Ana sayfa Dizi Haberleri Sezgi Sena Akay, rol aldığı Hıçkırık dizisinin senaryosunun derinliğine tutuldu

Sezgi Sena Akay, rol aldığı Hıçkırık dizisinin senaryosunun derinliğine tutuldu

tarafından ker_def

Sezgi Sena Akay, rol aldığı Hıçkırık dizisinin senaryosunun derinliğine tutuldu 7

Sezgi Sena Akay: ‘İmkansız bir aşk yaşamadım’

Kanal D’de hafta içi her gün ekrana gelen ‘Hıçkırık’ dizisinde başrolü üstlenen Sezgi Sena Akay, “Bu proje unutulmaya yüz tutmuş duyguları anlatma şansı verdi. Dizideki gibi imkansız bir aşk yaşamadım, umarım yaşamam da” dedi

Milliyet’ten Senem Aydın’ın röportajı

2012’de önce Best Model Of Turkey, ardından Best Model Of The World’de birinci seçilen Sezgi Sena Akay, “Oyunculuk için bundan güzel bir başlangıç olamaz diye düşündüm ve yarışmaya katıldım” dedi. Kariyerinde emin adımlarla ilerleyen 24 yaşındaki oyuncuyla, yeni projesini, aşka olan inancını ve hedeflerini konuştuk.

– Kanal D’nin yeni dizisi ‘Hıçkırık’la karşımıza çıktınız. Projede sizi çeken ne oldu?
En büyük etken senaryosu… Hem hikayenin akışı hem de her karakterin derinliği çok etkiledi. Özellikle de Nalan’ın, hayata ve Kenan’a karşı olan naif tutkusu, aşkı, değer verdiği herkesi karşısına alabilecek kadar yoğun yaşaması ve başına gelen olaylara karşı güçlü duruşu etkiledi. Ayrıca çok güzel bir ekibin içinde yer alacak olmam da motive etti doğrusu.

– Günlük bir dizide rol almanın zorlukları neler?
Her güne bir bölüm çekmek zorunda olmamız (gülüyor)… Haftalık dizi tecrübelerim de oldu, ikisi arasında çalışma saatleri konusunda büyük bir fark yok. Ancak tabii ki daha seri ve hızlı çalışmak zorundayız. Ama halimden çok memnunum.

– ‘Hıçkırık’ Kerime Nadir’in aynı adlı eserinden uyarlandı. Dizideki o nostaljik tat neler hissettiriyor?
1938 yılında Kerime Nadir tarafından yazılan ‘Hıçkırık’ romanı, 1965 yılında Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Kartal Tibet gibi Yeşilçam’ın usta oyuncularıyla sinemaya uyarlanmış. Projemiz dönem işi olmasa da, o yılların duygularını anlatması, tıpkı Yeşilçam’da olduğu gibi aşkların daha derin olması, unutulmaya yüz tutmuş duyguları yaşama ve seyirciye yaşatma şansı verdi.