Ana sayfa Dizi Arşivi Şahsiyet Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Şahsiyet Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Şahsiyet, Ay Yapım imzalı, yönetmenliğini Onur Saylak’ın üstlendiği, senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı, gerilim ve suç türündeki Türk yapımı internet dizisidir. Dizi Puhutv’de yayınlanmaktadır.

Şahsiyet hem oyuncu kadrosu hem konusu itibari ile çok beğenildi. Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal gibi önemli isimler dizinin başrolünde yer aldı. Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Agah Bey karakterindeki performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi. Bilginer, Emmy Ödülü kazanan ilk Türk aktör oldu.

Şahsiyet Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KÜNYE:

Kanal: Puhutv
Format: İnternet dizisi
Yapımcı: Ay Yapım
Türü: Suç- Gerilim- Gizem
Yayın Tarihi: 17 Mart 2018-8 Haziran 2018
Mekan: İstanbul, Bursa
Süresi: 60 dakika
Müzik: Sertaç Özgümüş, Güntaç Özdemir
Başrol: Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal
Oyuncular: Şenay Gürler, Ayhan Kavas, Önder Selen, İbrahim Selim, Fırat Topkorur, Recep Usta, Rabia Soytürk, Alptekin Ertürk,Müjde Ar, Yusufcan Sancaklı, Hümeyra, Volkan Uygun, Avni Yalçın, Okan Avcı, Cengiz Samsun, Ömer Çobanoğlu, Can İlhan, Bekir Hakan Uyanık, Ali Seçkiner Alıcı, Erkan Ayan, Turhan Kaya, Naz Karaca, İlkay Akdağlı

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesaplarında fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Youtube kanalında ve Puhutv’nin sayfasında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/sahsiyetdizi
Instagram: https://www.instagram.com/sahsiyetdizi/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/sahsiyetofficial/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCLy4nZhqX8UTlM0hTeqQXbw
Resmi internet sayfası: https://puhutv.com/sahsiyet-detay

TÜM HABERLER:

Şahsiyet dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

Şahsiyet Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

GENEL İZLENİM:

Şahsiyet dizisi, güçlü oyuncu kadrosu ve özgün senaryosuyla yayınlandığı dönemde izleyicilerin büyük beğenisini topladı ve pek çok ödülün yanı sıra IMDB’nin tüm zamanların en iyi dizileri listesinde de yerini aldı. 65 yaşındaki emekli adli katip memuru Agâh Beyoğlu’nu merkezine alan ve sürükleyici senaryosuyla izleyiciyi nefessiz ekran başına toplayan Şahsiyet, 12 bölüm olarak tasarlandı ve yayınlandığı Puhutv’de 10 milyondan fazla tekil izleyiciye ulaştı.

HİKAYESİ:

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.

Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

Şahsiyet Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

KARAKTERLER:

Haluk Bilginer (Agâh Beyoğlu)
Cansu Dere (Nevra Elmas)
Metin Akdülger (Ateş Arbay)
Şebnem Bozoklu (Zuhal Çelik/ Beyoğlu)
Hüseyin Avni Danyal (Cemil Havran)
Necip Memili (Tolga Yazgan)
Şenay Gürler (Nükhet Çoban)
Ayhan Kavas (Gürkan Doktor)
Önder Selen (Mümtaz)
İbrahim Selim (Sefa)
Fırat Topkorur (Firuz)
Recep Usta (Deva Çelik)
Rabia Soytürk (Süveyda)
Alptekin Ertürk (Selim Amca)
Müjde Ar (Nesrin)
Yusufcan Sancaklı (Polis)
Hümeyra (Feza Yurtgil)
Volkan Uygun (Vural)
Avni Yalçın (Mehmet Yurtgil)
Okan Avcı (Tufan Elibol)
Cengiz Samsun(Rüstem)
Ömer Çobanoğlu ( Bedir )
Can İlhan (Afşin)
Bekir Hakan Uyanık (Başkomiser)
Ali Seçkiner Alıcı (Naim Türedi)
Erkan Ayan (Sadi)
Turhan Kaya (Yüksel)
Naz Karaca (Reyhan)
İlkay Akdağlı (Haydar Bey)

MEKANLAR:

Alzheimer hastası bir adama hayat veren Haluk Bilginer’in Agah Beyoğlu karakteri dizinin nerede çekildiğine dair de bir ipucu da veriyor. Baş karakterin adında da geçtiği üzere dizi Beyoğlu’nda çekildi. Beyoğlu’nun Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Jurnal Sokak’ta yer alan binanın 8 ve 10 numaralı daireleri ekranda sık sık görülüyor. Bina aynı zamanda fotoğraf çekmek isteyen çoğu kişi tarafından da ziyaret ediliyor. Dizi Beyoğlu, Şişhane ve Tünel gibi yerler dışında İstanbul’un pek çok ikonik yerini de gözler önüne seriyor. Şahsiyet’de Beykoz korusundan Riva’ya, Riva’dan Çamlıca Tepesi’ne kadar çeşitli mekanlarda çekim yapıldı.

