Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Onur Durmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Onur Durmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Onur Durmaz, 13 Haziran 1990 tarihinde Kocaeli’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Onur Durmaz
Doğum Tarihi: 13 Haziran 1990
Doğum Yeri: Kocaeli
Boyu: 1.72 m.
Kilosu:  75 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/onurdurmazm/

Onur Durmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Oyuncu olma isteği içinde daha çocukken vardı. “Sahne, çocukluğumdan beri kendimi iyi hissettiğim, huzurlu olduğum yer oldu. Daha çocukken bile eve gelen misafirlere ‘Gösterimiz 10 dakika sonra başlıyor’ diye bilet hazırlar, kendimce hazırladığım kostümlerimle gösterimi yapardım. Lise döneminde babamın eve getirdiği bir VHS kamerayla bu minik gösteriler, arkadaşlarımla çektiğim kısa Filmler ve skeçler haline döndü. Lise sonlarına doğru bir yandan özel tiyatrolarda oynuyor, aynı zamanda bir sanat merkezinde gitar dersi veriyordum. Üniversite dönemi geldiğinde ailem Viyana Ekonomi Üniversitesi’ne gideceğimi sanıyordu, fakat ben konservatuvara başlamıştım. Ailem sanırım 1 sene sonra öğrendi durumu ama hiç tepki vermediler, şaşırmadılar. Yani hayatımın hep bir parçasıydı oyunculuk ve müzik.”

Eğitim hayatı: Vienna Konservatorium’dan mezun oldu. Oyuncu ve tiyatrocu kimliğinin yanı sıra cast direktörü ve yönetmen yardımcısı olarak da çalıştı.

Hayatının dönüm noktası: Kanal D’de yayınlanan Yargı dizisinde rol alması hayatının dönüm noktası oldu. Dizi sayesinde geniş kitleler tarafından tanındı. “Kariyerimde Yargı dizisi dönüm noktası oldu diye gönül rahatlığıyla diyebilirim ve tam anlamıyla içinde olmaktan büyük keyif aldığım bir proje.”

Oyunculuğa ilk adım: Oyunculuk macerasına 2018 yılında YouTube’da yayınlanan Gençlik dizisi ‘G.I.F.’de canlandırdığı  ‘Kuzey’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Yargı’ dizisinde canlandırdığı ‘Engin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: Caz müzik tutkunu, set dışında çoğu zaman enstrümanlarıyla vakit geçiriyor. “ Büyük bir caz tutkunuyum. Hatta hep bir caz müzisyeni olmak istemiştim. Çoğu zaman gitarımla, enstrümanlarımla veya müzik arşivim ve kulaklığımla vakit geçiririm. Çoğu konserde de mutlaka görürüsünüz beni. Bunun yanı sıra Yemek yapmaya bayılırım, iddialıyım da. Ve tabii ki yürümek ben en çok dinlendiren şey. Boş günlerimde doğada yahut sahilde kilometrelerce yürürüm. Tabii yine kulaklıklarımın kulağımda olması şartıyla.

Düşünce yapısı: Saygısızlığa asla tahammülü yok. “Hele ki kendine saygısız olan ve kendini sevmeyen insanlara kesinlikle tahammül edemem. Çünkü saygısızlık beraberinde yalanı, özgüvensizliği ve türevi istenmeyen şeyleri getiriyor.”

Mutluluk kaynağı: Yargı dizisinde rol alıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyor. “Harika bir hikaye, harika bir senaryo, harika bir oyuncu kadrosu, harika yönetmenler ve harika bir ekip. Bunlar bence dizinin başarısındaki en büyük faktörler. Bir de başarıyı dizinin temposunun sürekli yüksek olmasına ve yaratıcı ters köşelerine bağlıyorum. Bir izleyici olarak da Yargı gibi projelere hasret kalmıştık diyebilirim. Yargı, aynı zamanda izleyiciye fikirler ve teoriler üretme şansı veriyor, adeta interaktif bir hikaye sunuyor. Özetle izleyicinin zekasına saygı duyuyor. Ve bu tabii ki karşılıksız kalmıyor. Seyirci Onur Durmaz ile Engin Tilmen ayrımını çok iyi yaptı, bu konuda mutluyum. “’ngin’den nefret ettik ama sizi çok seviyoruz’ gibi mesajlar geliyor.”

