Ana sayfa Dizi Haberleri Taner Ölmez’in Ali Vefa için yaptığı hazırlığın bir benzerini şimdi de Erkan Petekkaya yeni rolü için yaptı!

Taner Ölmez’in Ali Vefa için yaptığı hazırlığın bir benzerini şimdi de Erkan Petekkaya yeni rolü için yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – İki sezon süren Mucize Doktor dizisinde otizm savant sendromlu doktor Ali Vefa karakterini muhteşem bir performans ile canlandıran Taner Ölmez, izleyicilerin yüreklerine işlemişti. Bu karakterdeki başarısı sonrasında milyonlarca yeni hayran kazanan Taner Ölmez, çok zor bir rolün altında ustalıkla kalktı. Şimdi de benzer bir durum ile usta oyuncu Erkan Petekkaya karşı karşıya kaldı.

Kanal D ekranında yeni sezonda yayınlanacak olan en iddialı dizilerden birisi de O Kız olarak gözüküyor. Bu sezona damga vurması beklenen dizide Erkan Petekkaya Kadir isimli bir karakteri canlandırıyor ve bu karakter için de oyuncu önemli bir ön hazırlık süreci geçirdi.

O Kız dizisinin çekimleri Ağustos ayı içinde başladı ve ekip yoğun bir tempo ile işine devam ediyor. Eylül sonunda ekrana gelmesi beklenen O Kız dizisinin hikayesinde Kadir karakteri özel durumuyla büyük ilgi çekecek.

45 yaşında olan Kadir karakteri, zeka seviyesi olarak ise 5 yaşındaki bir çocuk gibi. Rol öncesinde ön hazırlıklar yaptığını söyleyen Erkan Petekkaya, aynı Ali Vefa karakterinde Taner Ölmez’in yaptığı gibi, benzer rahatsızlığı yaşayanlarla bir araya gelerek onları gözlemleme şansı buldu.

Taner Ölmez'in Ali Vefa için yaptığı hazırlığın bir benzerini şimdi de Erkan Petekkaya yeni rolü için yaptı! 8

Ali Vefa karakteri için de Taner Ölmez, otizm savant sendromlu bireylerle bir araya gelmiş ve onlarla iletişim kurmuş, onları kendi doğal ortamlarında izleyerek önemli bilgiler edinmişti. Mucize Doktor dizisinin başarısında Taner Ölmez’in Ali Vefa karakterini muhteşem bir şekilde canlandırması da büyük rol oynadı.

O Kız dizisi için de aynı durum geçerli ve Erkan Petekkaya’nın roldeki başarısı, dizinin de başarısına büyük etki edecek. Bu yüzden de yoğun bir ön hazırlık süreci geçiren oyuncu, neler yaptığını şu sözlerle anlattı:

“Öncelikle konunun uzman doktorlarıyla görüştüm. Bu tarz zihinsel rahatsızlıklar ile ilgili bilgiler edindikten sonra birkaç arkadaşımın derslerine katıldım, sohbetler ettim. Anlamaya, yakınlarını hissetmeye çalıştım. Kadir sayesinde melekler ile tanışma imkânım oldu. Buradan hepsine teker teker çok teşekkür ederim.”

Taner Ölmez'in Ali Vefa için yaptığı hazırlığın bir benzerini şimdi de Erkan Petekkaya yeni rolü için yaptı! 9

Erkan Petekkaya, bu tarz rahatsızlıkları yaşayan hastalar ve hasta yakınları ile bir araya gelerek onlardan bilgiler aldı, gözlemler yaparak notlar tuttu. Oyuncunun bu çabasının sonucunda, O Kız dizisinin başlaması ile birlikte, Kadir karakterinin izleyicileri derinden etkilemesi bekleniyor.

Yönetmenliğini Özlem Günhan’ın üstlendiği dizinin senaryosunu ise Sırma Yanık kaleme alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler ve canlandıracakları karakterler ise şöyle:

Erkan Petekkaya(Kadir),Sezin Akbaşoğulları (Sitare),Cengiz Orhonlu(Ozan), Dilin Döğer (Zeynep), Macit Koper (İsmail), Asiye Dinçsoy (Türkan), Orhan Kılıç (Fevzi), Ayten Uncuoğlu (Fatma), Münire Apaydın (Nimet), Ilgın Çakır (Mine), Melih Selçuk (Salih), Ece Efe(İpek), Göktuğ Yıldırım (Mustafa), Cem Kurtoğlu (Arkın), Deniz Bakacak (Seda), Mustafa Konak (Yusuf), Nehir Gökdemir (Esma), Zeynep Sönmez (Seher).

O Kız dizisinin Kanal D ekranında ne zaman yayınlanacağı açıklanmadı ama Eylül sonunda başlaması yönünde bir beklenti bulunuyor.