Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Şahin Irmak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Şahin Irmak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Şahin Irmak, 29 Eylül 1981 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro, oyuncusu ve senarist.

Adı: Şahin Irmak
Doğum Tarihi: 29 Eylül 1981
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.86 m.
Kilosu: 83 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Asena Tuğal
Instagram: https://www.instagram.com/sahinirmak/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Şahin Irmak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  İzmir’de doğup büyüdü.  2018 yılında kendisi gibi oyuncu olan Asena Tuğal ile evlendi.  

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi. “Ailem hiç emin değildi ama benim hayalim buydu. Çocukluğumdan beri hep oyuncu olmak istiyordum. Taklitle başlarsın ya bu işlere, hep öyle olur yani, belli edersin kendini. Güldürmeye çalışırsın. Ben de öyleydim. Aileyi güldürüyorsun ilk, arkadaşlarını falan. Sonra diyorsun ki; ‘Güzel iş, ben bunu yapayım’. Hep hayalini kurduğum şey buydu.”

Eğitim hayatı: Lise mezunu.

Kariyerinin dönüm noktası: Konservatuar okumadı, kendisini ‘alaylı’ olarak tanımlıyor. BKM’ye girişi kariyerinin dönüm noktası oldu. “İzmir’de amatör tiyatro yapıyordum. 2005’de Beşiktaş Kültür Merkezi’nin genç yetenekler için sınav yapacağını öğrendim, katıldım. Kazanınca da başladım. Gündüzleri tiyatro eğitimi alıyor, akşamları da bar tiyatrosu yapıp insanları eğlendiriyorduk. Bir gün Kanal D’den izlemeye geldiler ve ‘Çok Güzel Hareketler’i televizyona taşımak istediler. Proje de tuttu. İstanbul’a ilk geldiğimde çok sıkıntı çektim. Sigara alacak param yoktu. Yılmaz Erdoğan’la BKM’nin sınavında mı tanıştım. Hatta oyun sergilediğim sınavda Yılmaz Edoğan ‘Tamam, sen git’ dedi. Beceremedim, kovuldum sandım. Meğer ‘Tamamdır, anladık, sen hazırsın’ demekmiş. O kadar üzüldüm ki ağlayacaktım. Memlekete dönecektim. Sonra ekipten Tolga Çevik aradı, kazandığımı söyledi. Ustaların çırak yetiştirmediği bir dönemde Yılmaz Erdoğan’ın çabası takdir edilmeli.  Hepimizin babasıdır o. Mesleği, hayatı ondan öğrendim. Bizi hiç maddi olarak dara düşürmediler, bir dediğimizi ikiletmediler. BKM aile gibi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2002 yılında ‘Efsane’  dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karayılan’ dizisinde canlandırdığı ‘Şiro’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Mutluluk kaynağı: BKM’nin üyesi olmaktan mutluluk duyuyor. “Ekip arkadaşlarımın bir çoğuyla çok sık olmamakla beraber  görüşüyoruz. Çünkü biz iş arkadaşı olmaktan ziyade kardeşleriz. Gençlik yıllarımız beraber geçti. Bizim bir BKM terbiyemiz var. Bize iyi bir oyuncu olmaktan öte iyi insan olmak öğretildi. Necati Akpınar ile Yılmaz Erdoğan’ın haklarını ödeyemem.”

İlk sinema filmi: Yavuz Turgul/ Gönül Yarası

Hayran olduğu kişi: Çetin Tekindor hayranı, Onunla karşılıklı bir projede yer almayı istiyor.

İş hayatına bakışı: Proje seçiminde öncelikli olarak senaryoya dikkat ediyor. “ Öncelik benim için senaryodur. Okuduğum şeyden heyecanlanıyor, okurken kafamda hayal ederken buluyorsam benim için tamamdır. Tabii bir de teknik ekibe bakıyorum. Kısacası hepsi önemli kriterler. Bütün oyuncu arkadaşlarım, set arkadaşlarım ve bütün sinema emekçileri bu mesleği yaparken o kadar çok fedakarlıklar yapıyor ki. Bir tane şeyden bahsetmem geçmişimize emeğimize haksızlık olur. Bizim sektörde erkek ya da kadın fark etmez. Çok çalışmadan hiçbir yerde çok kalınmaz. En fazla bir arkadaşa bakıp çıkarsın.”