İlk sinema filmi: Hakan Algül / Niyazi Gül Dörtnala

Hayata bakışı: Hayatta en değer verdiği konu gülümsemek. “Vazgeçemediklerimin başında, gülümsemek, gülümseyebilmek, gülümsetmek geliyor. Gülmeden olur mu hiç? Keyif almadan olmaz. Elbette her zaman gülümseyecek durumlar bulamıyoruz kabul ama neden denemeyelim?”

Onur Durmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Oyunculukta kuralları yok. “Kural sevmem. Ahlaki yapılara saygı duyarım tabii ama daima yeni şeyler denemek, yeni karakterleri düşünüp yeni kimlikler bulmaya çalışmak çok keyifli. Tiyatroya çok vakit ayıramasam da iyi bir tiyatro izleyicisi olduğumu düşünüyorum. Pandemi öncesi her fırsatta tiyatroya gider, izler, notlarımı ve izleme keyfimi alır dönerdim. Artık ne yazık ki eskisi gibi oyun izleyemiyorum. Çok uzun zamandır bir tiyatro oyununda da rol almadım.  Yargı’nın senaryosu muhteşem, ilk iki bölümünü sanıyorum 1.5 saatte nefes almadan okudum. Uzun süredir bir senaryoya böyle heyecanlanmamış, gözlerim dolmamıştı. Hatta kendimi bölüm sonlarında “Hadi! Haydaaa!” gibi nidalar atarken buldum. Hâlâ daha yeni senaryo geldiğinde kendimi odaya kapar, hevesle Onur olarak beklediğim bir kitabı okur gibi okur, sonra Engin olarak tekrardan çalışmaya başlarım. Sema Ergenekon’un kaleminin, yaratıcılığının büyük hayranıyım. Bu nedenle projenin başarılı olacağından hiç şüphem yoktu.”

Gelecek Hayali:  Oynamayı hayal ettiği çok fazla rol var. “Oynadığım her şeyden keyif alıyorum ama fantastik bir karakteri oynamak isterdim. “The Witcher” veya “Yüzüklerin Efendisi” gibi evrenlerde kılıç kuşanmış bir karakter fena olmazdı. Ciddi bir kılıç hayranlığım var. Hatta 6 sene profesyonel eskrim geçmişim ve derecelerim de var. Onun dışında sosyopat bir zekaya sahip karakterler oynamak çok keyifli olurdu veya bir biyografik hikayede gerçekten yaşamış bir insanı canlandırmak.”

Sosyal medya ile arası nasıl: Sosyal medyaya çok uzun vakit ayıramıyor. “Aslında bir noktada da sosyal medyayı da anlamıyorum. İş dışında özel hayatımı paylaşmak pek hoşuma gitmiyor. Ama Yargı’yla beraber şimdilerde eskiye oranla çok daha fazla vakit ayırdığımı söyleyebilirim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Yargı / Engin Tilmen

2021- Kulüp/ Genç Çelebi

2020- Menajerimi Ara / Kendisi

2018 – G.I.F/ Kuzey

SİNEMA FİLMLERİ

2015- Niyazi Gül Dörtnala/ Öğrenci

2018- Üç Harflilerin Musallat Oldugu Büyülü Konakta Ruh Çagiran Gençlerin Hazin Hikayesi/ Umut

2016- Bir Baba Hindu / Yönetmen Yardımcısı

2016- Görevimiz Komedi/ Yönetmen Yardımcısı

2015- Niyazi Dört Nala / Cast Direktörü

2014- Hadi İnşallah/ Cast Direktörü