Ana sayfa Dizi Haberleri Perihan Mağden’in kitabından öyle bir Netflix dizi geliyor ki, tüyleriniz diken diken olacak!

Perihan Mağden’in kitabından öyle bir Netflix dizi geliyor ki, tüyleriniz diken diken olacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Ünlü yazar Perihan Mağden’in “Biz Kimden Kaçıyorduk Anne” isimli kitabı diziye uyarlanıyor… Proje için çalışmalara başlandı… 1441 Yapım’ın patronu İrfan Şahin, hazırlıkları başlattı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre, Netflix için çekilecek olan dizinin senaryosunu ise Ertan Kurtulan yazıyor. Arızalı anne-kız ilişkisine yönelik olan roman okuyucular tarafından büyük beğeni toplamıştı.

“Biz kimden kaçıyorduk anne?” isimli kitapta travmatik bir anne-çocuk ilişkisini konu alıyor. Perihan Mağden bu kez bir annenin çocuğunu korumak ve kendilerine ‘arındırılmış’ bir dünya kurmak için ne kadar ileri gidebileceğini sorguluyor.

Kitaptaki çocuk aslında bir kurban… Kurbanın ağzından anlatılan romanda çok ilginç olaylar var… Küçüklüğünden başlayarak çocuk, annesiyle sürdükleri yaşamı anlatıyor; tabii ki hatırladığı kadarıyla ve yalın, konuşur gibi bir dille.

Perihan Mağden'in kitabından öyle bir Netflix dizi geliyor ki, tüyleriniz diken diken olacak! 7

Annesinin kendisine duyduğu sevgiyi, bu uğurda neler yaptığını anlatıyor. Hep otellerde yaşıyorlar, etraflarındaki kötü insanlar canlarını yaktığında onları cezalandırıp yeni bir yere kaçıyorlar.

Anne; kaba ve kötü insanları cezalandırırken o kadar haklı ki; nefsi müdafaa niyetine işlenmiş bu cinayetleri okuyanlar hak vermeden edemiyor, hatta kurbanlar da…

Perihan Mağden, “İnsanlar okuyunca ‘ben de yapardım’ diye hissetsinler istiyorum” diyerek romanından söz etmişti.