Ana sayfa Sosyal Medya Masumiyet dizisinde Münevver Karabulut cinayeti mi anlatıyor? İşte dizinin çıkış noktası!

Masumiyet dizisinde Münevver Karabulut cinayeti mi anlatıyor? İşte dizinin çıkış noktası!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Masumiyet, Fox TV ekranında iki haftadır yayınlanıyor. İyi geri dönüşler alan dizi, ortalama reytingleri ile de yoluna devam edebileceğini gösteriyor. Hülya Avşar, Deniz Çakır ve Mehmet Aslantuğ’un başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi de çok dikkat çekiyor.

Bu hikayenin Cem Garipoğlu tarafından Münevver Karabulut’un öldürülmesi olayından esinlendiği yönünde bir bilgi vardı. Birebir bu durum anlatılmasa da bazı detaylar uyuşuyordu. Bu vahşi cinayeti anlatıldığına yönelik değerlendirmeleri yapımcı Gold Film’in sahibi Faruk Turgut doğrulamadı.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, konuyu direkt kendisine sordu. Münevver Karabulut cinayetinden bir esinlenme var mıydı? Faruk Turgut dizinin hikayesiyle ilgili geniş bir bilgi verdi ve şu sözleri söyledi:

“Bizim dizide kadın ölmüyor. Farklı bir şey işliyoruz, evet. Kadına şiddet bizim için temel unsur. Bunun toplum nezninde algısını pekiştirmek adına bu diziyi yapıyoruz. Garipoğlu cinayeti ile bir alakası yok. Türkiye’de bu işin bir sürü örneği var. Çok genç kadın ve kız çocuğu böyle böyle katledildi. Özel olarak bir karakteri alıp, onun üzerinden hikaye anlatmak gibi derdimiz yok. Herhangi bir cinayete gönderme de yapmıyoruz, bir etkilenmemiz de yok. Sonuçta bu Türk toplumunun son dönemde yaşadığı en yoğun olayı, en dramatik şekilde, farkındalık yaratarak anlatmak istedik”

Masumiyet dizisinde Münevver Karabulut cinayeti mi anlatıyor? İşte dizinin çıkış noktası! 7

Faruk Turgut bir gönderme veya etkilenme olmadığını ifade ederek konuyu netleştirmiş oldu. Masumiyet dizisinde kadına yönelik şiddet ön planda ve toplumda farkındalık yaratmak adına da önemli bir adım atılmış oldu.

Masumiyet dizisinin 10 Mart Çarşamba akşamı yayınlanacak olan 3. bölümünde yine heyecan yüksek olacak. Dizinin yeni bölümünden ilk fragman paylaşıldı: