Ana sayfa Dizi Haberleri Sakın yapmayın! Yalnız Kurt dizisinde senaristler bir hataya koşarak gidiyor!

Sakın yapmayın! Yalnız Kurt dizisinde senaristler bir hataya koşarak gidiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında yeni başlamasına rağmen hikayesi, kurgusu, oyuncu kadrosu ve verdiği mesajlarla çok dikkat çeken Yalnız Kurt dizisi, iyi reytingler de elde ediyor. Daha ilk bölümden iyi çıkış yapan, sonrasında bir miktar izleyici ilgisinde düşüş gözlense de Cuma rekabetinin sağlam bir dizisi haline gelen Yalnız Kurt’un dördüncü bölümü sabırsızlıkla bekleniyor.

Cihan Ünal’ın muhteşem performansı ve sesiyle büyülenen izleyiciler, Türkiye’nin yakın geçmişine yönelik anlatılan olaylar ve verilen mesajları da bir saniyesini bile kaçırmadan izliyor. Özellikle devlet içindeki paralel yapılanmanın boyutlarını göstermesi ve ülkeye ne kadar büyük zarar verdiğini ortaya koyması bakımından Yalnız Kurt, birçok izleyiciyi kendisine bağlamayı başardı. Ancak tam da bu noktada senaristlerin koşar adım bir hataya doğru gittikleri uyarısını da yapmak lazım.

Dördüncü bölüm ile birlikte başrol oyuncuları Damla Colbay ile Hasan Denizyaran’ın canlandırdığı Sare ve Altay karakterleri, bir aşka doğru ilk adımları atıyor… Bu durumun ön bilgilendirmesi dizinin tanıtımında sunuldu… Birbirlerine ilgilerini göstermeye başlayan bu iki karakterin aşk konusu şayet çok erken başlatılır ise hikayeyi bu kadar sıkı şekilde destekleyenler bundan rahatsız olacaktır.

Osman Sınav imzası taşıyan Yalnız Kurt dizisini Türkiye’nin yakın dönemine ilişkin mesaj veren ve bazı noktalarda insanların görmediklerini onlara gösterme tavrı öne çıkarttı. Yani diziyi izleyen kitle, hikayenin içinde bir aşkın yaşanması konusuyla o kadar da çok ilgilenmiyor.

Sakın yapmayın! Yalnız Kurt dizisinde senaristler bir hataya koşarak gidiyor! 8

Hikaye içinde senaryo mantığı gereceği Sare ve Altay’ın birbirlerinden etkilenmeleri ve bir aşkı meydana getirse bile, bunun izleyici tarafında olumlu mu yoksa olumsuz mu olacağını kestirmek kolay değil.

Yalnız Kurt dizisi, sadece bir dizi olarak değil birçok kişi tarafından belgesel niyetine izlenen bir yapım gibi göründü. Verilen mesajların alt metnini çıkarmaya çalışan, Türkiye’nin yakın tarihinde gerçekte ne olduğunu anlamak isteyenler için hikayenin içindeki aşk unsuru olumlu değil, olumsuz bir durum da doğurabilir.

Sakın yapmayın! Yalnız Kurt dizisinde senaristler bir hataya koşarak gidiyor! 9

Dizinin yeni bölümlerinde Sare ve Altay arasında duyguların yoğunlaşması ve bir aşkın filizleneceğini herkes görüyor. Ancak bunun çok erken sunulmaması, önce dizinin vermek istediği mesajlara odaklanılması gerektiğini senaristlere iletmek lazım.