Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’in sert abisi Mustafa’yı oynayan Sinan Tuzcu’nun dizi senaryosu yazdığını da biliyor musunuz?

Sen Anlat Karadeniz’in sert abisi Mustafa’yı oynayan Sinan Tuzcu’nun dizi senaryosu yazdığını da biliyor musunuz?

tarafından zk zk

Sen Anlat Karadeniz'in sert abisi Mustafa'yı oynayan Sinan Tuzcu'nun dizi senaryosu yazdığını da biliyor musunuz? 7

 

Seyahat etmeyi seven ve her fırsatta çantasını sırtına alıp yeni yerler keşfeden bir kişi olan Sinan Tuzcu, bir süre önce İstanbul’dan Bodrum’a yerleşmiş. Sinan Tuzcu bir röportajında “Sadece işim olduğunda İstanbul’a geliyorum. Orada bir evim vardı, onu kışlık kullanıma da elverişli hale getirdim. Büyük şehirlerin keşmekeşi insanı yıpratıyor. Sakin bir ortam istiyorsun. O yüzden Bodrum’a gittim” diye konuştu.

Tuzcu, sadece dizi ve sinema filmlerinde kamera önünde değil arkasında da emek veren bir isim aslında. Pek çok tiyatro oyununda rol alan Tuzcu, aynı zamanda oyun da yazıyor. Kaleme aldığı ilk oyun olan SBKM ve İstanbul Halk Tiyatrosu ortaklığı ile sahnelendi. Urfalıyam Ezelden ve Kehribar dizilerinin hikâye ve senaryolarını da yazdı. Son olarak geçtiğimiz yıl Böcek isimli ilk romanını çıkardı.

Aslında ilk önce Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği ön lisans eğitiminden mezun olan Tuzcu, oyunculuk sevdası nedeniyle daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro ana sanat dalında okudu ve 2004 yılında mezun oldu. Oyunculuğunu geliştirmek için gittiği Londra’da “Arcola Theatre” bünyesinde bir sene sahne amirliği, elektrikçilik, ışıkçı gibi işlerde çalıştı.

Konservatuar öncesi Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yardımcı oyuncu olarak ilk profesyonel deneyimini yaşadı. 1998 yılında Ankara Sanat Atölyesi’ni kurdu. Beş sene profesyonel olarak orada çalıştı.

Ekranda ilk kez Sinan Tuzcu’yu hangi dizide izledik?