Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Leyla Feray Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Leyla Feray Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Leyla Feray, 8 Mayıs 1993 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Leyla Feray
Doğum Tarihi: 8 Mayıs 1993
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.73 m.
Kilosu:  57 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Lal Dedeoğlu
Babası: Cem Feray
Instagram: https://www.instagram.com/leylaferay/
Evcil Hayvanları: Köpeği Hatun

Ailesi:  İşletmeci olan anne ve babası o küçük yaştayken ayrıldı. Annesiyle beraber kadınların ağırlıklı olduğu bir evde mutlu bir çocukluk geçirdi. “Herkes annemi tanıdığı için 18 yaşına kadar gece dışarı çıkamadım  arkadaşlarımın gittiği yerlere ben giremiyordum.”

Çocukluk yılları: Oyuncu olmak istediğini küçükken yer aldığı okul tiyatrolarında keşfetti. “Sahnede olmayı sevmiştim. Sonra kamera arkasında okurken bir şekilde kendimi kamera önünde buldum ve kariyerim dizi, sinema olarak ilerledi. Tiyatro için ayrıca bir zaman ayırmam gerekiyor ama hayatımın bir döneminde tiyatrolarda yer almayı çok istiyorum.”

Eğitim hayatı: Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2013 yılında ‘Ben Onu Çok Sevdim’ dizisinde canlandırdığı ‘Sinem’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Muhteşem Yüzyıl: Kösem’ dizisinde canlandırdığı ‘Ayşe Sultan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Dingin, sakin, mütevazi. “Aslında dinginlik hep korumayı istediğim bir ruh hali. Dışardan görünenin aksine benim de çok sinirlenip yükseldiğim zamanlar oluyor herkes gibi ama eski halime dönmem çok uzun sürmez.”

Kişisel gelişim: Kendini geliştirmek adına çok kitap okuyor. “En son Joe Dispenza’nın ‘Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak’ kitabını okudum ve çok etkisini gördüm.”

Düşünce yapısı: Yapıcı eleştiriyi seviyor. Aynı zamanda kendisini de sık sık eleştiriyor. “Realist öz eleştirilerim bu zamana kadar çok işime yaradı. İyi olan şeyleri görüp, olmayan ya da eksik gelen şeylere de odaklanma halini bence her insan denemeli.”

Mutluluk kaynağı: ‘İyi ki oyuncu olmuşum’ diyor. Mesleği en büyük mutluluk kaynağı. “Gün geçtikçe iyi ki oyunculuğa yönelmişim diyorum. Bana çok katkısı oldu ve bu işi çok severek yapıyorum. Beni daha çok mutlu edecek ve besleyecek bir meslek yok. Daha işin çok başındayım, her geçen gün üzerine ekleyerek bu yolda gitmek şu anki isteğim.”

İlk sinema filmi: Mert Baykal / Kardeşim Benim 2

İş hayatına bakışı: Oyunculuğa hep merakı vardı ve her zaman çevresinde çok oyuncu vardı, kendisini bir anda sektörün içinde buldu. “Herkes ‘yapabilecek mi’ dedi ama çok sevdiğim için benim için problem olmadı. Kamera arkasını okudum fakat bu işe girene kadar okulda yer aldığım tiyatrolar hariç hiç tecrübem yoktu. Dolayısıyla her sette yeni tecrübeler kazanıyorum. Her geçen gün oyunculuk adına kendimi geliştiriyorum. Daha çok yolum var ama eskiye göre tabii ki çok daha fazla güvende hissediyorum. Oyunculuk yaparken yönetmen benim için gerçekten çok önemli. En iyisi, hem yönetmenin istediklerini vermek hem de onunla birlikte sahne öncesinde konuşup bazı şeyleri çözümlemek.”

