Ana sayfa Çocuk Sürpriz Kutusu – Sonsuz Mekanlar İzle

Sürpriz Kutusu – Sonsuz Mekanlar İzle

tarafından ker_def

TRT Çocuk ekranında yayınlanan Sürpriz Kutusu programının Sonsuz Mekanlar bölümü TRT Çocuk’un Youtube sayfasında paylaşıldı. Videodan bu bölümü izleyebilirsiniz.

Boş bir kutuyu nasıl fonksiyonel hale getirebiliriz sorusunu sorduğumuzda, bir çok kişi, saklama kutusu yapabiliriz diye düşünür.

Oysa “Sonsuz Mekanlar” gibi farklı, yaratıcı ve çok daha ilgi çekici üretimler yapmak mümkündür. Kutunun içine aynalar dizerek, sayısız ve sonsuzmuş gibi bir “dünya” yaratmak son derecede esnek bir düşünce yapısı gerektirir.

İşte çocuklarımıza tam da bunu sağlamamız lazım….Çocuklarımızın esnek düşünmelerini, farklı ve kreatif düşünmelerini teşvik etmeliyiz.

Bir nesneyi önlerine koyup, “bununla ne yapabiliriz” sorusunu sormak, beynin içindeki geliştirici düşüncelerin oluşmasını sağlamaktadır.

Tecrübelerini kullanmalarını, kreatif düşünmelerini, denemelerini, sıralamalarını, organize etmelerini vs. teşvik ederek yaklaşmak, çocuklarımızı hem cesaretlendirir hem de geliştirir. İyi eğlenceler……

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

1. Yuvarlak çizmek – Üç parmak dinamik kalem tutuşunu geliştirir.
2. Aynaları yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.
3. Kapağını kesmek – kesme becerisini geliştirir.
4. Koli bandını kullanmak – iki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.
5. Bir kutunun içini fonksiyonel hale getirmek – üç boyutlu algımızı geliştirir.
6. Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.