Ana sayfa Dizi Haberleri TRT 1 dizileri Kasaba Doktoru ve Kara Tahta dünyaya açılıyor!

TRT 1 dizileri Kasaba Doktoru ve Kara Tahta dünyaya açılıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1’in henüz başlayan iki dizisi dünya pazarının karşısına çıktı. Sektörün en önemli fuarlarından biri olan MIPTV’de dünyanın karşısına çıkan iki dizinin yurt dışında da ilgi görmesi bekleniyor.

Türk dizileri tüm dünyaya yayılıyor. Yurt dışına satılan dizilerimiz dünyada büyük ilgi görürken, dizilerimiz farklı ülkelere uyarlanıyor. Türkiye bu endüstride büyük başarı elde etmeye devam ediyor. TRT 1’in iki yeni dizisi Kasaba Doktoru ve Kara Tahta da bu kervana katılanlardan.

TRT 1 dizileri Kasaba Doktoru ve Kara Tahta dünyaya açılıyor! 8

Güney Kore dizisi Doctor Romantic’ten uyarlanan Kasaba Doktoru ve orijinal içerik olan Kara Tahta, dünyanın en önemli televizyon yapımı fuarı olan MIPTV’de dünyanın karşısına çıktı. Türkiye’nin en önemli dizi dağıtım şirketlerinden biri olan MISTCO tarafından sergilenen iki dizi Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen fuarda yerini aldı.

4-6 Nisan’da yapılan fuarda ayrıca TRT 1’in diğer iddialı yapımları Alparslan: Büyük Selçuklu (The Great Seljuks: Alparslan), Masumlar Apartmanı (The Innocents), Gönül Dağı (An Anatolian Tale), Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı (Barbarossa: Sword Of The Mediterranean), Hacı Bayram Veli, Teşkilat (The Shadow Team), Bir Zamanlar Kıbrıs (Once Upon A Time In Cyprus) and Elimi Bırakma da (Hold My Hand) yabancı kanal ve yapımcıların karşısına çıktı.

TRT 1 dizileri Kasaba Doktoru ve Kara Tahta dünyaya açılıyor! 9

The Town Doctor ismiyle yurt dışına sunulan Kasaba Doktoru dizisinde başrolleri Ozan Akbaba, Hazal Subaşı ve Deniz Can Aktaş paylaşıyor. Dizinin geçen hafta ilk bölümü ekrana geldi ve izleyiciler tarafından çok beğenildi.

The Blackboard ismiyle sunulan Kara Tahta’nın başrol oyuncuları ise Miray Daner ve Furkan Andıç. İlk iki bölümü ekrana gelen dizi reytinglerden çok iyi sonuç alamadı. Ancak bu durum dizilerin yurt dışına açılmasına engel değil. Sen Çal Kapımı örneğinde olduğu gibi Türkiye’de iyi reyting almayan diziler yurt dışında fırtınalar estirebiliyor.