Ana sayfa Dizi Haberleri Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi!

Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Geçtiğimiz hafta Fox TV ekranında yayınlanmaya başlayan İbrahim Selim İle Bu Gece programının ilk bölüm konuğu Serenay Sarıkaya oldu. Daha önce Youtube kanalında yayınlanan program sonrası Sarıkaya, samimi sohbeti, kendisiyle ilgili içten açıklamaları ile dikkat etti. Satır arasında verdiği bir bilgi ile beraber, geçtiğimiz günlerde kendisinin başrolünde yer alacağı bir iddialı proje ilgili olarak da tüyo vermiş oldu.

Serenay Sarıkaya, en son Netflix için çekilen Şahmaran dizisinde rol almıştı. Henüz yayınlanmayan dizinin ikinci sezonunun da çekilmesi gündeme geldi. Burak Deniz ile başrolünde oynadığı dizi için bir süre sonra yeniden kamera karşısına geçecek oyuncu.

Bu arada geçtiğimiz yıllarda Bergen filmi için de çalışmalara başlamıştı oyuncu. Başrolde yer alacağı bu proje için çok da heyecanlıydı. Ancak pandemi sürecinin de araya girmesiyle çekimlere başlanması uzadı. Bu dönemde de Serenay Sarıkaya’nın projede yer almaktan vazgeçtiği öğrenildi ve yerine Farah Zeynep Abdullah oynadı.

Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi! 29

Bir başka projede ise Serenay Sarıkaya’nın, Türk sineması ve tiyatrosunun en önemli isimlerinden Cahide Sonku’nun hayatının anlatılacağı dizide başrolde oynayacağı konuşulmuştu. Televizyon yazarlarından Sina Koloğlu, konuyla ilgili olarak ilk bilgiyi veren kişiydi.

Cahide Sonku’nun hayatını anlatacak bir dizi planlandığını aktaran Sina Koloğlu, BKM tarafından Netflix için hazırlandığını belirtmişti. Projede Cahide Sonku’yu canlandıracak kişi için de Serenay Sarıkaya’nın isminin geçtiği konuşuluyordu.

Koloğlu, proje ile ilgili verdiği ilk bilgilerde şunları söylemişti: “Cahide Sonku’nun hayatını anlatan bir dizi Netflix’e çekilecek demiştim. BKM’nin bir yerde her şeyi sevgili Necati Akpınar ile konuştum. Netflix ile görüşmelerin olduğunu öte yandan senaryo çalışmalarına başlanacağını söyledi. En az altı aylık bir süreden sonra oyuncu seçiminin gündeme gelebileceğini de belirtti.”

Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi! 30

Serenay Sarıkaya’ya teklif gittiği iddiası, oyuncunun İbrahim Selim İle Bu Gece programında laf arasındaki bir söylemi büyük dikkat çekti. Serenay Sarıkaya, yakın zamanda Cahide Sonku’nun hayatını anlatan bir kitap okuduğunu anlattı bir soruya yanıt verirken. Bu açıklaması ile birlikte Sarıkaya’ya Sonku’yu oynaması için teklif gitmiş olduğu iddiaları da bir anlamda yanıtlanmış oldu. Sarıkaya’nın Cahide Sonku’nun hayatı ile ilgili bir kitabı okumuş olması, projeden gelen teklifi kabul ettiği yorumlarını ortaya çıkarmakta.

Serenay Sarıkaya’yı ekranda görmek isteyen hayranlarının bir süre daha bekleyeceği de anlaşılıyor. Oyuncu yine bir dijital platformdan gelen teklifi kabul etmiş görünüyor…

Cahide Sonku kimdir?

Cahide Sonku, 27 Aralık 1919 tarihinde Yemen’in Sana şehrinde dünyaya geldi. 18 Mart 1981’de İstanbul’da yaşamını yitiren Sonku’nun gerçek ismi ise Cahide Serap’tır… Türk sinema ve tiyatro oyuncusu olan Sonku aynı zamanda ilk kadın film yönetmeni unvanına da sahip.

Ortaokul sıralarında sanatla tanıştı ve 16 yaşındayken Darülbedayi’ye girdi. İstanbul Şehir Tiyatroları’nın gözde oyuncuları arasında yerini alan Sonku, alkevleri Tiyatrosu ve sonrasında İstanbul Belediye Konservatuvarı, daha sonra da Muhsin Ertuğrul’un keşfiyle Darülbedayi’de (1932-Şehir Tiyatroları) “Yedi Köyün Zeynebi” isimli oyun ile oyunculuğa başladı. Muhsin Ertuğrul, döneminin önemli isimlerinden olan Cahide Sonku, 1933’te çekilen Söz Bir Allah Bir filmiyle sinemaya adım atmıştı. 1950 yılında kendi adına Sonku Film şirketini kuran Cahide Sonku, Fedâkar Ana isimli bir filmle ilk yönetmenliğini yaptı.

Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi! 31

Serenay Sarıkaya’ya çok özel bir ismi oynama fırsatı geldi! Vereceği yanıt merakla bekleniyor! 3

Oyuncu Talat Artemel ile evlenip ayrıldıktan sonra 1943 yılında Tütün Kralı olarak anılan iş insanı İhsan Doruk ile evlendi. Ancak bu evliliği de çok uzun sürmedi. Bir süre sonra İhsan Doruk ile tekrar evlenen Cahide Sonku’nun bu evliliğinden Ender isimli bir kızı oldu. Tekrar boşandı…

Bataklı Damın Kızı Aysel adlı filmle ünlenen sanatçı, filmlerinde genel olarak erkeklerin kalbini kırıp kaçan güzel kadın rolüyle izleyicinin karşısına çıktı. Yıldız dergisinin 1951 yılında açtığı yarışmada Vatan ve Namık Kemal “En İyi Film”, başrol oyuncularından Cahide Sonku da “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi.

1979 yılında Sinema Yazarları Derneği hizmet ödülünü aldı. 1981 yılında Alkazar Sineması’nda fenalaşarak 61 yaşında öldü. Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Her Yıl Altın Portakal’da verilen Cahide Sonku Ödülü onun anısını yaşatmak için hala devam eden bir ödül olarak biliniyor.