Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sümeyye Aydoğan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sümeyye Aydoğan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Sümeyye Aydoğan, 1997 yılında Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Sümeyye Aydoğan
Doğum Tarihi:  1997
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.68 m.
Kilosu:  54 kilo
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/sumeyyeaydogan_/

Sümeyye Aydoğan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Ankara’da doğdu büyüdü. Okul yıllarından itibaren oyunculuğa ilgisi vardı. “Oyunculuk ile yolumun kesişmesi İstanbul’a geldikten sonra şekillendi tabii ki ama ortaokul ve lise zamanlarımda da tiyatro ile hep iç içeydim. Yol beni buraya kadar getirdi. Kamera önüne ilk geçtiğimde içimden sürekli kameranın orada olduğunu unut diye tekrar ettiğimi hatırlıyorum. Heyecanımı bastırmak için de sürekli gülümsüyordum.”

Hayatının dönüm noktası: Hayatının dönüm noktasının İstanbul’a taşınması olduğunu belirtiyor. “ Ankara’da büyüdüm, İstanbul’a geldikten sonra bütün hayatımın o çizgisi o kadar güzel bir şekilde değişti ki… İstanbul benim dönüm noktam oldu diyebilirim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2021 yılında, ‘Kahraman Babam’ dizisinde canlandırdığı ‘Menekşe’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Duy Beni’ dizisinde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Unutamadığı set anısı: Rol aldığı Duy Beni dizisinin ilk izleme gününde yaşadıklarını unutamıyor. “İlk izleme gününün sonrasıydı, hayatımda hiç o kadar eğlenmedim. O gün güldüğüm kadar hiçbir gün gülmedim. Çünkü bir rahatlama geldi hepimize. 1,5 ay boyunca bölümü bekledik, ne olacak ne bitecek diye. Bitince bir saldık kendimizi. O gün yakınlığımız daha da arttı. En eğlendiğim güne o gün diyebilirim.”

Kişilik özellikleri: Duy Beni dizisinde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile bazı benzer yönleri olduğunu belirtiyor. “’Melisa’ bana çok benzemiyor aslında. Sadece lise zamanımdaki Sümeyye’ye biraz benzetiyorum. O hırslı, dediğim dedik biriydim. Asiydim, ergenliğimi biraz yoğun yaşamış olabilirim. O yüzden bu taraftan benzetiyorum ama onun dışındaki öfkesini veya arkadaşlarıyla kurduğu iletişimi asla Sümeyye’ye benzetmiyorum.”

Sümeyye Aydoğan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Aşka bakışı: “Ben biraz kör olmak diye tanımlıyorum. Ama bunu kötü anlamda değil, karşımdaki ve benim oluşturduğum, kimsenin erişemeyeceği, kimsenin müdahale edemeyeceği ve benim kimseye anlatmaya dahi kıyamayacağım bir dünya aslında. Saygı, sevgi ve sadakat. Çünkü aşk iki kişilik, üçüncü dahil olduğu anda onun bütün büyüsü kayboluyor. Ve ben aşkımı çok büyük yaşayan birisiyim. Bunu da minicik bir dünyanın içinde yaşayan bir insanım.”

İlk sinema filmi: Ozan Açıktan/ Geçen Yaz

İş hayatına bakışı: Bulunduğu yeri koruyabilmek için çok çalışıyor. “Sektörde panik yaptığım, nerede ne yapacağımı bilemediğim durumlar olabiliyor. Bu sektörde yeniyim. Ama işimi çok iyi yapmaya çalışıyorum. Aslında bir önceki projelerimizin meyvelerini Duy Beni dizisi vasıtasıyla topladığımı düşünüyorum. Bu bir anda olan bir şey değil. Öncesinde büyük çabalar var. Bu emekler bir yerde görünüyor. O tatlı şöhretin basamaklarını çıktığımız yerde olabiliriz. Daha tanınır olduktan sonra gözlük takmaya başladım. Gözlük ve şapka takma oranım yükseldi. “

Kime hayranlık duyar: Oyuncu Engin Günaydın ile kamera karşısına geçmeyi çok istiyor.

Formunu nasıl koruyor: Spor yapıyor. “Son bir senedir spora çok takıntılıyım. Yapamadığım zaman çok büyük bir bunalıma girebiliyorum. En büyük takıntım şu anda spor benim. Ve kahve içmeden imkanı yok ayılamıyorum.”

Sümeyye Aydoğan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Sosyal medya ile arası nasıl: Duy Beni dizisiyle birlikte daha tanınır olduktan sonra sosyal medyayı daha çok kullanmaya başladı. “Sosual medyayı kullanıyorum ama açıkçası çok stalk  yapmıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Duy Beni / Melisa Gerçek

2021/2022- Sadakatsiz / Ceren

2021- Kahraman Babam / Menekşe

SİNEMA FİLMLERİ

2022- Akif

2021- Geçen Yaz / Oya