Agah karakterinin geçmişte görev yaptığı Kambura Bölgesi ise aslında gerçekte haritalarda yer almıyor, buradaki sahneler turistik bir belde olan Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı’da çekildi. Dolayısıyla Ağah’ın dosyaları ele geçirdiği Kambura Adliyesi’de gerçekte bulunmuyor. Burası da yine Gölyazı’da bulunan eski bir bina.

Her bölümü yaklaşık bir saat süren dizi izleyiciyi yalnızca İstanbul’un güzellikleriyle değil, hem yeşilin hem de mavinin bir arada bulunduğu Gölyazı’nın güzellikleriyle de baş başa bırakıyor.

Şahsiyet Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 14

JENERİK:

Şahsiyet dizisinin yayınlandığı dönemde jenerik müziği de milyonlarca şarkıya erişimi sağlayan dijital müzik sitesi Spotify’da kısa sürede üst sıralara yükseldi. Sertaç Özgümüş ve Güntaç Özdemir tarafından yapılan dizinin özgün müzikleri Oblivion (Şahsiyet’in orijinal dizi müzikleri) olarak Spotify Türkiye Viral 50 listesinde hafta boyunca 7. sıraya kadar yükseldi. Şahsiyet dizisinin müzikleri yine itunes haftanın en iyileri bölümünde 8. sıraya kadar yükselerek büyük başarı sağladı.

FRAGMANLAR:

Şahsiyet dizisinden ilk fragman Puhutv’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2018 yılının Mart ayında yayınlandı. İlk görüntülere ilgi büyük oldu.

İlk Tanıtım:

Şahsiyet dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalından izleyebilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Şahsiyet dizisi 17 Mart-8 Haziran 2018 tarihleri arasında 12 bölüm olarak Puhutv’de yayınlandı. Diziyi halen izlememiş olanlar Puhutv’den tüm bölümlerini izleyebilirler.

Tüm bölümleri izlemek için lütfen tıklayınız:

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Şahsiyet dizisinin sahnelerinden etkileyici klipleri de youtube kanalında bulabilirsiniz.
Bu video kliplerden biri olan aynı zamanda Haluk Bilginer’in seslendirdiği ‘Agah Makamı’ şarkısı da aşağı da yer alıyor.

ŞASİYET, TÜRKİYE’YE VE HALUK BİLGİNER’E BİR İLKİ YAŞATTI

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Şahsiyet dizisindeki performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi. Türkiye’nin usta aktörlerinden Haluk Bilginer, Emmy Ödülü kazanan ilk Türk aktör oldu. 65 yaşındaki oyuncu ödülünü, bir gün oyuncu olmasını umduğu kızı Nazlı Bilginer’e ithaf etti.

Haluk Bilginer’in Emmy ödüllerinde yaptığı konuşma ise Türkiye’nin bir numaralı gündem maddelerinden biri oldu. Bilginer, sahneye çıktığında ilk önce Türkçe ‘merhaba’ dedi ardından sözlerine akıcı İngilizcesiyle devam etti. Usta oyuncu; “Şahsiyet dizisi adalet ve hafıza kaybıyla ilgili. Fakat bu bir kişinin değil toplumun hafıza kaybı. En tehlikelisi budur” dedi.

Aynı zamanda seslendirme sanatçısı da olan Bilginer’in dizideki ‘Agah Beyoğlu’ karakteriyle aday gösterildiği ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisinde, İngiltere’de BBC’de yayınlanan ‘Come Home’ dizisinden Christopher Eccleston, Brezilya’da yayımlanan ‘In Impuros’ dizisinden Raphael Logam ve Almanya ZDF’de yayınlanan ‘Bad Banks’ dizisinden Jannis Niewöhner yer aldı.

Şahsiyet Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 15

DÜNYADA ŞAHSİYET

Bugüne kadar 20 ülkeye satışı gerçekleştirilen Şahsiyet, Türkiye için bir ilki gerçekleştirecek ve Meksika’da uyarlanacak. Uyarlamanın yapımı ise dünyaca ünlü Viacom International Studios (VIS) ve Ay Yapım ortaklığında gerçekleştirilecek.

ŞAHSİYET DİZİSİNİN ALDIĞI ÖDÜLLER

2018 -Galatasaray Üniversitesi EN Ödülleri /Yılın En İyi İnternet Dizisi
2020-Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi İnternet Dizisi