Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sahra Şaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sahra Şaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Sahra Şaş, 15 Kasım 1994 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve  sinema oyuncusu.

Adı: Sahra Şaş
Doğum Tarihi: 15 Kasım 1994
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.65 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/ssahrasass/

Sahra Şaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İstanbul’da doğdu büyüdü. Aslen Kürt kökenlidir.

Hayatının dönüm noktası: Lise 3. sınıftayken oyunculuk eğitimi almaya başladı. “O süreçte Tatar Ramazan dizi projesinin cast hazırlıkları sırasında yönetmen Bülent İnal vesilesiyle fotoğraflarımı gördü. Ardından görüşmeye çağırıldım ve oyunculuk yolculuğum başlamış oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2013 yılında, ‘Tatar Ramazan’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kadın’ dizisinde canlandırdığı ‘Berşan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Oyunculuk mesleğinde fiziksel görünüşün büyüsüne inanmıyor. “ Seyirciye ne geçirdiğiniz önemli. Görsellik elbette önem verilen bir durum ama büyüyse mesele aura daha önemli bana göre.”

Mutluluk kaynağı: İlk sinema filmi olan Martı filmiyle festivallerde yarışmaktan mutluluk duyuyor. “ Öncelikle ‘Biz bir festival filmi yapalım ve festivallere gidelim’ gibi bir düşünceyle yola çıkmadık. Hepimiz arkadaştık ve elimizde inandığımız, güzel bir senaryomuz vardı. İki haftadan az bir sürede filmimizi keyifle çektik ve festivallerde de yer verdiler. Nitekim emeğimiz ödülle de karşılık buldu. Ankara Film Festivali’nden En iyi Senaryo ödülü aldık ve festival yolculuğumuz devam ediyor. İlk filmimle festivallerde en iyi kadın oyuncu olarak gösterilmem beni çok mutlu etti. Takip ettiğim köşe yazarları ve izleyenler güzel şeyler yazdılar, söylediler sağ olsunlar. İnandığınız bir işe imza attığınızda bir şekilde karşılık bulur ve bu da haliyle sürpriz değildir. Ben büyüsüne inandım ve sinema da beni güzel karşıladı.”

İlk sinema filmi: Erkan Tunç/ Martı

Sahra Şaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayata bakışı: Kendisini neşeli ve pozitif bir insan olarak tanımlıyor. “Hep sakin, farkında ve neşesi yerinde bir insanım. Kendimde sevdiğim özelliklerin büyüyüp, genişlediğini görüyorum. Bu bana çok iyi geliyor. Onun heyecanı ve hazırlığı içerisindeyim. İyi hissettiğim, tatlı duygular yaşadığım bir dönemimdeyim.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuk mesleğinin zor yanlarını eğlenceli hale getirmeyi seviyor. “Her işin kendine göre zorlukları var. Ben zorlandığım kadar tadını da çıkarıyorum. Oyunculukta neyi yapıp yapamayacağımı bilmemek önceden beni gerip, heyecanlandırıyordu. Ama icra ettikçe sınırlarımı, sınırsız olduğum anları tecrübe etmeye başladım. Şu an kendi potansiyelime daha hakim hissediyorum. Oyunculukta benim en büyük şansım hep başarılı, güzel insanlarla tanışıp çalışmak oldu. İçimden geleni yapmaya çalıştım bir de kalbimi dinledim. Asla oynamam dediğim bir rol yok, şuan o kadar motiveyim ki elimden ne geliyorsa yapmak en büyük motivasyonum.”

Sahra Şaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kariyer planı: Kariyer yolculuğunda farklı kadın hikayelerinde rol almak istiyor. “Her kadın gibi kadın hikayeleri anlatmak, bir şeylerin altını çizmek isterim. Heyecan duyduğum her yerde olmak istiyorum. Bu meslekte hayal kurmaktan vazgeçmeyen ve bunun için sonsuz inanç ve cesarete sahip, bütün genç oyuncu arkadaşlarım kadar iddialıyım.”

Gelecek Hayali:  En büyük hayali gelecekte bir süreliğine hiç bilmediği, ait olmadığı bir yerde yaşamak. “Ama tam olarak o cesareti bulamıyorum kendimde. Umarım bir ara denerim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- İlk ve Son/ Barış’ın eski sevgilisi

2021- Alev Alev/ Zeyno

2021- Ex Aşkım/ Hazal

2020- Menajerimi Ara/ Kendisi

2020- Zemheri/ Sevda

2017/2019- Kadın/ Berşan

2018 /2019– Bizim Hikaye / Çiçek

2017 – Çoban Yıldızı / Rüveyda

2017- Adını Kalbime Yazdım

2013 – Tatar Ramazan: Ben Bu Oyunu Bozarım

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Something About That Night (Kısa Film)

2017 –Martı / Mediha