Ana sayfa Dizi Haberleri Süslü Korkuluk’tan sonra Çağatay Ulusoy’un adı öyle bir proje için geçiyorki gerçekleşirse olay olur!..

Süslü Korkuluk’tan sonra Çağatay Ulusoy’un adı öyle bir proje için geçiyorki gerçekleşirse olay olur!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çağatay Ulusoy’un baş rolünde yer aldığı, BluTV’de yayınlanan ve çok ses getiren Yeşilçam dizisinin yapımcısı Sunset Film, Otello Kamil adlı yeni dizi için çalışmalara başladı.

Yine bir dönem projesi olacak Otello Kamil isimli dizinin senaryosunu daha önce Halka dizisinin senaryosuna imza atan yazar Levent Cantek kaleme alıyor.

Otello Kamil isimli yeni dizi, 1887 – 1934 yılları arasında yaşayan tiyatrocu Kamil Rıza Beyin hikayesini anlatacak. Oyuncu, yaşadığı dönemde ünlü İngiliz yazar Shakespeare’in Othello isimli oyununu çok sık oynaması nedeniyle bu lakabı aldı.

Meşrutiyet döneminden sonra oyunculuk yapmaya başlayan Kamil Rıza Bey, performansı ile büyük ilgi gören Othello oyununu Türkiye’ye tanıtan bir isim olarak öne çıktı.

Peki Otello Kamil’i kim canlandıracak. TV eleştirmeni Sina Koloğlu ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy’un başından beri bu rol için çok istekli olduğunu açıkladı.

Süslü Korkuluk'tan sonra Çağatay Ulusoy'un adı öyle bir proje için geçiyorki gerçekleşirse olay olur!.. 38

Sinan Koloğlu sosyal medya hesabında; ‘Bu anarşist tiyatrocuyu kim oynamak istiyor’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Koloğlu yazsısında şu ifadelere yer verdi; “Otello Kamil…Darülbedayi’nin ‘isyankar’ oyuncusu. Muhsin Ertuğrul’a kafa tutmuş ve bu yüzden dışlanmış bir oyuncu. Okullu ile Orta Oyuncusu farkının çarpıcı kopuş ismi. Shakespeare’in ‘Othello’sunu ‘Arabın İntikamı’ adı ile sayısız kereler oynadığı için, ismi böyle olmuş.

Nazım Hikmet onu Ankara’da oynarken izlemiş böyle de bir ünü var. Çorba satmış, pilav satmış geçimi için. Hastalıklar ve acılar ile iç içe geçen bir uyuşturucu bağımlılığı. İki bacağı kesiliyor. Kendisi gibi bacakları olmayan birinin hikayesini oynuyor en son, “Doktor Reyno’nun Ağacı”….

Süslü Korkuluk'tan sonra Çağatay Ulusoy'un adı öyle bir proje için geçiyorki gerçekleşirse olay olur!.. 39
İşte bu anarşist tiyatrocunun hayatı dizi olacak. Senaryosunu Levent Cantek yazıyor. Geniş bir ekip ile o dönemin siyasi, yanı sıra eğlence dünyasını da anlatan bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Ve Otello Kamil’i kim oynayacak? Benim kulağıma gelen başından beri, Çağatay Ulusoy bu role çok istekli. Bir yerde ‘artık rüştünü tam ispat etme’ rolü de diyebiliriz.

Peki hangi kanal? Görünen o ki bu iş dijital platformda kıymetini bulur. Bizim yerliler olur mu? Zannetmem. Yine aday Netflix.”

Sekiz bölümden oluşması planlanın dizinin çekimleri üç ay sürecek. Dizinin hikayesi 1924-34 yılları arasında geçecek. Dolayısıyla izleyiciyi yine yüksek bütçeli bir dönem dizisi bekliyor. Netflix’te yayınlanacak dizinin çekimlerine senaryo tamamlandığında başlanacak.