Ana sayfa Dizi Haberleri Sırma Yanık’ın senaryosu, Erkan Petekkaya’nın ters köşe hali! Kanal D’de O Kız dizisi bir efsane olabilir!

Sırma Yanık’ın senaryosu, Erkan Petekkaya’nın ters köşe hali! Kanal D’de O Kız dizisi bir efsane olabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – O Kız isimli Kanal D dizisinin Eylül ayı içinde izleyicilerle buluşacağı resmen duyuruldu. Henüz yayın tarihi açıklanmadı ama Eylül ayı içinde başlayacağını artık biliyoruz. Erkan Petekkaya ile Sezin Akbaşoğulları’nı başrolde buluşturan dizinin senaryosunu Sırma Yanık yazdı.

Adını Feriha Koydum dizisi ile senaryo yazmakta olan ve bu konuda en başarılı isimlerden birisi olarak gözüken Sırma Yanık, bugüne kadar birçok projede başarısını kanıtladı. Güllerin Savaşı, Fazilet Hanım ve Kızları, Zalim İstanbul dizileri Sırma Yanık’ın kaleminden çıkan unutulmaz projeler oldu. Son dönemde hem Masumiyet hem de Annemizi Saklarken isimli dizilerin de senaryosunu yazan Sırma Yanık, O Kız isimli yeni diziyle tekrar milyonlarca izleyiciyi etkileyecek bir hikaye oluşturdu.

Kanal D’nin, yapımı Content House tarafından gerçekleştirilen O Kız isimli dizisinin çekimlerine devam ediliyor. Yönetmenliğini Özlem Günhan’ın üstlendiği dizinin yeni sezonun en farklı yapımlarından birisi olması bekleniyor. Özellikle de dram dizilerini sevenler için O Kız, kısa sürede fenomen haline gelebilir. Dizinin tüm oyuncu kadrosu da netleşti ve afişleri de yayınlandı.

Sırma Yanık'ın senaryosu, Erkan Petekkaya'nın ters köşe hali! Kanal D'de O Kız dizisi bir efsane olabilir! 8

Bu düşüncenin nedeni ise O Kız dizisinin hikayesinde gizli. 45 yaşında olan Kadir karakterinin 5 yaşındaki çocuk zekasına sahip hallerini izleyince birçok dizi hayranı şaşkına dönecek. Erkan Petekkaya adeta ters köşe bir rolle izleyici karşısına çıkacak.

Usta oyuncu bu rol için önemli bir hazırlık süreci geçirdi. Benzer hastalığı olan insanlarla bir arada bulundu ve onları gözlemledi. Yaşadığı deneyimden çok etkilenen oyuncu, uzman doktorlardan da bilgiler aldı.

Erkan Petakkaya, “Bu tarz zihinsel rahatsızlıklar ile ilgili bilgiler edindikten sonra birkaç arkadaşımın derslerine katıldım, sohbetler ettim. Anlamaya, yakınlarını hissetmeye çalıştım. Kadir sayesinde melekler ile tanışma imkânım oldu” diyerek de rolüne çok dikkatli şekilde hazırlandığını ifade etti.

Sırma Yanık'ın senaryosu, Erkan Petekkaya'nın ters köşe hali! Kanal D'de O Kız dizisi bir efsane olabilir! 9

Erkan Petekkaya hayranları dizi başlayınca büyük şaşkınlık yaşayacak. Zira, Kadir karakteri kimsenin daha önce ekranda görmediği birisi ve bu durum Sırma Yanık’ın senaryosunda da güçlü bir şeklide öne çıkartılacak.

Herkesin kalbine dokunacak bir hikâye ile ekrana gelmeye hazırlanan dizinin fragmanı ilgi görmüştü. Dizinin ilk fragmanında genç oyuncu Dilin Döğer de dikkatleri çekti. Zeynep karakterini canlandıracak olan Dilin Döğer için, O Kız dizisi, kariyer sıçraması yapabileceği bir proje olarak gözüküyor.

O Kız isimli dizinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler ve canlandıracakları karakterler şöyle:

Erkan Petekkaya (Kadir),Sezin Akbaşoğulları (Sitare),Cengiz Orhonlu(Ozan), Dilin Döğer (Zeynep), Macit Koper (İsmail), Asiye Dinçsoy (Türkan), Orhan Kılıç (Fevzi), Ayten Uncuoğlu (Fatma), Münire Apaydın (Nimet), Ilgın Çakır (Mine), Melih Selçuk (Salih), Ece Efe(İpek), Göktuğ Yıldırım (Mustafa), Cem Kurtoğlu (Arkın), Deniz Bakacak (Seda), Mustafa Konak (Yusuf), Nehir Gökdemir (Esma), Zeynep Sönmez (Seher)…