Ana sayfa Dizi Haberleri Sadakatsiz başlattı, dizi sektöründe büyük değişim yaşandı!

Sadakatsiz başlattı, dizi sektöründe büyük değişim yaşandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son yıllarda Türkiye’de yapılan uyarlama dizilere bakıldığı zaman Güney Kore etkisi çok net bir şekilde hissedilirdi. Aşk Mantık İntikam örneğin bu etkinin bir ürünü olarak yaz aylarından bu yana devam ediyor. Cunning Single Lady isimli yapımdan uyarlanan Aşk Mantık İntikam dizisi başarılı performansını hikayesine borçlu. Son dönemde hikaye romantik komediden drama kaymasına rağmen dizinin iyi performans sergilediği ortada.

Güney Kore dizilerinden yapılan uyarlamalardan sonra geçen sezon Sadakatsiz dizisi ile İngiliz etkisi hissedilmeye başlandı. Doctor Foster isimli yapımdan uyarlanan Sadakatsiz o kadar başarılı oldu ki, yeni sezonda yeni İngiliz yapımlarının uyarlamaları ekranları doldurdu.

Evlilik Hakkında Her Şey dizisi The Split uyarlaması olarak ortaya çıktı. Salı günleri başarılı şekilde ilerleyen dizide Gökçe Bahadır, Sumru Yavrucu, Gökçe Eyüboğlu, Tülin Ece gibi etkili kadın oyuncular yer alıyor ve kadın izleyicilere hitap ediyor.

Bu sezonun etkili İngiliz dizi uyarlamalarından bir başkası ise Yalancılar ve Mumları oldu. Fox Tv ekranında pazar akşamları yayınlanmaya başlayan dizide Ceren Moray, Elçin Sangu, Feyyaz Duman, İsmail Demirci, Melike Güner, İlker Kızmaz, Şafak Pekdemir gibi etkili isimler yer alıyor.

İngiliz dizi etkisi Show TV’nin Cuma akşamları yayınladığı Yalancı dizisiyle de artış sergiledi. Burçin Terzioğlu ve Salih Bademci’yi başrolde buluşturan Yalancı dizisi aslında İngiliz yapımı The Liar’ın uyarlaması olarak izleyici karşısına çıktı.

İzleyiciler şu anda farklı ekranlarda 4 farklı İngiliz uyarlamasını seyrediyor. Tüm diziler de hatırı sayılır bir izleyici grubunu etkilemeyi başardı. Peki neden İngiliz uyarlamaları bu kadar çok öne çıktı?

Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu bu konuyu sektörün ileri gelenlerine sorduğunu belirtti ve şu yanıtı aktardı:

“Şirketlerin yapımlarına bakılıyor. Ve bize uyabilecek örnekler seçiliyor. Daha önce Nippon TV yapımları vardı. Şu sıralar İngiliz projeleri ilgimizi çekti. Başka bir nedeni yok.

Biz yapımların konusunu alıp, üzerine kendi hikayelerimizi yazıyoruz. Dolayısıyla konu önemli. Dünyanın neresinde yazılmış olursa olsun çok fark etmiyor.”