Ana sayfa Sosyal Medya Saygı dizisi başladı! Akıllarda şu söz çınlıyor; bu işi çözse çözse Ercüment Çözer

Saygı dizisi başladı! Akıllarda şu söz çınlıyor; bu işi çözse çözse Ercüment Çözer

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Blu TV’de 27 Ekim Salı akşamı ilk bölümü yayınlanan Saygı dizisinin yankıları sosyal medyada görülmeye başlandı… Nejat İşler, Boran Kuzum ve Miray Daner’in başrollerinde yer aldığı dizinin ilk bölümünün ardından sosyal medyada birçok yorum yapıldı.

Behzat Ç dizisinde yer alan bir anti kahraman Ercüment Çözer… Behzat Ç’nin yeniden çekilmesi sürecinde ikinci sezon olmayınca bu sefer Ercüment Çözer’in hikayesinin anlatılacağı Saygı dizisi ortaya çıktı…

Dizinin ilk bölümünü izleyenler Behzat Ç dizisindeki bu karakterin kendi yolunu çizdiğini ve farklı bir anlatım ile Saygı dizisinin izleyici ile buluştuğunu fark etmiştir… Nejat İşler’in müthiş performansı da bu sonucun en önemli sebebi konumunda…Helen karakterinde Miray Daner farklı imajıyla dikkat çekti. Savaş karakterine hayat veren Boran Kuzum ise yine bildiğiniz gibi, rolünün hakkını veriyor.

Rojda Demirer, Tansu Biçer ve elbette ki Erkan Can’ın da kadrosunda yer aldığı Saygı dizisiyle ilgili bir yazı kaleme alan Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, önemli detaylara dikkat çekti.

Saygı dizisi başladı! Akıllarda şu söz çınlıyor; bu işi çözse çözse Ercüment Çözer 8

Güleroğlu diyor ki, “Adalet ve toplum nezdinde suçlu damgası yiyenlerin aslında mağdur kişi olabileceğini hatırlatan… Gerçek suçluların adaletten paçayı sıyırıp rahat rahat ortalıkta dolaşabileceğini yansıtan bir iş ‘Saygı’…”

Herkes bir anda masumiyetten suçluluğa geçiş yapabilir. Bu mesaj dizide net bir şekilde veriyor. Helen ve Savaş’ın mücadelesi ise izleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak.

İşte Anibal Güleroğlu’nun Saygı dizisi hakkında dikkat çeken yorumu:

Saygı dizisi başladı! Akıllarda şu söz çınlıyor; bu işi çözse çözse Ercüment Çözer 9

Adaletin ‘Saygı’dan güç aldığını işaret edip saygısızlık ve adaletsizlikle beslenen kötücüllüğün hâkimiyetinde, herkesin bir anda masumiyetten suçluluğa geçiş yapabileceğini anlatan ‘Saygı’, BluTV farkıyla karşımızda.

‘‘Hiç anlatılmamış hayat hikâyesine yer vererek, efsanevi kötü karakter Ercüment Çözer’e farklı bir bakış açısı ile bakabilmemize olanak sağlayan Saygı, insani ilişkileri ve duyguları ana eksenine oturtmuş bir suç hikâyesi olma özelliğini taşıyor’’sözleriyle kısaca tanıtımı yapılan ‘Saygı’nın, sıradanlığı aşmayı başardığını söyleyebiliriz.

Dizinin anti kahramanlık aksiyonundan öteye geçip mesajcı içeriğinde, kendi yasalarının devletinkinden daha güçlü olduğunu iddia edenlerle, ‘Herkesin kendi adaletini sağlaması olur mu hiç’ diyenleri karşı karşıya getirip nihayetinde herkesi ‘sorumlu’ davranmaya davet ettiği de ortada. Bu birleşimi değerlendirmekse emeğe saygı gösteren izleyiciye kalmış.

BluTV’den izlenebilecek ‘Saygı’nın ses getirecek özel bir yapım olduğunu vurgulayıp saygısızlıkla kol kola yürüyen adaletsizlik noktasında, ‘Bu işi çözse çözse Ercüment Çözer’ diyerek koyalım noktayı.”