Kariyer planı: Gelen projeleri ajansı Gaye Sökmen ile birlikte değerlendiriyor. Tiyatro yapmayı çok istiyor. “Okul yıllarında sahnenin tadını aldım ve çok sevdim sahneyi. Tiyatro için teklifler geldi, fakat cesaret edemedim henüz. Sadece cesaretle de olmuyor, bence tiyatro doğru zamanlama ve çok çalışma gerektiriyor. Tiyatro yapmadan oyuncuyum demek de doğru gelmiyor bana. Sadece dizi oyuncusu olarak kalmayı tercih etmiyorum. Mutlaka deneyeceğim. Tiyatro için ayrı bir eğitim gerekiyor ve ona da ihtiyacım var. Kuralları olan bir kurum tiyatro. Kendimdeki eksiklikleri biliyorum, ses, kondisyon. Proje seçerken derdim daha çok projenin, karakterin bana ne katacağıyla ilgili oluyor. Oynamaktan ve içinde bulunmaktan keyif aldığım sürece dizi projelerinin kariyerim için iyi olduğunu düşünüyorum.”

Gelecek Hayali: Geleceği çok düşünmeden anı yaşamayı tercih ediyor. Eskiden gelecekle ilgili daha fazla hayal kurar, gelecekte neler yapacağımı, neler başarmış olursam mutlu olacağımı düşünürdüm. Fakat zaman geçtikçe anı yaşamanın önemini anladım. İleriye dönük yaşamaktan ve sürekli planlar yapmaktansa artık ana odaklanıyorum. Böyle daha huzurluyum. Biliyorum ki hayatın bana getirecekleri ve sunacaklarına göre benim de planlarım ve yaşayışım değişecek.”

blank

Formunu nasıl koruyor? Direk dansı (Pole Dance) yapıyor. “Kendi ağırlığımı taşımak zorunda olmak beni çok güçlendirdi. İlk kez karnımdaki kaslar belirginleşti. Bir de şunu itiraf edeyim ki bir boğa burcu olarak yemeyi hiç bırakmadım bu süreçte ve vücut şeklim ona rağmen çok fark etti. Direk dansına, hiç aksatmadan haftanın iki üç günü gidiyorum ve çok sıkılaştım.”

Hobisi: Resim yapıyor. “Resim yapmak çocukluktan beri en sevdiğim hobim, bu yüzden hep çeşitli dersler aldım. Koç Üniversitesi’nde Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde okurken hem sanat tarihi hem de resim dersleri aldım. Şimdi de vakit buldukça evde yapıyorum. Çevremde bir sürü kişinin evinde tablolarım asılıdır.”

Kimlere hayranlık duyar? Yabancı yönetmenler, Tarantino ve Wes Anderson’ın hiçbir filmini kaçırmıyor. ”İkisini de çok beğeniyorum. Wes Anderson’ın yarattığı dünyadan çok etkileniyorum, hatta onun renklerinden, filmlerinde kullandığı desenlerden ilham aldığım oluyor.”

Evde ne yapar? Evcimen, evde olmayı seviyor, ev dekorasyonuna da önem veriyor. “ Eames tasarımlarını çok beğeniyorum,. Dekorasyonla ilgili güzel parçalar toplamayı seviyorum. Annem çok toplar. İlk kez kendime ait bir evim olduğu için ben yeni yeni başladım. Evim benim için en çok vakit geçirdiğim, en önemli yer. Güzel bir ortamda olmayı seviyorum ve önemsiyorum. Güzel şeylere bakmayı seviyorum. Ben biraz loşçuyum, küçük küçük ışıklar olsun ama loş olsun isterim evimde. Lambaderler, abajurlar. Hep turuncu geliyor aklıma 60’lar dediğimizden beri. House of Junk’tan çok güzel şeyler buluyorum. Yavaş yavaş yapıyorum dekorasyonu zaten. Kütüphanemdeki bütün kitaplar gerçekten okunmuş kitaplar. Yaşanmışlığı seviyorum.”

Hangi filmden etkilendi? Arrival. “Bilim kurgu filmler arasından farklı bakış açısıyla ayrışan bir film. Verdiği hissi çok sevdim. Bir de müziklerini.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Uyanış: Büyük Selçuklu / Gevher Hatun

2020 Rise of Empires: Ottoman / Huma Hatun

2016/2017- Muhteşem Yüzyıl:Kösem/ Ayşe Sultan

2014- Paşa Gönlüm

2014- Üç Arkadaş

2013- Ben Onu Çok Sevdim/ Sinem

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Aries/ Leyla (Kısa Film)

2017- Kardeşim Benim 2 / Leyla