Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı dizisinin reytingleri feci, Mayıs ayında final olursa şaşırmayın!

Sefirin Kızı dizisinin reytingleri feci, Mayıs ayında final olursa şaşırmayın!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel  – Star TV ekranlarında izleyicilerle Pazartesi akşamları buluşmakta olan Sefirin Kızı dizisinde izleyicilerin artık diziye olan bağlılıkları bitmek üzere… Sezon içinde 5 – 6 reytinglere ulaşabilen dizi şimdi ise bunun ancak yarısını elde edebiliyor…

Sefirin Kızı dizisinin 41. bölümü dün akşam yayınlandı. Mavi ile Sancar’in ilk öpüşmesinin de yer aldığı bu bölüm AB grubunda 2’li reytinglere gerileyen bir performans görüyoruz ki bu ilk kez gerçekleşti. Ayrıca totalde ve ABc1 gruplarında 3,5 reytinglerin altına sarkan performanslar da alarm zillerinin çalmasına neden oldu.

Neslihan Atagül ve Uraz Kaygılaroğlu’nun ayrılmasının ardından Tuba Büyüküstün ile birlikte yeni bir hikaye kurgusu üzerinde çalışan senaristlerin tüm çabası sonuçsuz kaldı. Dizi her hafta kan kaybetmeye ve yavaş yavaş finale doğru gitmeye devam ediyor. Sefirin Kızı dizisinin hiçbir kategoride bu hafta ilk 10 içinde yer almadığını da özellikle belirtelim.

Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’ün özellikle yurt dışındaki hayranları diziye çok büyük destek veriyor. Sefirin Kızı, sosyal medyada büyük etkileşimler alarak göz dolduruyor ama reytingler önemli bir sıkıntının varlığına işaret ediyor.

Eylem Canpolat ve Ozan Aksungur ikilisinin yeni hikaye kurgusunun artık dizinin kemik izleyicilerini ekranda tutma noktasında başarılı olamadığının işaretleri de birkaç haftadır geliyordu. Ancak dün akşam yayınlanan bölümün bu kadar düşük reytingler alması hiç de iyi olmadı.

Dizinin hayranları, hikayenin sürmesini çok arzu ediyor belki ama reytingler Mayıs ayında bir finalin gerçekleşmesini işaret ediyor. Eğer reytinglerde gözle görülür bir sıçrama yaşanmaz ise, bizim öngörümüz dizinin bu sezonu tamamlamasına izin verilip final yaptırılması yönünde.