Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat dizisinin bir anda ciddi ilgi azalması yaşamasının altındaki gerçek!

Teşkilat dizisinin bir anda ciddi ilgi azalması yaşamasının altındaki gerçek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Teşkilat dizisi ilk sezonda çok başarılı sonuçlar elde etti. Başladığı günde itibaren de geniş bir izleyici kitlesini etkileyen dizinin başrolünde yer alan Çağlar Ertuğrul ile Deniz Baysal ikilisi de hayranlar tarafından çok beğenildi.

Fazilet Hanım ve Kızları dizisinin ardından bir kez daha buluşan bu ikili milyonlarca hayranını da çok memnun etti. Birbirlerine çok yakıştırılan ve güçlü enerjileri ile de projenin başarısına büyük katkı sunan iki ünlü ismin hayranları sosyal medyada çok geniş bir etkileşim dalgası yarattı.

Teşkilat dizisinin ikinci sezonu, ilk sezonun hatalarından dersler çıkartılmış şekilde izleyicilerin karşısına çıktı. Daha profesyonel konular ve olaylar zincirinin yanı sıra, etkileyici kurgusuyla da dizinin çift haneli reytingler aldığını gördük. 2021-2022 sezonunun başlarında pazar akşamlarının en çok izlenen yapımı olmayı haftalarca başaran Teşkilat, sonrasında ise ciddi bir düşüş yaşadı.

Teşkilat dizisinin bir anda ciddi ilgi azalması yaşamasının altındaki gerçek! 44

Çift haneli reytingler artık erişilmez oldu. İzleyici ilgisinin düşmesine rağmen en çok izlenen ikinci dizi olmayı sürdüren Teşkilat, Yargı isimli Kanal D dizisinin etkisi karşısında zirveyi kaybetti ama bir başka neden daha var.

İzleyiciler artık bu tür istihbarat ve aksiyon kaynaklı dizilerde mesaj veren sahneler istiyor. Teşkilat da zaten Milli İstihbarat Teşkilatı destekli bir yapım olduğu için ilk sezonda çok iyi sonuçlar elde etti.

Ancak dizinin ikinci sezonunda mesaj verme ve propaganda yapma konusunda zayıflayan Teşkilat, artık izleyicileri “Acaba bu sahnede hangi bilinen olayın bir yansıması vardı?” şeklindeki soruyu sorduramıyor.

Teşkilat dizisinde artık gizemli ve geçmişte yaşanan olaylara göndermeler azaldığı için izleyicilerin ilgisinde de bir azalma yaşandı. Ayrıca Zehra ile Serdar karakterlerinin aşkının fazla öne çıkmaya başlaması, heyecanın azalması da diziye gösterilen ilginin düşmesinin nedenleri arasında bulunuyor.

İzleyiciler daha çok geçmişe dönük olaylara mesaj veren sahneler bekliyor ama son haftalarda bunu bulamıyor ve Teşkilat da reytinglerde düşüş yaşıyor.