Ana sayfa Sosyal Medya Ortalığı karıştıran EDHO-ATV savaşında kaybeden kim olur?

Ortalığı karıştıran EDHO-ATV savaşında kaybeden kim olur?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Türk televizyon dünyasında dün akşam bir ilk yaşandı. Son ana kadar tanıtımı yapılan reytingi yüksek bir dizi son dakikada yayından kaldırıldı. Şok yaşayan izleyici hayatlarından görmedikleri bir gerilime şahit oldu.

Dün akşam Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yeni sezon ilk bölümünü izlemek üzere televizyon karşısında geçenler büyük bir sürprizle karşılaştı. Hem kanalda hem de sosyal medyada son ana kadar yeni bölümün tanıtımı yapılan dizi ekranda yoktu. Öyle ki daha dizinin yayınına 30 dakika kala tanıtımı yayınlanmıştı. Ancak yayın saati geldiğinde yerine başka bir program konulmuştu.

Bu durum izleyiciyi önce şok etti sonra büyük bir kızgınlığa sürükledi. Bu durumun sebebini öğrenmek isteyen izleyici hem kanalı hem de dizinin sosyal medya hesaplarını kapı duvar görünce öfkesi daha da arttı. Zira bu seyirciye büyük bir saygısızlıktı.

Ortalığı karıştıran EDHO-ATV savaşında kaybeden kim olur? 7

İlerleyen saatlerde işin iç yüzü ortaya çıktı. Yayıncı kanal ATV ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yapım ekibi arasında son dakikada müthiş bir gerilim yaşanmıştı. Tamamen maddi kaynaklı bu gerilim sonunda izleyicinin büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmuştu.

Peki kanal ve yapım şirketi arasındaki bu savaşta kaybeden kim olur? Sosyal medyadaki paylaşımlar gösteriyor ki yanıtı çok açık: Yayıncı kanal ATV. Zira Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz reytingi çok yüksek ve kemikleşmiş izleyici kitlesine sahip bir dizi.

Bu savaşın sonunda ne olabilir? Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi başka bir kanalla anlaşır ve reytingleri de beraberinde götürür. Yedi sezondur devam eden böylesine başarılı bir dizi kendisine yayıncı bir kanal bulmakta zorluk çekmeyecektir.

İkinci senaryoda ise ATV ile yapım şirketi anlaşır ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz aynı şekilde yayınına devam eder. Bu durumda kazanan hem kanal hem de yapım şirketi olur.

Sosyal medyadaki tepkiler gösteriyor ki Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz izleyicileri dizileri nereye gitmeye karar verirse peşinden gidecek. Üstelik bu durum ATV ve izleyici arasında güven sorununa yol açtığından kanalın bundan sonraki projelerinin geri dönüşleri de riske girecek.

Önümüzdeki günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.