok güzel bir yerdeydi, değer verdim, önemsedim, kendi sevgime saygı duydum diyorum. Bunu yaptıktan sonra da çok rahat bir şekilde bitirebiliyorum. Rahat desem de biraz zaman alıyor ben de.”

Onur Bay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Murat Şeker/ Çakallarla Dans

İş hayatına bakışı: Uzun yıllar boyunca rol aldığı ‘Arka Sokaklar’ dizisinden ayrıldı ve yeni bir şeyler yapmak için çok heyecanlı. “’Arka Sokaklar’a 9 yaşındayken çok büyük bir heyecanla başladım. Oyunculukla ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Ama oyunculuğa karşı her zaman çok heyecanlıydım. Uzun zamandır aynı projede yer almanın dezavantaj olacağını düşünmüyorum. Aksine içimde biriktirdiğim ve yapamadığım çok şey var. Bir yandan benim şansım oldu bir yandan da her şeyin bir zamanı var. Benim için öyle bir süreçti. Yeni bir şeyler yapmak istiyorum ben artık. Çok uzun zamandır düşündüğüm bir şey bu. Ama bir yandan da 15 yıldır devam eden bir iş var burada. Hangi iş olduğu önemli değil. 15 yıl boyunca bir ofise de gitsen oradan ayrılmak zordur. “

Kariyer planı: ‘Arka Sokaklar’dan sonra yeni projelerde rol alacağı için çok mutlu. “Bir yandan çok mutluyum yeni bir şeyler yapacağım için bir yandan da müthiş anılar biriktirdim, çok güzel insanlarla tanıştım. Tabii ki de o insanlar, benim hayatımda artık çok önemli. Bundan sonrası için biraz heyecanlıyım açıkçası. Diziden ayrılmadan dolayı bir kırgınlık olmadı. Her şeyin bir zamanı var. Benim için de doğru zamanın bu olduğunu düşünüyorum. Bir anda düşünüp aldığım bir karar değil. 10 yıl önce de yeni bir şeyler yapmak istiyordum. Haftanın 2-3 günü sete gidiyorum. Ben çok yoğun çalışmıyorum. Artık daha çok çalışmak istiyorum. Biraz daha zorlanmak istiyorum. Bu, bir süre sonra konfor alanı haline dönüşüyor. Kötü bir şey değil zaman zaman. Herkesin konfor alanları var. Ama o güvenli bölgeden biraz çıkmak lazım. Çünkü bir şeyler başarmak istiyorsan bu da gerekiyor. Her işte geçerlidir. Çünkü konfor alanının dışında hiçbir şey seni tetiklemiyorsa belirli bir seviyede ilerleyebilirsin.”

Gelecek Hayali:  Gelecekten beklentisi çok. “Çok şey istiyorum. İlk önce kendime evet istediğim buydu demek istiyorum. Sonrasında ne olacağı pek önemli değil. Ben ilk önce kendimi tatmin etmek istiyorum.”

DİZİLERİ

2005 – Köpek/ Orhan

2006/2021 – Arka Sokaklar

2021 – Son Yaz

FİLMLERİ

2010 – Çakallarla Dans/ Cam kıran çocuk