Ana sayfa Dizi Haberleri “Oyuncular rol yaparken hayatını kurban edebilir!” Avlu ile ekrana dönen Demet Evgar’ı ne kadar tanıyorsunuz?

“Oyuncular rol yaparken hayatını kurban edebilir!” Avlu ile ekrana dönen Demet Evgar’ı ne kadar tanıyorsunuz?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz

Avlu dizisiyle ekrana dönüş yapan Demet Evgar, çarpıcı hikayesiyle herkesi sarsmaya hazırlanan Star’ın yeni projesinde Deniz isimli bir kadını oynayacak. Evgar, sinema ve dizilerin yanı sıra tiyatroda da emek veren bir isim. Demet Evgar’ı yakından tanımak için önce hayat hikayesine bir bakalım:

Demet Evgar kimdir?

Arnavut kökenli olan Demet Evgar ,19 Mayıs 1980’de Manisa’da doğdu. Oyunculuğa 17 yaşındayken, Manisa’daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu’nda başladı. Sahneye ilk kez Ray Cooney’nin Kaç Baba Kaç oyunuyla çıktıktan Demet Evgar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurdu.

Bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarı olarak çalıştı. Kenter Tiyatrosu’nda ‘Aşk Çemberi’ adlı oyunda ve “Tiyatro Kılçık”ta “Takanlar ve Takılanlar” ve “Ayşegül Hindistan’da” adlı oyunlarda rol aldı. 2009 senesinde Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı. Bu rol ile 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

blank

“Aslı ile Kerem”, “Bütün Çocuklarım” ve “Emret Komutanım” adlı televizyon dizilerinin yanı sıra “Banyo”, “Beyza’nın Kadınları” isimli sinema filmlerinde oynadı. 2007’de, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenen “Rock Müzikalleri’nde” rol aldı. 2009’da Mahsun Kırmızıgül’ün Güneşi Gördüm filminde Havar karakterini canlandırdı. 2010 yılında ise Yahşi Batı filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaşmıştır. Hemen ardından Vay Arkadaş filminde Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış ile birlikte oynamıştır.

İlk olarak Türkmax’te yayınlanmakta olan, ardından Star TV’ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın adlı televizyon dizisiyle büyük bir kitleye ulaştı. Vatanım Sensin’de kısa süreliğine Kara Fatma rolüne hayat verdi. Son dönemde Gülse Birsel’in Aile Arasında filmiyle gündeme geldi. Şimdi ise Avlu ile yeni ekran macerasına başlamaya hazırlanıyor.

blank

Demet Evgar, yakın zamanda Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence ile yaptığı bir röportajında oyunculuk konusunda ilginç bir açıklamada bulunuyor. Evgar, oyunculuğun kişiliğe zarar verebilecek hatta hayatını mahvedebilecek bir handikapı olduğuna dikkat çekerek şu açıklamayı yapıyor:

“Amerika’da bununla ilgili bir araştırma yapıldı, beyin aslında o kadar aptalmış ki. Mesela güldüğünde serotonin salgılıyor, aslında gerçekten içten gülmesen de beyin onu gerçek sanıp yine iyi hormonlar salgılıyormuş. Dolayısıyla oyuncular rol yaparken beyin onu gerçek gibi algılıyor, rolü ayırt edemiyor, burada tehlikeli bir durum var. Profesyonel olmak bu konuda mühim. Hayatını kurban edebilirsin, ben de karaktere girip çıkarken temkinli olup kendi telkinlerimi yapıyorum.”

Kendisi için ‘Benim bir paketin içine sığamayacak bir ruhum var” tanımlamasını yapan Evgar, içinde yaşadıklarını dışa vurmaktan çekinmediğini belirterek ” Çünkü hayat kurban etmeye değmeyecek kadar mühim ve değerli. Herkesin saçmalama hakkı var ama istediği kadar… Zaman ilerledikçe insan kendini daha iyi tanıyor. Neyi yaparsam mutlu ya da mutsuz olurum bunu biliyorsun. Böylelikle yaş ilerledikçe hayata teslimiyette artıyor” ifadesini kullanıyor.

Demet Evgar, romantik bir tip olup olmadığıyla ilgili bir soruya da şöyle yanıt vermiş: “Her şey abartıldığında fenalık basar, her şey dozunda olduğunda çiçek gibi olurum.”