Ana sayfa Dizi Haberleri Süslü Korkuluk dizisinde yaşanan kriz aşıldı ama bu başka bir krizin habercisi oldu!

Süslü Korkuluk dizisinde yaşanan kriz aşıldı ama bu başka bir krizin habercisi oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ekonomide yaşanan sorunlar dizilere de yansıdı ve bu noktada Süslü Korkuluk dizisinde yaşanan kriz gelecekte yaşanabilecek olan sorunların da habercisi gibiydi…

Çağatay Ulusoy ve Alina Boz ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin ilk önce tv8’de yayınlanacağı açıkladı. Hatta ilk fragman bile paylaşıldı. Yılbaşı akşamı fragmanı izleyen ve diziyi heyecanla bekleyenler, yaşanan kriz ile şaşkına döndü. Bir ara dizinin iptal edilebileceği bile söylendi.

Tüm bu krizin altında yatan neden ekonomikti. Çünkü bir bölüm 2 milyon TL gibi çok yüksek bir rakama çıktı ve tv8 dahil hiçbir televizyon yayıncısı böyle bir bütçeyi karşılayabilecek durumda değildi…

Disney Plus ile görüşmelerin yapıldığı ve sonrasında da Netflix ile temaslar kurulduğu ortaya çıktı. Tabii ki bu durum dizinin iptal olmaması adına önemli adımlardı. Süslü Korkuluk dizisi son olarak Netflix’te kaldı. Yakında resmi duyurunun da yapılması bekleniyor. Çağatay Ulusoy ve Alina Boz hayranları en azından dizinin yayınlanacak olmasından memnun.

Süslü Korkuluk dizisinde yaşanan kriz aşıldı ama bu başka bir krizin habercisi oldu! 7

Tabii ki Netflix aboneliği bulunmayan ve diziyi televizyonda izleme heyecanı yaşayanlar için bu gelişmeler moral bozucu oldu…

Süslü Korkuluk gibi önümüzdeki dönemde iyi oyuncuları bir araya getiren, güçlü hikayeleri üretmek maliyet açısından televizyon kanallarını çok zorlayacak.

Çünkü reklam geliri dışında bir geliri olmayan kanallar, reytingler düşük gelirse bu tür yapımlar nedeniyle büyük zararlar edebiliyor.

Bunun örneklerini gördük. Geçen sezon Masumiyet ve bu sezon da Kanunsuz Topraklar dizileri zarar ettiği için mecburen yayından kaldırıldı. Benzer birçok dizi de reyting düşüklüğü nedeniyle yayından kaldırılıyor ama bütçesi çok yüksek olan yapımlar için sıkıntı daha büyük.

Süslü Korkuluk dizisine televizyon kanallarının yaklaşamamasının nedeni olan ekonomik gerçeklik, önümüzdeki dönemde birçok dizinin de televizyon ekranında yayınlanamama riskini beraberinde getiriyor.

Aslında yaşanan bu kriz, ileride yaşanacak daha büyük krizlerin de habercisi gibi duruyor.