Ana sayfa Dizi Arşivi Teşkilat dizisi üçüncü sezonda kim hangi karakteri canlandırıyor?

Teşkilat dizisi üçüncü sezonda kim hangi karakteri canlandırıyor?

tarafından ker_def

TRT 1’de yayınlanan, fragmanlarıyla heyecan dozunu artırıp büyük merak uyandıran “Teşkilat” üçüncü yeni sezonuyla 2 Ekim Pazar akşamı izleyicilerle yeniden buluştu. Bu buluşmada Murat Yıldırım’ın erkek başrol olması heyecanı daha da artıran bir unsur oldu. Dizinin üçüncü sezonunda hem hikaye değişti hem de oyuncu kadrosuna yeni isimler dahil oldu. Peki 3. sezonda hangi karakterleri izleyeceksiniz ve bu karakterleri özellikleri neler?

Tanıdık yüzlere yeni isimlerin eklendiği “Teşkilat” kadrosu üçüncü sezon için çok iddialı. İki sezonluk dönemde her bölümüyle reyting listesinin zirvesinde yer alan “Teşkilat” yeni sezonuyla çıtayı iyice yükseltmeyi hedefliyor. Hikayesi İstanbul’a taşınan, büyük değişikliklere sahne olacak dizide artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Mutlak düşmana karşı tek yumruk olan ekip yeni sezonda çetin mücadelelerle burun buruna gelecek. Üstelik artık sokakta her an her yerde gerçek kimlikleri ile operasyon yürütebilecekler. Peki yeni dönemde hangi karakterler öne çıkacak? İşte tüm detaylar:

Teşkilat dizisi üçüncü sezonda kim hangi karakteri canlandırıyor? 9

Yeni bir dönemin başladığı “Teşkilat”ın karakterleri ise şu şekilde:

Ömer (Murat Yıldırım): Zeki, vatansever bir MİT mensubu. Babası küçükken ortadan kaybolan Ömer’in en büyük yarası yaşadığı babasızlıktır. Annesi Seniha, dişini tırnağına takmış ve iki çocuğunu Samatya’da bir mahallede büyütmüştür. Ömer, Teşkilat içine girdikten sonra yıllar içinde katıldığı kritik operasyonlarla kurumda güven kazanıp rüştünü ispatlamıştır. Kriz anlarında kendine has çözümler üretebilen, radikal kararlarla risk almaktan çekinmeyen gözü kara bir istihbarat mensubudur. Mahallesinde Atmaca diye bilinir.

Zehra (Deniz Baysal Yurtcu): Ekip içinde mantığı temsil eden Zehra zekası ve sakinliğiyle tanınır. Gerçekçidir ve rasyonel kararlar alır. Mesleğine aşıktır ancak ekip arkadaşları ve sevdiği adamın ölümünden sonra psikolojisi bozulmuş, kendini suçlamış, görevi bırakıp yeni bir hayata başlamıştır ama Zehra’nın aklını kemiren birçok soru vardır ve gerçeğin peşindedir. Bu soruların peşine düştüğünde kendisini yeni ama bir o kadar tanıdığı bir maceranın peşinde bulur.

Teşkilat dizisi üçüncü sezonda kim hangi karakteri canlandırıyor? 10

Efkar Baba (Gürkan Uygun): Genç yaşlarından itibaren milliyetçi duygularla büyümüş bir adamdır. Bosna Savaşı patlak verdiğinde hiç düşünmeden cepheye koşmuştur. Şimdilerde Ömer’in yaşadığı mahallede kendi halinde fırıncılık yapan herkesin sevdiği, saygı duyduğu, akıl danıştığı bir adamdır. İşinde gücünde gözüken kimseye bir zararı olmayan Efkar’ın herkesten sakladığı karanlık bir geçmişi vardır.

