Ana sayfa Sosyal Medya Tablo bir acayip, Sen Çal Kapımı sanırsınız ki, Türkiye’nin en başarılı dizisi ve Kuzey Yıldızı da sürünüyor!

Tablo bir acayip, Sen Çal Kapımı sanırsınız ki, Türkiye’nin en başarılı dizisi ve Kuzey Yıldızı da sürünüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Cumartesi akşamları yayınlanmakta olan diziler arasındaki rekabet de devam ediyor… Özellikle de Gönül Dağı isimli TRT1 dizisinin denklemi değiştiren çıkışı ile birlikte artık diziler arasındaki yarış çok daha anlamlı hale geldi. Sen Çal Kapımı dizisinin Cumartesi’ye alınması da önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

28 Kasım Cumartesi akşamı yayınlanan reytinglerde Kuzey Yıldızı 9’lu reytinglerle totalde birinci sırada yer alırken, sosyal medyada ise adeta sürünüyor. ADBA TV’nin dün akşamın sosyal reytingleri ile ilgili tablosuna bakılınca hatalı fikirler edinebilirsiniz.

Sen Çal Kapımı dizisi dün akşam 5’e yaklaşan reyting oranları ile yoluna devam ederken, kendisinden çok daha iyi sonuçlar alan Kuzey Yıldızı ve Gönül Dağı dizilerini, sosyal medyada adeta 10’a katladı…

Tablo bir acayip, Sen Çal Kapımı sanırsınız ki, Türkiye'nin en başarılı dizisi ve Kuzey Yıldızı da sürünüyor! 11

Hande Erçel ve Kerem Bürsin ikilisinin başrolünde yer aldığı Sen Çal Kapımı için dün sosyal medyada 260 bin 337 ileti paylaşıldı. Reytinglerde tüm kategorilerde 7’li seviyelere gelen ve milyonları peşinden koşturan Gönül Dağı dizisi için ise sadece 22 bin 850 ileti paylaşıldı.

Sen Çal Kapımı ve Gönül Dağı dizilerinin reytinglerini bilmeyen, sadece sosyal medya yansımasına bakanlar için sanırsınız ki Fox TV’nin romantik komedi yapımı Türkiye’nin en başarılı dizisi…

Ancak işler öyle değil. Sen Çal Kapımı’nın 260 bin ileti alıp da en yakın rakibine 11 kat fark atması başka bir şey, televizyon başına geçip de diziyi izleyip bir de yüksek reytingler kazandırmak ayrı bir şey.

Tablo bir acayip, Sen Çal Kapımı sanırsınız ki, Türkiye'nin en başarılı dizisi ve Kuzey Yıldızı da sürünüyor! 12

Nedense Gönül Dağı izleyicileri sosyal medyada o kadar da aktif değil. Bir de Kuzey Yıldızı’nın durumuna bakalım.

Dün akşam 12 bin 559 ileti ile Sen Çal Kapımı’nın tam tamına 20’ye katladığı Kuzey Yıldızı, reytinglerde ise 9’lu seviyeye çıkarak müthiş bir başarı kazandı. Yani sosyal medya reytinglerinde çok başarılı olmak, televizyonda da bunun bir yansımasının olacağı anlamı taşımıyor.

Tablo bir acayip, Sen Çal Kapımı sanırsınız ki, Türkiye'nin en başarılı dizisi ve Kuzey Yıldızı da sürünüyor! 13

Sen Çal Kapımı, aynen Bay Yanlış’ta olduğu gibi sosyal medyayı ele geçirmiş ve milyonlarca kişi tarafından da desteklenen bir yapım. Ancak bu sosyal medya kullanıcılarının tamamının ekran başına geçip de diziyi izlemediği de reyting sonuçlarına yansıyan rakamlarla ortaya çıkıyor.

İşte ADBA TV’nin yayınladığı 28 Kasım Cumartesi akşamının reyting sonuçları:

Tablo bir acayip, Sen Çal Kapımı sanırsınız ki, Türkiye'nin en başarılı dizisi ve Kuzey Yıldızı da sürünüyor! 14

İşte 28 Kasım Cumartesi akşamının televizyon reytinglerinde ilk 10 program listesi:

Tablo bir acayip, Sen Çal Kapımı sanırsınız ki, Türkiye'nin en başarılı dizisi ve Kuzey Yıldızı da sürünüyor! 15