Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Çal Kapımı dizisinin taktiğini şimdi Aşk Mantık İntikam kullanıyor!

Sen Çal Kapımı dizisinin taktiğini şimdi Aşk Mantık İntikam kullanıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Yaz döneminin en başarılı dizisi olan Aşk Mantık İntikam, Fox TV ekranında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Burcu Özberk, İlhan Şen, Burak Yörük ve Melisa Döngel’in başrollerinde yer aldığı diziyle ilgili sosyal medyada ise adeta bir eleştiri bombardımanı yaşanıyor.

Kış döneminde de çok iyi reytingler alan dizi artık romantik komedi havasını bıraktı, yerine dram sahneleri geldi. Naif ve eğlenceli bir yapım olarak yaz döneminde çok sevilen Aşk Mantık İntikam’ın hayranları hikayedeki bu keskin dönüş nedeniyle senaristlere tepki gösteriyor.

Sosyal medyada yer alan yorumlarda ağır bir dram hikayesine dönüşmekte olan bu durumdan vazgeçilmezi ve eğlenceli bölümlerin geri gelmesi isteniyor. Bir dizi hayranı, isyanını şu sözlerle dile getirdi:

“Mahvettiniz naif diziyi. Yemin ederim deli gibi yeni bölüm beklediğim diziyi izlemek istemedim. Bu diziyi ellerinizle yaktınız. Şu oyunculuklara yazık oldu.”

Senaryonun iyice klişe bir hale geldiği eleştirileri de yapan dizinin hayranları, senariste mesajlar yolluyor. “Romantik komedi değil mi bu dizi? Mutlu izleyeceğiz derken mutsuz oluyoruz” diye yorum bırakan izleyiciler, dizideki bu değişimden memnun değil.

Tabii bu eleştirel yorumlar bir grup izleyicinin ifadeleri. Dizinin değişen ve drama doğru ilerleyen yeni halinden memnun olanlar da var. Ancak romantik komedi olarak başlayan Aşk Mantık İntikam, kış döneminde rekabet için dram konularına ağırlık veriyor.

Bu durum tepkilerin artmasına neden oluyor. Ancak dizinin reytingleri de iyi geliyor. Senaristler tüm bu tepkilere rağmen, Kırmızı Oda ve Arka Sokaklar gibi güçlü yapımlarla yarışabilmek için yapabilecekleri en önemli kozu oynadı.

Sen Çal Kapımı dizisinin taktiğini şimdi Aşk Mantık İntikam kullanıyor! 7

Dram yapımlarının karşısında romantik komedi dizileri hep kaybeden olmuştur. Geçen sezon Sen Çal Kapımı isimli dizide de aynısı oldu. Yaz döneminde çok eğlenceli geçen hikaye sonradan drama dönüştü. Ancak bu sayede dizi güçlü rakipler karşısında devam etme fırsatı buldu.

Sen Çal Kapımı dizisinde elde edilen tecrübe anlaşılan Aşk Mantık İntikam için de kullanılıyor. Dizinin hayranları çok itiraz etse de romantik komedi ve eğlence üzerinden bu kadar uzun süreli bir diziyi sürdürmek o kadar da kolay değil.

Senaristler belki dramın ağırlığını azaltabilir ama yaz dönemindeki gibi naif, eğlenceli bir dizi cuma rekabetinde çok da geniş izleyici gruplarını etkilemekte zorlanır.