Ana sayfa Dizi Haberleri Son yılların büyük sorunu olan akran zorbalığı Bir Derdim Var dizisiyle gündem oldu!

Son yılların büyük sorunu olan akran zorbalığı Bir Derdim Var dizisiyle gündem oldu!

tarafından ker_def

Bir Derdim Var akran zorbalığını masaya yatırdı! Birce Akalay ve Mert Fırat’ı başrollerinde yer aldığı dizinin dün akşam yayınlanan ikinci bölümü akran zorbalığını ele alırken, şiddet faillerinin hiç beklemediğimiz yerlerden çıkabileceğine dikkat çekti.

Akran zorbalığı konusunu ele alan ikinci bölüm, okulunun tuvaletinde krize girerek diğer kız öğrencilere saldıran lise öğrencisi Beste ile açıldı. Başlangıçta kendisine ve çevresindekilere zarar verdiği sanılan Beste’nin vücudundaki yaralar ve kırıklar şiddetin faili değil, kurbanı olduğunu ortaya koydu.

Okulun en popüler kızı olan Ezgi’nin aynı zamanda Beste’ye hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorbalık yapan ekibin elebaşı olduğunu ortaya çıkartan Nilüfer, bir yandan akran zorbalığının Beste’de travma sonrası stres bozukluğuna yol açtığını tespit edip hızlıca tedavisine başladı.

Ezgi’ye ve onunla birlikte Beste’ye zarar veren diğer öğrencilere ve ailelerine dava açmaya hazırlanan savcı Ömer ise Nilüfer’in bu girişimine çok kızarak onunla yüzleşmek üzere evinin kapısına gitti. Aralarındaki duygusal çekime karşı koymakta zorlanan ikilinin öpüşme sahnesi bölüme damga vurdu.

‘’Anneler ve bize yaptıkları’’

Bölümün ardından yayınlanan yeni bölüm tanıtımında Kürşad adlı 12 yaşında bir çocuğun okulunda kontrolden çıkan yaramazlıkları sonrasında kliniğe getirildiğini görüyoruz. Kürşad’ın davranışlarındaki yoğun dürtüselliği tespit eden Doktor Nilüfer ve ekibi, Kürşad’ı kliniğe yatırırken çocuğun ailesini daha yakından inceleyip özellikle annesi ile olan ilişkisini ele alırlar.

Nilüfer, Kürşad’ın sınırları zorlayan davranışlarının ardındaki yardım çığlığını duysa da Kürşad klinikte yatan diğer genç hastalar için de hayatı zorlaştırmaktadır.

AyNA Yapım imzalı, Bir Derdim Var yeni bölümüyle perşembe akşamı saat 20.00’de Kanal D!