Halit Başkan (Turgut Tunçalp): İstihbaratın efsane olarak anılan isimlerinden biri. Ailesinde istihbaratçılar olduğundan mesleğe entegresi kolay olmuş. Hızlı çalışan bir zekâsı var. Pratik. O yüzden zor durumlarda çözüm üretme kabiliyeti yüksek. Yaşanan kayıplar sonrası kurumdaki görevine devam etmektedir.

David Hartley (Levent Can): CIA İstasyon Şefi. Sıradan görüntüsünün aksine tam bir psikopat. Türkiye ve Ortadoğu üzerine olan bütün karanlık planların sahibidir. Biz onu Amerikalı bir diplomat olarak tanısak da zaman içinde asıl niyeti ortaya çıkacaktır.

Uzay (Serdar Yeğin): ODTÜ istatistik mezunu, Yale’de Doktora yapmış parlak zekâ. Ekibin analisti. Patlama sonrası MİT’ten ayrılmıştır. Şimdi yeni hayatına adapte olmaya çalışırken bir anda kendisini olayların göbeğinde bulur. Operasyonların en kritik bilgilerini, en hayati okumalarını yapar. Zaman zaman stratejiyi belirler, ekibin rotasını çizer. Ekip operasyondayken o hep bir adım sonrasını planlar.

Teşkilat dizisi üçüncü sezonda kim hangi karakteri canlandırıyor? 11

Korkut (Yunus Emre Yıldırımer): Mahallenin delikanlı abisidir. Herkesin sorununa derman olmayı şiar edinmiştir. Ömer ve Halim‘in mahalleden çocukluk arkadaşıdır. Ayrıca Halim‘in evleneceği Zeynep‘in de abisidir. Halim gibi harp okuluna gitmiş ve yaşadığı sakatlık sonucunda harp okulundan ayrılmak zorunda kalmıştır. Hayalini kurduğu gibi bir asker olamamanın verdiği eksikliği içinde bulunduğu mahallede mücadelesini sürdürerek vermeye karar vermiştir.

Gürcan (Ahmet Uğur Say): Siber uzmanı. Ekibin öldüğü patlama olayından sonra MİT’in içinde Halit’le çalışmaya devam etmiştir. Artık tam olarak bir istihbarat mensubu olan Gürcan, yaşadıkları büyük olay sonrası hayatına devam etmiştir. Babasına verdiği sözü tutmak için her gün çabalamaktadır.

Helen (Seren Deniz Yalçın): Gazeteci maskesiyle David için çalışan bir saha ajanıdır. Acımasız, zeki ve çok güzel bir kadındır. Terör örgütü bağlantılarının ortak noktasıdır.

Sermet (Atılay Uluışık): Halit’in yanında sağ kolu olarak kurumda görevine devam etmedir. Serdar’ların şehit olmasından sonra onunda içinde fırtınalar kopmaktadır.

Celine (Cansu Büşra Tuman): David’in kızı. Babasının işleriyle hiç alakası olmadığı gibi haberi de yoktur. Ailenin korunmaya muhtaç göz bebeğidir. Babası David’in Türkiye üzerine oynamaya çalıştığı oyunlar onun da hayatını değiştirecektir.

Sacide (Ebru Nil Aydın): Ömer ve Halim‘in annesi. Babasız iki evlat yetiştirip birini MİT, birini de TSK mensubu yapmıştır. Fedakar yeri geldiğinde gözü kara bir kadındır. Hayatta değer verdiği tek şey iki oğludur.

Zeynep (Hande Dilan Hancı): Halim’in nişanlısı. Korkut’un kız kardeşidir. Temiz yüzlü, ev kızı. Büyük bir acı ile sınandığında onun da hayatı değişecektir.

Francis (Yunus Narin): David’in, Helen’den sonra diğer sağ koludur. Görünürde David’in koruma şefi olsa da terör örgütleriyle, yasadışı topluluklarla ve mafyayla yakın ilişki halindedir. Yapacakları faaliyetler çerçevesinde kimlerle işbirliği yapılması, kimlerin satın alınması, kimlerin maşa olarak kullanılması gerekiyorsa tüm operasyon Francis’ten geçer.