Ana sayfa Dizi Haberleri Payitaht Abdülhamid dizisinde bir ayrılık var ki, Barbaros için büyük nimet!

Payitaht Abdülhamid dizisinde bir ayrılık var ki, Barbaros için büyük nimet!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında 5. sezonuyla yayınlarına Cuma akşamları devam eden Payitaht Abdülhamid dizisi, kemik izleyici kitlesine hitap ediyor. Reytingleri çok yüksek olmasa da dizinin yine de hatırı sayılır bir izleyici kitlesi bulunuyor.

Dizi tarihi bir yapım ve dönüm işi olması nedeniyle de ekip büyük bir deneyim kazanmış durumda. İşte bu deneyim sahibi isimlerden birisi de Payitaht Abdülhamid dizisinin yönetmeni Doğan Ümit Karaca… Ulaş Tuna Astepe ve Engin Altan Düzyatan’ı başrolde buluşturan Barbaros isimli, TRT1’in yeni iddialı dizisi için de yönetmen arayışlarına nokta konuldu.

Çünkü, ES Film tarafından hazırlanan Barbaros projesi için şirketin bir başka dizisi olan Payitaht Abdülhamid’den kaydırma yapıldı. Son Yaz Balkanlar 1912, Behzat Ç, Kurtlar Vadisi, Çalıkuşu, İçimdeki Fırtına, Mehmetçik Kutül Amare, Savaşçı ve Payitaht Abdülhamid gibi dönem dizilerini de barındıran birçok yapımda görev alan Doğan Ümit Karaca’nın Barbaros dizisinin yönetmeni olduğunu Gazeteci Birsen Altuntaş twitter hesabından duyurdu.

Payitaht Abdülhamid dizisinde bir ayrılık var ki, Barbaros için büyük nimet! 7

Böylelikle bir tarihi projeden bir başka tarihi yapıma geçiş yapan Karaca, şimdiye kadar yer aldığı dönem dizilerinde edindiği tecrübelerle Barbaros dizisi iyi bir set ortamı kurarak, dizinin en önemli ayaklarından birisi olacaktır.

Payitaht Abdülhamid artık sona yaklaşan bir yapım. Yani bu sezon bitiminde TRT1 tarafından yayından kaldırılması hiç de şaşırtıcı olmaz. O nedenle de bu yönetmen değişikliğinin diziye fazla bir olumsuz etkisi olmayacaktır. Ancak Barbaros gibi yeni ve çok iddialı proje için iyi bir seçim yapıldığı da görülüyor.