Ana sayfa Dizi Haberleri Oyuncu kadrosu bomba gibi olan yeni TRT dizisine dikkat!

Oyuncu kadrosu bomba gibi olan yeni TRT dizisine dikkat!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 özellikle tarihi konular üzerine diziler yaparak ilerleme kararlılığını sürdürüyor. Yeni sezonda Barbaroslar dizisi buna bir örnek olarak verilebilir. Şimdi ise Hz. Mevlana isimli yeni dizinin çekimleri başladı. Konya’da yapılan çekimler öncesinde 2 yıl boyunca büyük bir hazırlık yapıldı. Bu hazırlıkların yanı sıra dizinin oyuncu kadrosu da çok dikkat çekiyor.

Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin hayatına yönelik güçlü bir hikaye ile gelen yeni TRT dizisinde başrolde yine Bülent İnal yer alıyor. Beş sezon süren Payitaht Abdülhamid dizisinden sonra Bülent İnal, bu sefer de Mevlana olarak izleyici karşısına çıkacak.

Dizide dikkat çeken bir başka detay ise oyuncu kadrosunda çok önemli isimlerin yer alması, Birbirinden değerli oyuncular bir araya geldi ve Mevlana dizisi gerçekten ses getirecek bir yapım olarak öne çıktı.

Oyuncu kadrosu bomba gibi olan yeni TRT dizisine dikkat! 7

İşte dizinin oyuncu kadrosu: Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes…

Dizinin oyuncu kadrosu birçok yetenekli ismi bir araya getirmiş görünüyor. 50 dönümlük bir platoda çekilen diziden gelen görüntüler de oldukça etkileyici…

Can Ulkay’ın yönetmenliğini yaptığı Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin hayatının anlatılacağı dizi çok yakında TRT’de izleyiciyle buluşacak. Büyük bir ilgi görmesi beklenen proje için dekor çalışmaları yoğun bir çabanın ürünü oldu.

13. Yüzyıl’da geçen hikayede o dönemin Selçuklu şartları ve Konya’nın o dönemdeki halini yansıtmak için de büyük bir hazırlık dönemi geçti. Tüm detayları ile birlikte Mevlana dizi izleyicileri derinden etkileyecek bir yapım olacak.