Ana sayfa Sosyal Medya Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı dizileri artık birbirlerine çok benziyor!

Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı dizileri artık birbirlerine çok benziyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı ile ilgili reyting ve sosyal medya gerçekleri! Televizyon ekranında yayınlanan ve sosyal medyada çok güçlü bir konumda olan iki dizi var. Bu iki dizi birbirlerine çok benziyor… Reytingleri düşüyor ama sosyal medya etkileşimleri artıyor. Star TV ekranında pazartesi akşamları yayınlanan Sefirin Kızı ile Fox TV’de izleyicilerle Cumartesi akşamları buluşan Sen Çal Kapımı dizilerinden bahsediyoruz.

Bu iki yapımın birbirlerine çok benzeyen yönleri var. Her şeyden önce bir dönem milyonlarca izleyiciyi ekrana taşıdılar ve güçlü reytingler elde ettiler. Ancak sonrasında hikaye kurgusu ve gelişmeler izleyici kaybetmelerine neden oldu. Her iki dizi de başladığı günden bugüne sosyal medyada çok etkili oldu.

Hatta sosyal medya etkileşimleri üzerinden en başarılı diziler olarak öne çıkabilirler. Ancak her iki dizinin de sosyal medyadaki bu başarısı, reytinglere yansımıyor. Yani reytingleri düşüyor ama sosyal medya etkileşimleri artıyor.

Sosyal medyanın reytinglere bir etkisinin olmadığının adeta kanıtı gibi iki dizi de… Sefirin Kızı, Tuba Büyüküstün desteğine rağmen reytingleri toparlayamadı. Her hafta düşmekte olan oranlar izleyicileri de üzüyor. Sen Çal Kapımı dizisi ise finale doğru gidiyor. Çünkü hikayede ne yapılırsa yapılsın artık izleyici geri dönmek niyetinde değil.

Ancak hem Sefirin Kızı’nın yıldızları Engin Akyürek ile Tuba Büyüküstün hem de Sen Çal Kapımı’nın başrolleri Hande Erçel ile Kerem Bürsin, sosyal medyanın zirvesinden inmiyor.

Bu yönleriyle Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı birbirlerine çok benziyor. Bu iki dizinin durumları hakkında Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da dikkat çeken bir yazı yazdı.

Koloğlu, “Dört bilinirliği yüksek hatta ‘star’ isimlerin dizileri… Tuba Büyüküstün ile Engin Akyürek bir arada ‘Sefirin Kızı’nda. Diğer yanda ‘Sen Çal Kapımı’ dizisinde Hande Erçel ve Kerem Bürsin. Bir sezonu zor tamamlayacak gibi” yorumunda bulundu.