Ana sayfa Dizi Haberleri Sezgi Sena Akay, Kanal D’nin günlük dizisi Hıçkırık’a dava açtı…

Sezgi Sena Akay, Kanal D’nin günlük dizisi Hıçkırık’a dava açtı…

tarafından zk zk

Kanal D ekranlarında yayınlanan ama ömrü kısa süren günlük dizi Hıçkırık’tan parasını alamayan dizinin başrol oyuncusu Sezgi Sena Akay dava açtı.

Geçtiğimiz Mart ayında 50 bölümde ekrana veda eden dizi nedeniyle mağduriyeti ortaya çıkan Akay, 19 bin 450 TL’lik oyunculuk ücretini alamaması gerekçesiyle dizinin yapım şirketine dava açtı.

Kerime Nadir’in ünlü romanı Hıçkırık’tan uyarlanan diziden ücretini almak isteyen Sezgi Senay’ın açtığı davaya cevap vermeyen şirketin beyanda bulunmasi için süre vererek duruşmayı erteledi.

Hürriyet’in haberine göre Birsel Turizm Filmcilik Reklamcılık şirketine açılan dava dilekçesinde şu sözler yer alıyor:

Sezgi Sena Akay, Kanal D'nin günlük dizisi Hıçkırık'a dava açtı... 7

“Sezgi Sena Akay sözleşmedeki tüm yükümlülüklerini ve oyunculuk görevini başarıyla yerine getirmiştir. Ancak Akay’a 19 bin 450 liralık oyunculuk ücreti ödenmemiştir. Davalı şirket, 15 Nisan 2018’de herkese gönderdiği mesajda ise borçları ödeyemeyecekleri için üzgün olduğunu ve şirketin iflasının isteneceğini bildirmiştir. Ancak yapılan araştırmada borçlu yapım şirketinin durumunun mesajda belirtildiği gibi kötü olmadığı ve televizyon kanalından halen 1 milyon 600 bin lira alacaklı olduğu öğrenilmiştir. Davalı, alacaklılarından mal kaçırmak için böyle bir yola başvurmuştur. Davalı şirketin 19 bin 450 lirayı ödememesi üzerine İstanbul 21. İcra Müdürlüğü’nde icra takibi başlattık. Davalı haksız ve kötü niyetli olarak icra takibini durdurmuştur. İcra takibinin devamına karar verilmesini istiyoruz.”