Ana sayfa Dizi Haberleri Son Yaz, Uzak Şehrin Masalı, Yalancılar ve Mumları! Finallere değil, Fox TV’nin kayıp giden imajına bakın!

Son Yaz, Uzak Şehrin Masalı, Yalancılar ve Mumları! Finallere değil, Fox TV’nin kayıp giden imajına bakın!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Fox TV uzun yıllardır dizi hayranlarının gözünde etkili yapımlar yayınlayan ve dizilerinin de arkasında duran bir kanal olarak bilinirdi. Ancak son iki sezondur bu durum büyük değişim gösterdi. Dizi izleyicileri artık Fox TV’de yayınlanan bir yapıma daha kuşkulu bakmaya başladı.

Bunun altında yatan neden kanal yönetiminin sadece reyting odaklı olması ve izleyici ile empati kurmayı kabul etmemesi. Bir dizinin beklenen reytingleri alamaması hatta kanala zarar yazması noktasında önlemler alınması normal bir durum. Hatta final kararları da ilk kez alınmıyor ve daha önce de yüzlerce dizi son buldu.

Normal olmayan ise daha sezon başlamadan üst üste dizileri yığıp, 7 yayın gününden daha fazla yapım ile izleyici karşısına çıkarak güvensizlik ortamı oluşturmak. Fox TV’nin ekranda 7 dizisi zaten yayınlanırken, bir başka yapımın başrol oyuncusu çıkıp Ekim sonunda yayında olacakları demecini vermek durumunda kalıyor.

Elbet Bir Gün dizisinde Şebnem Bozoklu, yaptığı röportajda yayın tarihi için Ekim sonunu işaret etmişti. Oyuncu elbette bir temennide bulundu ama bu temenni için de yapım ekibine kanaldan bir mesaj gitmesi gerekir. Bu da demek oluyor ki kanal yönetimi ve diğer yapımların içinde olan insanlar bile henüz yayını süren dizilerin bazılarından umutsuz…

Son Yaz, Uzak Şehrin Masalı, Yalancılar ve Mumları! Finallere değil, Fox TV'nin kayıp giden imajına bakın! 7

Bu nasıl bir strateji? Kanal yönetimi neden umutsuz gördüğü projeleri ekrana sürüyor? 11 dizi ile yeni sezona başlayıp, bunlardan 3 tanesini daha ilk ayda kaybetmek nasıl başarılı bir strateji olabilir ki?

Uzak Şehrin Masalı bitti. Son Yaz da final yaptı. Yalancılar ve Mumları için 5. bölüm için final kararı verildi ve 31 Ekim Pazar akşamı son kez yayınlanacak. Elbet Bir Gün için de böylece yer açılacak…

Daha sezon başında bile dizilerini kolayca harcayacağını gösteren Fox TV’ye hangi izleyici güvenip de ekran başına geçip dizi izlesin? Artık sosyal medya diye bir gerçeklik var. Herkes düşüncelerini aktarabiliyor. Birçok kişi de bu düşüncelerden etkileniyor.

Bir dizi Fox TV’nin imzasını taşıyor ise izleyiciler içlerinde bulunan güvensizliği yorumları ile açığa çıkartıyor. Bir kanalın diziler konusunda izleyicinin gözünde bu noktaya gelmesi ve geçen yıl başlayan bu stratejinin ne kadar ağır sonuçları olduğunu hala görememesi size mantıklı geliyor mu?

Reyting getirmeyen her dizinin fırsat bulamadan harcanacağını artık iyi bilen dizi izleyicileri neden Fox TV yapımlarını tercih etsin?

Elbet Bir Gün, Elkızı, Misafir, Mahkum gibi yapımlar ile dizi izleyicilerini etkilemeyi hayal eden Fox TV yönetimi, final yapan her dizinin kanalın imajına verdiği büyük zararı da iyi hesaplamalı…

Bize göre; sosyal medyada Fox TV dizileri için ön yargıların oluştuğu artık görülmeli ve izleyici ile empati yapılacak şekilde karar süreçleri yeniden gözden geçirilmeli.