Ana sayfa Sosyal Medya Selahattin Paşalı’dan, Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisindeki partneri Hazal Kaya’ya övgü dolu sözler!..

Selahattin Paşalı’dan, Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisindeki partneri Hazal Kaya’ya övgü dolu sözler!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’de yeni gösterime giren Pera Palas’ta Gece Yarısı isimli dizide Hazal Kaya ile başrolü paylaşan yetenekli oyuncu Selahattin Paşalı Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’ye röportaj verdi.

Fantastik bir hikayeye sahip yapım, Charles King’in Midnight at the Pera Palace isimli kitabından esinlenilerek, kendisine özgü bir hikaye kurgusu ile izleyicilerle buluştu. Dizide ‘Halit’ karakterini canlandıran Selahattin Paşalı da, etkileyici performansı ile dikkat çekiyor.

Selahattin Paşalı dizi için adabı muaşeret dersleri aldığını açıklayarak; “Halit kökleri Doğu’da, gözleri Batı’da bir adam. İstanbul gibi; ne tam Doğu, ne tam Batı, ikisinin sentezi… Haliç’in yoksul yakasında doğuyor, büyüyor. Ama kendini Pera’nın ışıltılı hayatına ait hissediyor.

Selahattin Paşalı'dan, Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisindeki partneri Hazal Kaya'ya övgü dolu sözler!.. 8

Bu yüzden ailesi ona ‘Gâvur Halit’ adını koyuyor. Halit kendi kendini yetiştiriyor. O dönemin en çılgın ve yaramaz mekânı ‘Garden Bar’, oranın sahibi oluyor… Karizmatik, güçlü, gizemli. Sırları var ve maskeli. 1919’da geçiyor hikâye. O döneme nasıl hazırlanırken senaryodan yola çıkarak neleri kullanabilirim diye düşündüm. Bir dönem adamı ve mekân sahibi biri nasıl olur diye çalıştım. Adabı muaşeret dersleri aldım.

Mesela kadın solunda yürürse evlisin demek, kalbine yakın duruyor. Dirseklerini masaya koymak tehdit anlamına geliyormuş. O kostümler ve saç, makyajla da oynamak inanılmazdı. Bir nevi zamanda yolculuk gibiydi. Bıyıklar, saçlar… Sonra eve geliyor, duş alıyordum, telefon ve internet var. Gerçekten her gün zamanda yolculuk yapıyordum” şeklinde konuştu.

Selahattin Paşalı'dan, Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisindeki partneri Hazal Kaya'ya övgü dolu sözler!.. 9

Selahattin Paşalı röportajda dizideki partneri Hazal Kaya ile ilgili övgü dolu sözler kullanarak, “Onun gibi bir arkadaş kazandığım için çok mutluyum. Artık gerçekten hayat boyu bir arkadaşım, dostum var. Ayrıca çok profesyonel ve tecrübeli. Onun setteki adabını, yönetmenlerle konuşmalarını, o farkında olmadan çok izledim. Her sıkıştığım noktada ona gittim. Çok keyifliydi” ifadelerini kullandı.