Ana sayfa Dizi Haberleri Süslü Korkuluk dizisiyle ilgili anlaşmazlığın nedeni ortaya çıktı!

Süslü Korkuluk dizisiyle ilgili anlaşmazlığın nedeni ortaya çıktı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sezonun belki de en çok merak edilen yapımlarından birisi Süslü Korkuluk dizisi oldu. Zira, uzun yıllardır televizyon ekranına iş yapmayan Çağatay Ulusoy hayranları, TV8’de yayınlanacağı söylenilen diziyi büyük bir merakla bekliyordu. Partnerinin son yılların en çok beğenilen genç kadın oyuncularından Alina Boz olması da diziye heyecanı arttırmıştı.

Apar topar yurtdışından dönerek dizinin tanımını çeken yönetmen Cem Karcı’nın koronavirüse yakalanmasının ardından dizinin çekimlerine başlanması bekleniyordu. Fakat anlaşılmayan bir sebeple dizinin tv8’de yayınlanmayacağı ortaya çıktı.

OGM Pictures ortakları Onur Güvenatam ile Gülseren Budayıcıoğlu’nun, tv8’in patronu Acun Ilıcalı ile anlaşamadığı ve son anda projenin kanalda yayınlanmasından vazgeçildiği öğrenilmişti. Sonrasında başka kanalların da kapıları çalınmış ve yeni dijital platform Disney Plus ile anlaşıldığı kulislerde konuşulmuştu.

Bu iddianın ardından bir başka iddia daha ortalarda dolaşmaktaydı bir süredir. Süslü Korkuluk dizisinin Netflix’te yayınlanabileceği gündemdeydi. Hafta içinde gelen haberlere göre diziyle ilgili olarak Netflix ile anlaşma sağlandı.

Süslü Korkuluk dizisiyle ilgili anlaşmazlığın nedeni ortaya çıktı! 7

Tüm bu söylentilerin yanı sıra ilk kez ortaya çıkan bir iddia ise Süslü Korkuluk dizisinin neden tv8’de yayınlanamadığı ve sonrasında da neden yayınlayacak mecra bulunamadığının bir göstergesi oldu!

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın verdiği kulis bilgisine göre, yapımcının oyunculara “bizi bekleyin” haberi gönderdiği ve projenin iptal edilmediğini konuşulmakta. Ayrıca dizinin halen yayınlanması için mecra bulunamamasının nedeni de bir başka iddiada saklı!

Diziyle ilgili temel sorunun bütçeden kaynaklandığı şeklindeki iddialar gündemde. Özellikle ilk bölümün bütçesinin 2 milyona ulaşması nedeniyle tv8 ile anlaşmaya varılamadığı ifade edilmekte. Başka kanallar ve dijital platformlarla yapılan görüşmelerin de yine bu yüksek bütçe yüzünden olumsuz geri dönüşlere neden olduğu konuşuluyor.

Bütçesi bu kadar yüksek ve iddialı bir yapım olan Süslü korkuluk dizisiyle ilgili olarak izleyicinin endişesi tabii ki giderek büyüdü. Bütçede anlaşılamaması projenin iptaline neden olabilir endişeleri ortaya çıktı. Pek çok kanal, reytingleri düşük olan yapımları, bütçelerini karşılayamayınca yayından kaldırmakta. Daha ilk adımda bahsedildiği gibi büyük bir bütçe ile başlayacak olan Süslü Korkuluk için de zorlu bir süreç yaşandı ancak sonunda Netflix ile anlaşma sağlandı.