Ana sayfa Dizi Analiz Sosyal medyaya damga vuran Destan dizisinde Tutkun ise gözyaşı döktürdü

Sosyal medyaya damga vuran Destan dizisinde Tutkun ise gözyaşı döktürdü

tarafından ker_def

Ekranların yeni fenomeni ‘Destan’, merakla beklenen on dokuzuncu bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu, gördüğü büyük ilgi ile çok izlendi ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. #VicdanYükü etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı. Dizinin 12 Nisan günü sosyal medyada 70 binden fazla ileti ile birincilik elde ettiğini ve en yakın rakibi Baba’ya 4 kat fark attığını belirtelim.

‘Destan’ın on dokuzuncu bölümünde Akkız, Alpagu Han’dan yok olan obasının ve Kün Ata’nın hesabını sorar. Ama Alpagu Han’ın hiçbir şeyden haberi yoktur. Akkız, anasını kurtarıp geldiğinde Batuga’yı ve Tutkun’u bulamazlar. Kırçiçek’in “Batuga’yla Tutkun… yoklar. Kan vardı. Birileri… ceset sürüklemiş’’ sözleriyle Akkız, Temur, Saltuk, Sırma ve Yaman şoka girerler. Perişan bir halde bütün ormanı ararlar. Temur, ırmak kenarında çalı çılpının arasına gizlenmiş bir kol görür. Temur bir anda ok yemiş gibi kalır. Çalıların arasından görünen kol Tutkun’undur. Tutkun’un cansız bedenini kolları arasına alan Temur, Tutkun’u keçeye sarar ve elleriyle kurgana koyar.

Bütün ormanı arayan Akkız Batuga’ya ulaşamaz. Akkız, Gök Saray’a gidip Alpagu Han’dan yardım ister! Alpagu Han ve Akkız’ın güç birliği edip Batuga’yı aramaya çıkarlar. Alpagu Han ve Akkız’ın güç birliği yüzünden köşeye sıkışan Ulu Ece, Kuzubeg’den aldakçıları öldürmesini ister. Han’da sıkıştırdıkları aldakçıyı Kuzubeg’in öldürmesiyle Akkız ve Alpagu Han elleri boş ve çaresiz Gök Saray’a dönmek zorunda kalırlar.

Batuga’yı bulamamanın çaresizliğiyle Akkız, Gök Saray’da tünellere girer. Resimleri usul usul, tek tek dolaşır. Şefkatle Batuga’nın yüzünü okşar ve onsuzluğun acısını yaşar. Resimlerde ki Batuga’nın yüzünü okşayan Akkız’ın “Nerdesin yazgımın yarısı…’’ sözlerine Alpagu Han “Sağ mıdır gerçekten?” sözleriyle karşılık verir. Akkız, Alpagu Han’a inançla “Elbet sağdır” cevabını verir.

Sosyal medyaya damga vuran Destan dizisinde Tutkun ise gözyaşı döktürdü 7

Han olmakla baba olmak arasında kalan Alpagu Han bir karar verir ve Akkız’a “Batuga’yı bulalım, eğer sağsa, sonra saraya dönün” teklifini yapar. Akkız’ın, Vargı Bey’in üzerinden çıkan Ulu Ece’nin yüzüğünü Alpagu Han’a vermesiyle bütün şüpheler Ulu Ece’nin üzerinde toplanır. Akkız, Batuga’nın yokluğunda nefes almakta, ayakta durmakta zorlanır. Akkız ve Alpagu Han’ın bütün aramalarına rağmen bulunamayan Batuga’yı imparator babasının emriyle Mei Jin kaçırmıştır.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek…