Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş!

Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk televizyon kanallarında şimdiye kadar yayınlanan hiçbir dizi Teşkilat kadar derinlemesine bir konuyu ortaya koymamıştı. Bu dizi, Türkiye’nin bölgesinde yaşadığı tehlikeli durumlara atıf yapan, bunun için ne kadar etkili mücadele yöntemleri geliştirilmesinin gerekli olduğunu anlatan bir yapım olarak izleyici ile buluştu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın desteği ile yapılan Teşkilat dizisinin hikayesi aslında ülkemizde yaşanan bazı olaylara yönelik perde arkasında neler olduğunu da anlatıyor. MİT’in yeni yerleşkesinin de ilk kez ortaya çıktığı bir yapım oldu…

Çağlar Ertuğrul, MİT ajanı Serdar rolünde müthiş bir oyunculuk sergileyerek daha ilk bölümden izleyicilerin gözüne girdi. Fazilet Hanım ve Kızları dizisindeki rol arkadaşı Deniz Baysal ile bu projede de buluşan Ertuğrul, dizinin sürükleyici ismi konumunda. Ailesi Almanya’da Nazi sempatizanları tarafından diri diri yakılan bir ailenin hayatta kalan tek oğlu Serdar, Türk devletinin sahip çıkması ile istihbarat elemanı olarak yetiştirildi.

Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş! 11

Almanya’da yakılan Türk ailenin konuya dahil edilmesi, öldürülen öğretmene atıf yapılması ve katillerinin hepsinin tek tek MİT tarafından yakalandığını veya ortadan kaldırıldığını göstermesi bakımından Teşkilat özel bilgileri de kısmen yansıtıyor olabilir…

Sosyal medyada diziye hayran kaldıklarını belirten yüz binlerce mesaj bulunuyor. Özellikle Twitter ortamında 100 binin üzerinde bırakılan mesaj ile Teşkilat dizisi TT listesine girdi. Genel izlenim, “Bir diziden çok daha fazlası olarak” ifade ediliyor.

Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş! 12

Dizi hayranları uzun yıllardır böyle müthiş bir yapım izlemediklerini ve çok etkilendiklerini ifade eden yorumlar bıraktı. Şehitlerimizi anan takipçiler, Türkiye’nin milli gücünün de ne kadar etkili olduğuna yönelik verilen mesajı aldıklarını ifade eden yorumlar yaptı.

Akıncı TİHA’nın da göreve başladığını ifade eden görüntüler de aslında güçlü bir mesaj olarak alındı.

Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş! 13

Teşkilat, Pazar akşamları artık milyonlarca izleyicinin heyecanla bekleyeceği, verdiği mesajlarla aslında kamuoyuna anlatılmayanların da kısman sunulacağı bir yapım olarak gerçekten de bir diziden daha fazlası gibi gözüküyor.

Dizinin oyuncu kadrosu da oldukça başarılı isimlerden seçilmiş ve karakterlerin uyumu da büyük dikkat çekti.

Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş! 14

Akıncı TİHA’nın da göreve başladığını ifade eden görüntüler de aslında güçlü bir mesaj olarak alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın merkez binası da ilk kez bir dizi çekimine ev sahipliği yaptı. ‘Teşkilat’ çekimlerinde kullanılmak üzere ayrıca 2 adet SİHA ve İHA üretildi.

‘Teşkilat’ın çekimlerinde ayrıca Polis Özel Harekat’a ait halen aktif görevde olan iki adet Sikorsky helikopter, yerli üretim iki Ejder zırhlı muharebe aracı, iki adet de Yörük zırhlı aracı görev yaptı.

Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş! 15

Özellikle usta pilotların kullandığı Sikorsky’ler tam anlamıyla setin yıldızı oldu. ‘Teşkilat’ın çekimlerinde ayrıca özel eğitimli Karşı Atak Timi’nin üyeleri de kamera karşısına geçti.

Teşkilat yeri göğü inletti! Teşkilat bir diziden çok daha fazlası olmuş! 16

İşte dizinin künyesi:

Yönetmen : Yağız Alp Akaydın

Yapımcı : Timur Savcı & Burak Sağyaşar

Yapım : TIMS&B Productions

Senaryo : Teşkilat Yazı Grubu

Müzik : Atakan Ilgazdağ

Uygulayıcı Yapımcı : Fatmanur Sevinç

Görüntü Yönetmeni : Aras Demiray

Genel Sanat Yönetmeni : Nilüfer Çamur

Oyuncular : Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtçu, Mesut Akusta, Ezgi Eyüboğlu, Tuncer Salman, Ezgi Şenler, Mehmet Usta, Nihat Altınkaya, Serdar Yeğin, Ahmet Uğur Say ve Yavuz Bingöl