Kariyer planı: Farklı farklı roller ile izleyici karşısına çıkmak istiyor. “ Romantik olur, ağır dram olur, sert komedi olur yeter ki inandığımız keyif aldığımız işler olsun. Sadece komedi ya da drama oynarım demek mesleğe aykırı. Oyuncu bunların bütününü yapabilendir. Oyuncunun bir tarzı olmaz olmamalıdır. İyi yazılmış bana uygun olan her şeyde oynarım.”

Şahin Irmak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Gelecek Hayali: Baba olmayı istiyor. “Çocuğuma veya çocuklarıma iyi bir baba olacağıma inanıyorum. En büyük isteklerimden bir tanesi ise bir tiyatro oyunu yazıp Türkiye’yi gezmek.”

Kaygıları: Ekranlarda yaşanan reyting yarışlarını endişe verici buluyor. “Dizi emekçilerine saygım çok büyük çünkü onlar sektörün ağır işçileri. Tabii ki iyi işler artsın istiyorum ama bir taraftan da bütün işler de bir şekilde yürüsün, herkes kendi ekmeğini yesin istiyorum. Fakat öyle olmuyor. Aylarca gece gündüz demeden çalışıp emek harcadığınız bir işi 3-5 bölüm sonra reyting almıyor mazeretiyle kaldırabiliyor. Sistemin çok sağlıklı işlemediği kesin.”

Doğa ile ilişkisi: Doğayı ve hayvanları çok seviyor. Köpeği var, onunla zaman geçirmekten çok büyük zevk alıyor. “Köpeğimin adı Tesla, çok âşığım, onu ilk gördüğümde rüyalarıma girdi. Nikola Tesla’dan geliyor ismi. Ben hayvan severim, hayatım boyunca hep bir hayvanım oldu. Hepsine çok âşıktım ama Tesla’yla ilişkim bir başka. Hep bir Jack Russell’ım olsun istemiştim, onu gördüğümde de rüyalarıma falan girdi. Ertesi gün gittim aldım. Çok seviyorum. Çok eğlenceli bir hayvan.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2002- Efsane

2002- Melek

2004 – Kurtlar Vadisi (48. Bölüm)

2005- Çemberimde Gül Oya

2006-  Aliye / İlknur

2007- Karayılan / Şiro

2011 – Aşağı Yukarı Yemişlililer / Sülo

2012- Sultan/ Şeyhmus

2013- Güldür Güldür Show

2008/ 2011- Çok Güzel Hareketler Bunlar / Şahin

2018/2020- Jet Sosyete / Talip Yılmaz

2018 – Benimle Oynama (Kendisi)

2019 /2020- Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak

2020- Kafa Doktoru/ Davut

SİNEMA FİLMLERİ  

2004 – Gönül Yarası/ Barmen

2004 – Yol Palas Cinayeti (TV Filmi)

2005- Memleket Hikayeleri: Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını / Osman (TV Filmi)

2006 – Beynelmilel / Şahin

2007 – Kutsal Damacana / Doktor

2009- Neşeli Hayat / Serkan

2010 – Çok Filim Hareketler Bunlar

2011 – Kutsal Damacana: Dracoola / Drakula

2011- Entelköy Efeköy’e Karşı / Muhtar Ali

2015 – Git Başımdan / Latif Selamsız

2016 – Yok Artık 2 / Berber Adnan

2017 – Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul / Deli Dumrul

2018 – Düğüm Salonu / Serkan / Senarist/ Oyuncu

TİYATRO OYUNLARI

2015- Eğlendirme Dairesi / Oyuncu

2016- 3G  Show- Geldim Gördüm Güldüm / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

2012- Sadri Alışık Ödülleri / Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu /Entelköy Efeköy’e Karşı